Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 253
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
До колкото знам тези 180 дни не включват болничния 45 дни преди раждането. Момичета от снощи ги умувам тези болнични. Та първо АГ издава за 14 дни, след това ви праща на комисия. А как протичат нещата при ходенето на комисия? Има ли мами с откази?

Това е което намерих в тема”майчино счетоводство”

# 451
180 болнични се броят отделно от 45 дни преди раждане...не влизат заедно...при мен нямаше комисия и такива работи...отидох настаниха ме по документи в отделение...след 5 дни ме изписаха..така да се каже и ми дадоха болничния за цял месец + 5те дни в болницата...изтича ми на 12.07...на 11 ме викат с амбулаторната карта за да го подновим за още един месец.
Лято и аз усещам прескачания...особено като легна по гръб...и преди ги имах ,но съм ги усещала веднъж на няколко дни,че дори и седмици,а сега всеки ден ...усещам ги в гърлото си...усещам как ми спира сърцето дъха за секунда и после прави 2-3 хаотични удара и си влиза в ритъм...преди години имах слаган холтер и ми казаха екстрасистоли...

# 452
Нещо ме объркахте с тия болнични. Аз си взех от личната до 17, защото имам уговорка с АГ като ида на преглед на 18 да ми пусне 14те дни, защо е това ходене 1 ден по-рано?

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 08:45 от krystall

# 453
Ами аз не съм взимала такива болнични по 14 дни...при мен направо е за месец...първия ми болничен свършва в сряда,а АГ каза че ме иска във вторник там...най вероятно за консултация,ще правим картон и да си оставя книжката за болничния и в четвъртък ще ми каже да ида да я взема...защото когато съм чакала за преглед много момичета са идвали само да си вземат болничния...но това е мое предположение.Утре сутрин ,като мина през нея ще пиша какво е казала

# 454
  • Пловдив
Може ли да споделиш за този пакет? Мисля да си пусна и аз, нещо много се баплаших с тези мутации. Моята АГ не смята, че трябва да се пуска, било безсмислено, всеки втори вече имал. Чудя се дали да отида на консултация с имунолог.
За болничния: ЛЛ може да пусне, после АГ да удължи и вече всеки следващ болничен трябва да минеш "комисия" - все едно се явяваш на преглед и тези трима доктори определят (без да те прегледат) дали да ти дадът болничен, но никога няма отказ. Във всяко здравно заведение цените са различни. В Пловдив Селена 100 лв, Ню лайф 45 лв, дкц в Тракия е 35 лв. И никой не те задължава да ходиш само в Селена, можеш да минеш и там където е по евтино. Това знам от моя опит и на мои близки.
Направих си тест за тромбофилии в Геника и ми излезе, че имам риск от понижена фибринолитична активност, в три гена, свързани с това, имам мутации. Не съм убедена даже,
че ми трябва, не съм имала проблеми с предната бременност,  но и генетикът в Геника каза, че в моя случай през бременност е добре орален антикоагулант, гинеколожката каза аспирин протект 100 дори без изследвания,
аз сама си ги пуснах и тя каза,  че са ок резултатите,даже Д -димер странно е в граници, май под/към средата,  а по време на бременност се повишавал. Даже бях точно изкарала ковид...Тя сякаш много не ги разбира тези,  но сега на феталната ще съм при д-р Димитрова в Марковс и ще я попитам какво мисли. Останалите, протромбин и тн са ми отново в референтни, но повече към горна граница.
Иначе аз преди да забременея бях с подтиснато ТСХ, както го нарича моята ендо, нещо като твоя резултат, 0.01, тя също казва,  че няма проблем. Но много ми паднаха в началото другите два хормона,  хем сама си увеличих дозата малко като видях положит.тест за ковид, защото февруари след грип имах страшно понижаване отново. Все пак се надявам,  че за човечето си е имало сега,  не съм на малка доза,да е източил и само аз да съм потърпевша. Така или иначе взех всички мерки тази бременност,  та няма какво да го мисля..

