На почивка в Поморие 2023 и 2024 г.

• 78 878
  • 990
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Че колко да е далечко?! Всичко в стария град е на пешеходно разстояние. Аз не мога да разбера и защо се харесва повече южния плаж  като е по- малък, по - пренаселен, по- мръсен. Източния например е със син флаг, много по - чисто е, а аз на това държа най- много.

# 241
Че колко да е далечко?! Всичко в стария град е на пешеходно разстояние. Аз не мога да разбера и защо се харесва повече южния плаж  като е по- малък, по - пренаселен, по- мръсен. Източния например е със син флаг, много по - чисто е, а аз на това държа най- много.
По-малък?! Та той е в пъти по-широк от тесните разпарчетосани плажчета в старата част. С хубав светъло жълт пясък е, а не с черен, по който по обяд да не може да се стъпне и дори с джапанки те пари. Южният е откъснат от лудницата в Старият град и също е с чисто и плитко море. Няма ватър като на другите плажни ивици, защото е закътан като в залив и когато на другите плажни ивици морето е бурно, то на Южния е тихо. Хотелите и къщите, които са близо до него са драстично по-малко, разбирай навалица от плажуваще няма.

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 09:25 от Fatalina

# 242
Ами не са близо източните и централния, от другата страна чак на общината са.
Близо за мен е хотел Библиотеката и района наоколо около Софарма да речем...за сравнение го казвам.
На картата се вижда че хотела на дамата е чак в другата част на стария град.
Не са сто километра, да, но не е близо. Факт.

# 243
  • offshore & overseas
Знам, че е обсъждано и преди, но съществува ли консенсус кой плаж как се нарича, защото като чета назад, започвам да се обърквам? Кой плаж в крайна сметка е южният и кой е източният? За мен плажовете нагоре към косата e логично са северни, но май са източните. Права ли съм? 

# 244
  • Sofia
Знам, че е обсъждано и преди, но съществува ли консенсус кой плаж как се нарича, защото като чета назад, започвам да се обърквам? Кой плаж в крайна сметка е южният и кой е източният? За мен плажовете нагоре към косата e логично са северни, но май са източните. Права ли съм? 

На стр 11 съм пуснала схеми на плажовете.

# 245
  • offshore & overseas
Видях и благодаря, но според Гугъл карти разпределението е различно. Вижте за справка:
Скрит текст:

Поне вече разбрах със сигурност кой е южният - тук 2 мнения няма.Flushed

# 246
  • Sofia
Странно разминаване наистина. Според Гугъл плажът пред гранда няма име Simple Smile Пише само Пясъчен плаж.

# 247
  • offshore & overseas
Странно разминаване наистина. Според Гугъл плажът пред гранда няма име Simple Smile Пише само Пясъчен плаж.
Да, но има и означение на английски North beach Pomorie (с главни букви).

# 248
Здравейте, и на нас ни предстои почивка в Поморие. За трета година ще ходим като отсядаме в едно семейно хотелче в новия град и тази година ще сме там. Много ни харесва новия град на нас като атмосфера, а иначе всяка вечер си правим разходки до стария град и така се разнообразяваме. Но тъй ще се храним навън бих искала да ми препоръчате място за хапване на добри цени, като може и да е непретенциозно. Досега сме се хранили При Матьо и сме доволни, много приятно местенце. Също бяхме посетили и Трафик, където готви Виктория от ХК, много е приятно местенцето, но доста викове и крясъци се чуваха от собственичката и персонала. Седнахме и на едно край алеята много приятно на вид, под едни върби са масите, но беше ужасно. Скъпо и безвкусно, изядоха ни комарите.
Сега искам да съм по-подготвена и затова приемам препоръки за хапване както в новия, така и в стария град. Това което научих от форума е сладкарница Захаро, която смятам да посетим.

# 249

А в предни теми аз съм ги и посочила с имената им...

