На почивка в Поморие 2023 и 2024 г.

• 78 945
  • 990
  •   1
Отговори
# 495
  • offshore & overseas
Да, сега проверих, „Поморие бей“ трябва да е. Макар че се бях заблудила, че името е нещо от сорта на „Българка“, „Българи“… За нас не беше евтино, може би защото сме четирима (аз и децата) и не използвахме обедното меню. А и изглежда не съм в крак със скока в цените. Или скоковете. Но иначе като обслужване са супер и е много вкусно наистина. И най-важното за мен - може да се плаща с карта (за което им добавям две звезди). Като разположение не е нищо особено, но пък е близо до плажа. Като всяко нещо - има и плюсове, и минуси.

# 496
За зъболекар с/у полицията д-р Милева и д-р Славов, няма да ви върнат, но много се чака.

# 497
Здравейте, прочетох темата и малко от старата, за да дам съвет на дъщерята. Отива за първи път с приятели - "сама" на море в Поморие. Ще бъдат на улица Крайбрежна. Понеже много се притеснявам от натряване или тези морските вируси, случвало се е и с мен и с нея, а тя все пак ще иска да си купи риба от някъде.
Та въпросът ми е за място, в което се предлага риба и калмари и спазват някакви хигиенни норми (не сте имали прблеми с киселини и т.н.). Четох за онзи нервният господин до общината ( забравих му прякора) - пратих и снимки - някой тук беше публикувал синьо - бялото павильонче. Някой беше споменал за готова рибка и срещу ТМаркет... Тя по принцип ще си пазарува от там и ще си приготвя храната в апартамента,  но все пак ще вземе от някъде и нещо друго, та ако може някакви препоръки. Благодаря предварително!

# 498
  • София
Наистина ли има много комари и други насекоми в града. От 10 септември сме там и се притеснявам, почти всички в семейството сме алергични?

В новия или в стария град е по-зле в това отношение ?

# 499
Наистина ли има много комари и други насекоми в града. От 10 септември сме там и се притеснявам, почти всички в семейството сме алергични?

В новия или в стария град е по-зле в това отношение ?
Те са еднодневки, приличат на хилави комарчета, не хапят, но са хиляди и влизат в очи, уста, размазват се по дрехите, досадни са. Е, има и комари, но с репелент и комарници, живее се.

# 500
В края на юли бяхме в южната част. Една вечер се разходих из центъра. Никъде нямах проблем нито от комари, нито пък попаднах на описаните хилави и размазващи се комарчета. Може би сме имали късмет. Знам ли.

# 501
В края на юли бяхме в южната част. Една вечер се разходих из центъра. Никъде нямах проблем нито от комари, нито пък попаднах на описаните хилави и размазващи се комарчета. Може би сме имали късмет. Знам ли.
Тази напаст е отскоро. Тогава нямаше, да.

# 502
Ха дано пак да напръскат. От трети септември идваме отново Simple Smile

# 503
Не е кой знае какъв проблем, скоро пръскаха.

# 504
Лъчестлъч...всичко е до късмет, стомах и т.н.
Ние се хранехме само навън, не сме повръщали.
Едва ли хигиената на местата за хранене е била на ниво...не знам...за мен е до късмет.
Вода пием само бутилирана.
Да внимават с морето...според мен, не толкова с храната...

# 505
Тук съм вече втори месец, с децата, нищо ни няма. Да се похваля Simple Smile пием си вода от чешмата, също и купуваме вода. И по заведения сядаме, и готвя.

# 506
Преди 2 дни пръскаха, тази вечер и утре отново....мисля, че овладяха положението с еднодневките.Много са неприятни, но това си е период от една седмица в която е тази напаст и най-много се усеща около лимана и улицата, която разделя морето и езерото.Снощи вече беше добре.Днес е страхотен ден за плаж!

# 507
И в друга тема за морето писах, задължително карахме ентеровирус, докато дъщеря ми ходеше на разни люлки и атракциони. Все си мислехме, че е от вода, море и т.н., но като спря да ги посещава изведнъж спря и да лепи вируса. Замислихме се, че и първата година нямаше проблем, тогава беше малка и пак не сме я водили по тях.
Иначе си го карахме и зимата, ако мине през някое подобно място с въртележки и т.н., не на морето.
Затова, ако водите децата си по тези забавления, минавайте местата, за които се хващат, със спирт или нещо почистващо. Много деца се возят на тях и се разпространява бързо.

От Киселяка ние сме много доволни, не знаех, че му казвате така Laughing но понеже избягваме пърженото (по здравословни причини, не че сме много примерни), само веднъж на почивка взимаме от него. Заведения посещаваме рядко, нещо не ни върви с тях. Наемаме апартамент с оборудвана кухня и огромна тераса над морето и не ни се мърда от нея Blue Heart мъжът ми готви, защото му е хоби и обича да се вихри. Ако не е той, бих карала на супи от заведенията и салати, но пак ще си ги взимам "за вкъщи". Много ми е шумно и задушно, дори по крайбрежните.

П.П. Още страдам по заведението тип стол, което беше до Мега маркета. Всичко беше вкусно и на нормални цени.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 19:47 от Не се сърди, човече

# 508
Тъкмо видях, че флагът на източния е жълт. Обаче морето не е лошо. Чудесно е дори Simple Smile

# 509
Тази напаст е отскоро. Тогава нямаше, да.

Комари има много и навсякъде. Естествено по-близо до езерото са на рояци, не знам как   има хотели и почивни станции там изобщо. Колите са покрити с комари. Отваряш врата на колата и те влизат вътре. Това и през деня. Има и в стария град, предимно вечер и си хапят, нищо че са по-хилави и бавни наистина. Лично аз, ако вечерям навън не ми е приятно постоянно да се пазя от комари. За първи път съм в Поморие на почивка,  мога да кажа само три думи: комари, комари и комари... Ако и през два дни да пръскат, което е невъзможно,  пак ще има. Езерото е голямо и е естествен техен развъдник

Общи условия

Активация на акаунт