На почивка в Поморие 2023 и 2024 г.

• 78 835
  • 990
  •   1
Отговори
# 180
Кой цирк гостува в Поморие? Сега мина колата да го рекламира, но не чух дали е Балкански.
"Ориент ".
Къде е разположен този цирк?

# 181
Здравейте. Научих доста от тук и съм една идея по-спокойна за почивката. Благодаря ви за което. Винаги сме минавали за по кафе на центъра,но сме нощували в Несебър. Тази година се спряхме на Поморие,ще сме с детенце на годинка и половина. От вас разбрах,че в Бургас има детска кухня,която доставя до Поморие,та сигурно ще я използваме и благодаря. Искам да попитам за отзиви относно студиата в Мак Комплекс на Крайбрежна,понеже не намирам много снимки. Жената,с която говорих звучеше доста дружелюбно,но нищо повече. Ще съм ви благодарна ако ми препоръчате места с готвенко на прилични цени(понеже имам проблеми с жлъчката и колкото и да ме изкушавате с "Киселяка" няма да имам удоволствието да хапна от цацата му). Също и има ли площадки,люлки и т.н. из града,за да се разнообрази малката. Изобщо ще се радвам на всичко,което мислите ,че ще ми бъде от полза като информация. Благодаря ви и бъдете здрави ! ❤️🍀😊

# 182
Кой цирк гостува в Поморие? Сега мина колата да го рекламира, но не чух дали е Балкански.
"Ориент ".
Къде е разположен този цирк?
В двора на манастир" Свети Георги" .Във фейсбук има публикацията им .

# 183
Какво е това нашествие на мравки навсякъде?!
Друга година не е имало този проблем.

# 184
От дъждовете е. При нас излязоха в гаража (в София). Унищожих ги с етерични масла и утайка от кафе 😀

# 185

Цирк Балкански в момента е в Несебър, на крайбрежната до лунапарка и виенското колело. От 21.07 е там.

# 186
Детски площадки и обедно меню има буквално на всяка крачка. Ще сте си ОК с малкото дете Simple Smile

# 187
Здравейте, в аквапарка дали има подходящи пързалки за 3 годишно?
Да, има, в детския басейн. Даже в него преди пускаха пръскачките с пяна. Можете да помолите на входа да влезете и да видите, преди да платите. Има и в още един басейн детски водни пързалки

А може ли да нося вода на децата или само от вътре се купува? Как са цените в аквапарка за храна и напитки, благодаря 😊

# 188
Още едно въпросче. Звънях да питам за цената на частния паркинг до Софарма,защото ни е най-близо до комплекса и ми казаха 20лв за денонощие. Навсякъде ли са така цените на платените паркинги?

# 189
Ужас!!! Ние бяхме от 9-ти до 16-ти и цената беше по 15 лв на денонощие. Вижте някой обществен паркинг. Май цената беше 12 лв там. Вижте 3-4 страници назад, някой беше сложил линк с интерактивна карта с цени и опции за паркиране.

# 190
  • offshore & overseas
Моля да ме извините, аз самата се заблудих. Уж гледах датата и видях юли 2023 г., но явно съм гледала не където трябва. Стори ми се съмнително два цирка на едно и също място, пък и цирк Балкански едновременно в два града, но си рекох, че може да не съм разбрала, или пък да си имат някаква тяхна си схема. Мина ми през акъла също, че може цирк Ориент да е цирк Балкански под прикритие или обратното Joy

Иначе цирк Ориент беше на ниво. Само седем или осем човека са, а правят страхотно шоу. Имаше даже и животни, което напоследък е рядкост. Единствено илюзионисти нямаха. Ние бяхме снощи и останахме доволни.

