На почивка в Поморие 2023 и 2024 г.

• 78 890
  • 990
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря за отзивите. В Св.Георги, намират ли се места, трябва ли с предварителна резервация.
Това ли е ресторанта
Скрит текст:

А има ли хубава пицария?
Това на снимката няма общо с хотела, кръчма с жива музика - чалга..Ресторантът на хотела е от другата страна / от страната на пешеходната зона/..Пицария Спарта пиците са хубави общо взето, имат и доставка до адрес,  обстановката на място е неподходяща за хранене, според мен, избираме от менюто в сайта и поръчваме с доставка https://sparta.bg/

# 256
За новата част ви препоръчвам заведения за хапване- Зизу( точно на плажа е), "Сирена", "Родос" ,"Лагуна", а на самата алея като се качите има заведение на самообслужване (цените са повече от добри).Тази година забелязвам, че доста от заведенията се излагат, било с обслужване, било с храна, което из малкия ни град се разпростанява доста бързо.
Някой беше писал за южния плаж, че е кофти и няма заведения, което е абсолютна глупост.Приятна почивка на всички и където и да летувате да имате прекрасни спомени Hug

# 257
  • у дома
Пиците в'Св.Георги"са уникални

# 258
Какви ЗАВЕДЕНИЯ има НА ПЛАЖА (южния) Simple Smile има едно, в което има мелба за ядене. Други има ли всъщност?

# 259
+1 за пиците в Св.Георги. Мъжът ми остана очарован и от рибената супа от обедното меню. Аз такова нещо не обичам, но я пробвах с техния хляб с квас - много богат, силен вкус. Давам й висока оценка и аз.

# 260
  • София
За новата част ви препоръчвам заведения за хапване- Зизу( точно на плажа е), "Сирена", "Родос" ,"Лагуна", а на самата алея като се качите има заведение на самообслужване
Може ли по-подробно къде е това заведение на плажа и другото на самообслужване?
Сирена и Лагуна знам къде са Simple Smile

# 261
Зизу е в ляво на Феста Панорама, точно преди кея с лодки, а от там като се качите на алеята е на 200м.в посока Стария град или на 50м.от надписа Поморие ви е заведението на самообслужване(гледката вечер е уникална от там)

Мелба нямам идея къде сте си поръчвали, но още щом стъпите на плажа има 2 ресторанта и въпросния Зизу, след това ви е бара с камъшените чадъри на второто плажче,след него има още 3 кръчми, а на самия край има страхотен ресторант Пенелопа, който е с много прилични цени.
Улицата която води към плажа има заведения за бързо хранене...всичко това ви е на пешеходно растояние 3-5мин.

# 262
Препоръчайте масажно студио в Поморие, ако сте ходили. Видях, че има няколко с по 5-6 отзива в Гугъл отпреди 1-2 години, но нищо скорошно. Предпочитам масажистката да е жена, но не държа.

# 263
# 264
Ще се огледам следващия път да видя как се казва това с мелбите. И ще напиша тук, да.ме.ориентираш кв коя посока са другите. Явно съвсем съм ги изтървала Sad

# 265
Международната организация „ХоумНет Източна Европа и Централна Азия“ и Националното сдружение на малкия и средния бизнес в туризма си партнират и създават нови възможности за взаимодействие в туристическия бизнес чрез културни и кулинарни събития, както и чрез дейности и прояви, способстващи за изграждане на национално корпоративен и регионален облик в бранша. С цел да се активират културно-тематичните ресурси и да се подпомогне сътрудничеството между отделните региони, от 7 до 10 август в центъра на Поморие ще се проведе Турист фест „Международни традиции и обичаи“.

Във фестивала ще вземат участие партньори от Централна Азия и Източна Европа. Те ще популяризират своите ръчни традиционни занаяти и ще бъде представено фолклорно изкуство на национално и международно равнище. Програмата включва концерти на външната сцена на НЧ „Просвета 1888“, изложба в Общинския детски комплекс и различни занимания и демонстрации на шатри в центъра (централна пешеходна зона).

