На почивка в Поморие 2023 и 2024 г.

• 78 945
  • 990
  •   1
Отговори
# 330
Бисе, от къде хо хвана - от автогара Юг ли в Бургас?
На място ще питам шофьорите на бусчетата, но ми се иска предварително да съм подготвена с инфо ...Simple Smile
Да, Тете. От автогара Юг до гарата. Мисля, че от 4- ти сектор тръгва за Поморие. До квартала цената на билета е 4 лв, а до Стария град( Общината) , е 5 лв.

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 13:19 от Biserka_a

# 331
  • София
Обеснаваме си го с този язовир,който го взривиха в Украйна,равняващ се на 1/7 от обема на Черно море.
Мисълта, че язовир може да има 14% от обема на море подкопава и минимално необходимата интелектуална граница...
С риск да ти създам трудност с възприемане на толкова малко съотношение, нека да спомена, че обемът на Каховка е 0.03 промила от обема на морето ни.
Веднага ще се поправя,чела съм нещо между редовете или поредната жълта статия.

# 332
Приятелката ми е на Шкорпиловци, и днес каза, че не е възможно да идат на плажа. Не мисля, че конкретно и единствено в Поморие времето е духащо. Ние ходим редовно на плаж, след 17 часа, и водата е добре. Само веднъж беше студена, ама ние пак се навряхме в морето. Не е била ледена, че да не се изтрайва. Най-малкото ми е първи клас, другите са по-големи.
Били сме на плаж и септември. Но тогава не ходим след 17 часа, а около обед.

# 333
Бисе, златна си, благодаря ти много!!!

Тази година не е като предходни по отношение метеорологични условия.... видя се, че има някакъв бъг. Така че според мен сравнения с минали лета не е особено подходящо...в темите за Приморско, за почивка в БГ и в други морски се споделя същото - студено време, студена водя, лоши условия за плаж...явно трябва да се уцели някой прозорец, в коъто времето да е сгодно така...

Ние почивахме юли и нацелихме идеалка време - до 40 градуса.
Сега ще отскочим за малко за второ моренце до тук, да хапнем рибка от нашия човек...

# 334
Да, има някакъв "бъг" във времето, защото от 2011г.  ходим през август и никога не е било да не може да идем на плаж заради лошо време. 2020 бяхме от 30 август, случихме разкошно време, 2021 бяхме от 5 септември - пълен провал, студ, вятър, морето само го гледахме по далече. Минала година пак края на август - разкошно време, не ни се тръгваше чак. Сега бяхме само за 3 нощувки и хванахме горе долу прилично лятно време. Но за предстоящата седмица прогнозата е силен вятър, който сега тръгва - късмет да му е Simple Smile

# 335
Бисе, от къде хо хвана - от автогара Юг ли в Бургас?
На място ще питам шофьорите на бусчетата, но ми се иска предварително да съм подготвена с инфо ...Simple Smile
Да, Тете. От автогара Юг до гарата. Мисля, че от 4- ти сектор тръгва за Поморие. До квартала цената на билета е 4 лв, а до Стария град( Общината) , е 5 лв.
Я гледай ти.... Мен ме таксуваха 2 лева от Общината до Новия град в такъв междуградски автобус Simple Smile

Силно стискам палци на всички по морето за хубаво време и прекрасен плаж. Стискам и за моето семейство от 3-ти септември. Само да вметна, че на 6-ти, неделя, в Царево е имало смерч, отвял покриви там; в понеделник е ставало за плаж до обед, а от вторник до четвъртък - никак. Ветровито. Съботата чак беше ОК. Та явно си има някакви климатични промени. Писах тук, че местните хора от Поморие се чудеха на някакъв силен вятър, който се появи в края на м. юли, а обичайно се появявал след 15 август. Време, к`о да го правиш? Simple Smile