Пред гранд хотела е централния, косата е от едната му страна, от другата са източните, всеки си име има почти.

В новата част е южния.

Северен няма.

# 250
  • Бургас
Че колко да е далечко?! Всичко в стария град е на пешеходно разстояние. Аз не мога да разбера и защо се харесва повече южния плаж  като е по- малък, по - пренаселен, по- мръсен. Източния например е със син флаг, много по - чисто е, а аз на това държа най- много.
По-малък?! Та той е в пъти по-широк от тесните разпарчетосани плажчета в старата част. С хубав светъло жълт пясък е, а не с черен, по който по обяд да не може да се стъпне и дори с джапанки те пари. Южният е откъснат от лудницата в Старият град и също е с чисто и плитко море. Няма ватър като на другите плажни ивици, защото е закътан като в залив и когато на другите плажни ивици морето е бурно, то на Южния е тихо. Хотелите и къщите, които са близо до него са драстично по-малко, разбирай навалица от плажуваще няма.
Може да са "разпарчетосани", но ивицата е по- дълга и е по - чисто. Навалицата, особено в ПИК сезон е много по-голяма на южния. Сравнявала съм в един и същи ден.

# 251
Това с духането не е точно така. Когато на източния е добре, на южния е твърде бурно за надуваем дюшек. Плажната ивица на южния е по-просторна, но доколкото знам има само едно заведение (което е супер готино със сламени покривчета). На източните и централния плаж е по-оживено, минават да продават царевица, има палачинки и прочие неща за децата. На южния плаж трябва да си носиш нещо за ядене, инак няма откъде.
И двата са хубави, но различни. Когато сме с колата, и не е претъпкано с хора, ходим на южния. Инак, всички са на пешеходно разстояние от хотел Парадайз, за който се питаше тук. Ние в самото начало не се ориентирахме добре и бая се моткахме из уличките. Но сега вече знам Всички улички, и когато вървиш по преките, изобщо не считам, че е далеч. Под 10 минути и стигаш, като минаваш по сенчести улици и покрай магазинчета

# 252
  • у дома
Тая година съм разочарована от храна и обслужване в новия град.
"Флора"-сурово,гадно,облужване;"каквото съм ви донесла,това ще ядете"/беше объркала поръчката./
"Трафик"-тая година под всякаква критика-два пъти сядахме и не ядохме-безвкусно,недосготвено,бавно,объркват поръчките,крясъци от персонала.
При Матю"бива,но рибената е без риба.
Горе-долу бива в"Лагуна"/там наблюденията са ми от обедно меню./
За стария град горещо препоръчвам ресторанта на хотел"Свети Георги"

# 253
Тая година съм разочарована от храна и обслужване в новия град.
"Флора"-сурово,гадно,облужване;"каквото съм ви донесла,това ще ядете"/беше объркала поръчката./
"Трафик"-тая година под всякаква критика-два пъти сядахме и не ядохме-безвкусно,недосготвено,бавно,объркват поръчките,крясъци от персонала.
При Матю"бива,но рибената е без риба.
Горе-долу бива в"Лагуна"/там наблюденията са ми от обедно меню./
За стария град горещо препоръчвам ресторанта на хотел"Свети Георги"

Благодаря за отзивите. В Св.Георги, намират ли се места, трябва ли с предварителна резервация.
Това ли е ресторанта
Скрит текст:

А има ли хубава пицария?

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 16:12 от Freyda

# 254
Не е това ресторанта.той е към хотела, като има маси точно до алеята до водата, и от вътрешната страна на хотела, което се пада на центъра. Заведението е висок клас, но има и доста маси, така че дори да се наложи да се чака, няма да е.за дълго. В същия хотел най най отгоре е Скай бара. Това ТРЯБВА да се посети Simple Smile))) Може и без консумация, а.само да видите света отгоре. Макар че там има джакузи в Скай бара, както и страхотни коктейли:)

Общи условия

Активация на акаунт