ПРОГРАМА

07.08.2023

20.00 – 21.30 ч. – Тържествено откриване

/пред НЧ „Просвета 1888“/

08.08.2023 

10.00 ч. – Откриване на изложението  с участието на 11 държави от Централна Азия и Източна Европа; авторски ръчни изделия, сувенири и кулинарни изкушения /на шатри в центъра/

10.30 – 12.30 ч. – Организиране „Работилница за големи и малки” /на шатри в центъра/

09.08.2023

09.30 – 10.30 ч. – Обявяване на конкурс за „Най-тематично изделие“ в различни сфери: сувенири от естествени материали, тъкани, бижута, плетива

/на шатри в центъра/

17.30 – 18.30 ч. –  Демонстрация на майсторите от  Киргизстан /на шатри в центъра/

18.30 – 19.30 ч. –  Демонстрация  на  майсторите от Узбекистан /на шатри в центъра/

20.00 – 21.30 ч. – Богата фолклорна програма

/пред НЧ „Просвета 1888“/

10.08.2023

16.00 – 17.00 ч.- Откриване изложба с детските творби /в Общински детски комплекс/

17.00 – 18.00 ч. – Демонстрация на майсторите от Сърбия /на шатри в центъра/

18.00 – 19.00 ч. – Демонстрация на майсторите от Таджикистан /на шатри в центъра/

Събитието се организира от Международната организация „ХоумНет Източна Европа и Централна Азия“ и Националното сдружение на малкия и средния бизнес в туризма, със съдействието на Община Поморие и НЧ „Просвета 1888“.