# 191
Е, Мяуче, случва се, не се коси🙂
Девойките днес са на кино, но в вятърът леко ме притеснява. Явно за тях не е проблем🙂

# 192
Здравейте, в аквапарка дали има подходящи пързалки за 3 годишно?
Да, има, в детския басейн. Даже в него преди пускаха пръскачките с пяна. Можете да помолите на входа да влезете и да видите, преди да платите. Има и в още един басейн детски водни пързалки

А може ли да нося вода на децата или само от вътре се купува? Как са цените в аквапарка за храна и напитки, благодаря 😊
аз миналата година носих сандвичи. Но също така си купиха някакви пържени картофи от барчето. Как да са цените - височки са. Ама като дадохме 160-170 лв за вход, че ще дам 30 лв за ядене ...

# 193
От неделя сме във Феста Поморие ризорт - Княз Борис l # 211. Пристигнахме по-рано от 14ч, но от рецепцията ни посрещнаха много любезно и веднага ни настаниха. Колата е в подземния паркинг на хотела срещу 15 лв.
Морето!! Heart ни харесва, хотела ни харесва, стаята ни харесва, плажа пред хотела ни харесва (по 10 лв за чадър с масичка и по 10 лв за шезлонг, има и достатъчно места в свободна зона), закуската ни допада, без кафето, което е нес от автомат, но вечерята не особено, да не кажа никак. Не ми допада, че много голям процент от персонала в ресторанта не говорят и не разбират български и при въпрос /поръчка го обръщат на английски. Ама аз английски не знам и съм си в България! Освен това броят мухите или си цъкат на телефона, а трябва да ги повикаш да забършат масите. Дечурлига без опит Simple Smile Чудя се, няма ли българчета, на които да им дам с кеф бакшиш?
     Иначе съм очарована от местните хора - мили, общителни, добронамерени! Дано все на такива да попадам!
Скрит текст:
(Още не сме стигнали до Киселяка! Обещала съм на ММ да го водя там, та да се види с астралния си брат!) Wink
   До хотела през улицата предлагат страхотна скрежина и италианско кафе! Препоръчвам! Както и на петдесетина метра ресторант "Сирена", който снощи открихме, а днес посетихме на обяд. Снощи беше пълно с народ, днес за обедното меню добре, че отидохме по-рано! Чудесно приготвени ястия и салати с дресинг по тяхна рецепта. Също препоръчвам!

# 194
Интересно явление по нашето Черноморие...

Водата в някои части на морето ни изстина до 9 градуса
От Националния институт по метеорология и хидрология с филиал Варна (НИМХ-Варна) съобщиха за интересно явление, което се образува в някои части от нашето Черноморие..

Скрит текст:
"От 24 юли до днес (вчера - бел.ред.) баричното поле над Черноморския басейн се преустрои в антициклонално, вятърът по северното крайбрежие придоби за дълъг период от време южна и югоизточна компонента. Брегът по нашето Черноморие е с различна ориентация спрямо морето, а в районите северно от нос Калиакра, както и на юг от нос Галата до Бяла тази посока на вятъра и неговата скорост, непревишаваща 10 m/s, става предпоставка за чувствително, често рязко понижение на температурата на морската вода и поява на явлението upwelling, посочиха от НИМХ.

Сутринта на 24 юли по българско крайбрежие морската вода е била с температура между 23° и 26°, като до обяд на север от н. Калиакра до Дуранкулак тя се е понижила до 9-10°, в района на Шкорпиловци до 17°. Промяна към повишение се очаква или при смяна на посоката на вятъра, или при силата му..

По дефиниция явлението upwelling (ъпуелинг) представлява "издигане на дълбоководни студени води в шелфовата зона близо до бреговете от дълбочина 300–500 м към водната повърхност, вследствие продължително действие на вятър с посока от брега към морето, както и при сгонни явления, възникващи при продължителни южни, югозападни и югоизточни ветрове.

Температурата на водата в близост до брега се понижава, солеността ѝ се увеличава, както и разтвореният кислород и биогенните елементи. "Движението на водната маса в дълбочина, възникващо при споменатите условия, се извърша по спиралата на Екман, като отклонението на потока в северното полукълбо е надясно, поради действащата сила на Кориолис“, допълват експертите от НИМХ.. https://fakti.bg/bulgaria/802640

Общи условия

Активация на акаунт