Поради извънредни обстоятелства в четвъртък през нощта отпраших към Поморие и рано сутринта пристигнах във Феста Виа Понтика. Много мила рецепционистка, която лично ме придружи до стаята, в която ме очакваха. Стаята е  с добра спалня, удобно допълнително легло 140 см, което се прибира към стената, добра баня, тераса, чисто. Бях малко скептично настроена какво ще заваря с оглед негативен отзив за този хотел в темата. Обаче стените наистина са тънички и всичко се чува. От стаята са ме чули, че с рецепционистката си говорим тихо пред вратата, а по-късно, когато реших да подремна след пътя, се събудих от ужасяващия трясък, с който явно камериерките от съседната стая прибираха падащото легло и впоследствие чувах шума от почистването. Въпреки това давам позитивен отзив. Изключително мили и отзивчиви хора!  (Не мога да съм полезна с отзив за цена/качество за пакетна услуга, изхранване и тн. Ползвахме само нощувка.)

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 14:55 от tetka_the_best

# 336
Предвид многото фалшиви обяви за отдаване на апартаменти и студия не само в Поморие, надявам се тук пишат и местни, и даващи такива - търся студио/стая за майка с две деца (децата са на 12г) в новия град (дори ако е в самото начало на Поморие - още по-добре (говоря за района около Сънсет ризорт - Пенелопе палас - Феста ..този район) за 3-4 нощувки в началото на септември.

Здравей. Местна съм и имам идеално място на приятели. Но понеже много не му разбирам на форума,как може да се свържем,за да покажа

# 337
Адашче, за билета е 5 лв ако го хванеш от Бургас до стария град. Бисето пише не за ГТ на Поморие, а за междуградския Бургас-Поморие. Simple Smile

Иначе градските май са все по 2 лв. И Несебър-Слънчака беше 2 с лв ГТ..

Значи, ако дуА кат акостирам, ще съм по-кисела и от моя човек с чудната риба Joy

# 338
Адашче, за билета е 5 лв ако го хванеш от Бургас до стария град. Бисето пише не за ГТ на Поморие, а за междуградския Бургас-Поморие. Simple Smile

Иначе градските май са все по 2 лв. И Несебър-Слънчака беше 2 с лв ГТ..

Значи, ако дуА кат акостирам, ще съм по-кисела и от моя човек с чудната риба Joy
Тете, аз към 22.30 се озовах точно до общината и гледам някакъв автобус стои там, шофьора се върти около него, та реших да попитам дали минава покрай новия град и Фестата, щото за първи път се разхождах из стария град, сама и не съвсем ориентирана, и за да не взимам такси обратно пак към хотела. Та ми стана интересно за цената на това сравнително малко разстояние.

За дуАнето... ей сега по новините даваха, че по цялото ни Черно море духа много силен и опасен вятър, вълните са по 3 метра и имало обратно течение, флаговете навсякъде - червени. Било опасно дори и за най-опитните плувци.  Спасителите не разрешавали да газиш дори до колене, за да не те дръпне навътре. Забранили разходките с корабчета и празника на о. Св. Анастасия бил отменен. Казаха, че в най-добрия случай този вятър /забравих му името/ духа по три дни, но обичайно откарвал по 6-9 дена...

# 339
Келява работа, наистина, човек тъкмо се нагласи за морско настроение, и времето да го разочарова Sad(

# 340
Аааа..койтуйто..давам му 6 дена и после да е боНба..времето...

# 341
Този вятър се казва "мелтем"..
Името идва от италианското mal tempo (лошо време) като мелтеми μελτέμι (на гръцки), или мелтем (на турски)...Също и "леванти" или "солган"- сезонен източен вятър " носещ мъртво вълнение".

# 342
Пешеходно колко е дълга крайбрежната алея, от стария до новия град. Моето отиде и се върна, целият е вир вода. Нямам представа колко точно е, никога не сме ходили чак до края. Все донякъде сме стигали.

# 343
Около 3,5 км.

# 344
Руме, там ли си в момента? Може ли дневен обзор да дадеш за времето и водата днес, на нещастните туристи, които скоро ще идват...уж на плаж, но може само на рибка ...

Общи условия

Активация на акаунт