# 266
На ОИ ли сте? Как са храната, напитките (има ли включено еспресо кафе), стаите, чистотата? Имате ли включени чадър и шезлонг на плажа пред хотела?
Fatalina, извинявам се, че едва сега отговарям, но откакто се прибрахме в София ме завъртя една въртележка Simple Smile
Ще започна с това, че в началото на септември ще се върнем отново в този хотел, този път с дъщеря ни, зетя и двете внучета.
Бяхме с включени закуска и вечеря. Разнообразни са и има за всеки вкус. За закуска имаше яйца на очи, варени яйца, бекон, салами, вурстчета, кифлички и кроасани, банички, кексове, донъти, бял и черен хляб, които можеш да запечеш на тостера, кашкавали и сирена, зеленчуци, масло, шоколад, сладко, плодове различни видове. Със сигурност изпускам нещо.  От автомат наливаш неограничено 6-7 вида газирани напитки, чай. Кафето, обаче е от автомат на НЕСКАФЕ, който предлага мляко, горещ шоколад, кафе с мляко... Добре, че една съфорумка тук писа за тази особеност, та от къщи си носехме кафе-машината, защото предимно пием безкофеиново кафе еспресо и то по всяко време на денонощието, като си го правим "по наш табиет" Simple Smile  Иначе през улицата, на ъгъла до хотела правят такова страхотно фрапучино и скрежина, че ей сега ми идва да подпаля колата, за да си пийна едно!  Наоколо кафе-еспресо да искаш.  Вечерята е до 21.30 ч. и не е лоша. Прясно приготвени неща са. Имаше панирани калмари, готвенко, скара, сосове, десерти, салати, много плодове разнообразни/последната вечер чудесни ягоди/. Това, което ни подразни леко е, че автоматът за безалкохолни вечерно време не работеше и можеше да си налееш студена водичка или да си закупиш бутилирани от хладилниците, които не бяха на приемливи цени.
Мислехме за септемврийската ни почивка да не сме с включена храна, защото наистина наоколо на 2-5 минути разстояние, ако те мързи да ходиш,  има какво да се похапва. За нас с мъжа ми любимо заведение ни стана бистро Сирена /ул. Морска № 39, тел. 0897899535/ - взехме им визитката, за да можем да си правим резервации за обяд, че ако не дойдеш по-раничко, местата много бързо се запълват и обедното меню се омита!  (баба се подготвя предварително! Simple Smile По-горе също го споменаха като добър отзив. ) По-нататък по улицата имало още един ресторант, който бил от около 30 години и предлагали страхотна риба - така и не стигнахме до него.  Та като за нас, двама възрастни, които стават и лягат когато си искат и тръгват насам-натам, на където им видят очите, ОИ дефакто не го ползвахме много-много. Обаче сега, заради внуците, решихме, че ще сме отново с включени закуска и вечеря. Закуската е от 7 до 10 ч. - идеално като работно време и със сигурност все нещо от предлаганото ще се хареса от децата, а няма да ни се налага да обикаляме. Ресторанта е на плажа. Същото е и за вечерята - предпочитам да са нахранени и като тръгнем на разходка и забавления вечер да не се притеснявам да седнем в някое заведение и да почакаме ...евентуално повечко време докато ни вземат и приготвят поръчката.
        Стаите - не е чисто ново, но нямам забележки. Сградата е с климатизация и прибирайки се в стаята влизаш на приятна температура. Бяхме избрали с тераса и гледка към морето - ами влюбена съм. Освен тънки и плътни завеси има и блекаут. Мини-хладилник с камерка, която за мое учудване успяваше да направи лед във формите. В шкафа /бюро/ с хладилника е рутера - интернета беше безупречен. ТВ каналите не са кой-знае какво, но честно, пуснах телевизора колкото да го видя, че работи. Банята е с вана, телефон, сешоар, козметика, шапчици за баня, сапуни. Всеки ден сменяха снежнобелите хавлии и кърпи, и чистеха. За седемдневния ни престой на третия ден смениха чаршафите.
      Плажната ивица пред хотела не е включена в цената. По 10 лв. беше на чадър с масичка и по 10 лв. на шезлонг (без шалтета са). Подредени са 1 чадър с два шезлонга, но винаги са питали колко ще ползвам, не е имало изнудване ако съм сама да плащам два. Всеки ден имаше разносвачи на сладолед и "царррвицааа" по 4 лв. - царевицата беше млечна и чудесна! Два пъти мина и жена, която продаваше топли понички с мармалад или с шоколад.  /Това го пиша заради пост, в който се твърдеше, че на южния плаж нямало нищо/.  Отново ще кажа, че плажната ивица е достатъчно широка и през цялото време на престоя ни имаше достатъчно места както в платената, така и в безплатната зона. Пясъка е хубав, минаваха с мини-трактор да го почистват.
В предишен пост похвалих спасителите, които стоят на границата между безплатната и платената зона - старателно си вършеха работата. То пък същия ден дойде новината за побоя над французина...
        Ще спомена кратката ни разходка с файтон - искахме набързичко да се повозим само из новия град, за да поразгледаме и защото тъкмо бяхме пристигнали уморени от пътя. Първия, когото попитахме (харесах бялото му конче) твърдо заяви 50 лв. до стария град и обратно за около час. За идеята ни за кратичко "из махалата наоколо" каза 40 лв. ...и  го отсвирихме. Наехме следващия - за 20 лева ни разходи предоволно, а кобилата Изабела (с червен помпон на главата) е много гальовна!  Направи ми впечатление, че в стария град файтоните бяха с по два коня.
       За комарите - нямаше. Не са ни хапали дори и когато бяхме в цирка. Мравки имаше няколко на терасата на хотела, еднократно ги видях.
       Много се надявам написаното от Тигър. за хубаво време и топла вода през септември да ни се случи и на нас! Simple Smile
       За Интерхотел Поморие казаха, че му се прави луксозен ремонт. Както и се строял някакъв нов хотел, който щял да бъде 5 звезди и вероятно щяли да бъдат готови за следващия сезон.
       След като бяхме на цирк, умряли от жегата, на прибиране към хотела се натресохме в Трафик, който впоследствие разбрахме, че е на Виктория от ХК. Чудесна градина, млади и любезни сервитьорки и... до там! Взех си едни панирани сирена с боровинково сладко. Приготвени като от начинаещ с явно евтини продукти. Безвкусно. Таратора също беше гола вода. Менютата - опърпани. Тоалетната - мръсна.
       Сега съм сигурна, че за първи път ще прочетете отзив за тоалетна в темата - разхождайки се из стария град попаднах на обществена тоалетна точно до лунапарка. Изрядно чисто!
     Последно и спирам, че сигурно ви надух главите - от стрелбището в лунапарка след стрелба с пушка си спечелих сладко плюшено слонче! Мнооого съм добра! Страхотно се забавлявах!
      Много благодаря за споделените от вас впечатления, бяхте ми полезни!
      Приятна почивка на всички!

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 16:02 от tetka_the_best

# 267
Аааа, това за тоалетната не е странно, и на мен миналата година ми направи впечатление тази, тоалетна, обслужването беше на топ ниво. Smile

# 268
Бистро "Трафик" не е на Виктория от HK, тя само работи там . Собствениците са поморийци- Корнелия и Христо Трифонови. Участваха в един риалити формат-"Смени жената", а той преди това май беше в един от сезоните на Биг Брадър

# 269
  • Сливен
И двамата/той и жена му/бяха в Биг Брадър,сезона беше само със семейства.Сега се сетих, като прочетох коментара. 😃

Общи условия

Активация на акаунт