Devya ти защо пиеш аспирин протект..имаш тромбофилия или превантивно?
Сега малко и аз да кажа какво мисли моя ендо за хормоните на ЩЖ...аз съм с базед и от както съм бременна пускам хормоните през две седмици...по принцип тсх трябва да е под 2..моя ендо го искаше под 1...каза,че за него идеално тсх е между 0.5 и 1 ...моето тсх е 0.02 тоест малко под долна граница ,но той не го счита за проблем...страх го е да ми вдигне пропицила,защото има риск ако вдигна тсх фт4 да падне рязко,а до 3ти месец за него е много важно фт4 да бъде в горните 25%,защото бебчето черпи от моето т4 до 3тия месец,а после си има собствена жлеза и ми обясни,че е опасно при ниско т4..затова и първите три месеца пия пропицил,който е безвреден за бебчето,но е по вреден за мен и после си минавам на старото лекарство тирозол....моето т4 беше 23...горната граница е 22...после падна на 18 и се закова там,а за него това е перфектно...т3 ми е съвсем малко над горна граница...искам да попитам видях,че има момичета с Хашимото ...вашите ТАТ и МАТ как са...моя МАТ е 1000... с базед съм от 18 годишна...тоест 15 години и винаги е бил висок въпреки,че хормоните ми са добре...моя ендо не се радва много,че е високо но и не държи да го изследвам повече...незнам крие ли някакъв риск ..
Сега имам леко подута става на единия Пръст...никога не съм имала и незнам от бременността ли е...от припицила ли е че си лепнах няколко странични неща от него или е от липса на нещо...например калций...аз пия витамин д ,но калций не взимам.ще питам АГ...Да ви попитани резултатите от БХС за колко време стават...утре ми предстои и ФМ и се моля всичко да е наред...тази седмица съм решила и пакет тромбофилия да пусна за всеки случай..
За болничните аз използвам една АГ по каса,която ми даде 34 дена първи болничен,като се водех 5 дни фиктивно в отделение...във вторник ще ходя да го удължавам с още 30...пари не са ми взимали,само гледахме да сметнем да ми стигнат 180 дни...те май няма да ми стигнат,но аз и работя и се самоосигурявам и АГ каза,че после мога да се водя 2 дена на работа там където се самоосигурявам и пак ще ми даде болничен...иначе ходя при Милена Мануелян в Бургас на частно и я питах за болничен...тя ми каза да си държа тази по ЗК за болничните...аз съм от Ямбол и много се чудих в Бургас или в Стара Загора да си избера някой АГ за прегледи на частно и дай боже всичко да е наред и раждането да е или в Бургас или стара Загора ,защото и двата града са ми на еднакви разстояние...

# 455
❤️❤️❤️Термин 15.01.2024 ще си имаме момиченце и момченце 💗💙💗💙

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 11:08 от Nga Manolova 734291

# 456
Айде да се включа и аз в темичката, че доста време само чета 🤗💐
Голямо чудене беше с този неинвазивен тест, особенно след като на ФМ всичко беше повече от отлично, но в крайна сметка го направихме, ей така за наше спокойствие

Ииии аз дет се сънувах синя стая, обувчици и количка и се клех, че ще раждам момче... SURPRISE 🤣 ще връзваме моцки 👑💜🤰мойто мъж позна 🤣 и е на седмото небе от кеф 🤗
Терминът ми е за 03.01.24г, но съм и в двете групички, че не се знае, знае ли се 😄

# 457
Ооо и аз като теб сънувах момченце и бях убедена, че ще бъда мъжка майка,ноооо изненадаааа🎀

Голямо чудене беше с този неинвазивен тест, особенно след като на ФМ всичко беше повече от отлично, но в крайна сметка го направихме, ей така за наше спокойствие

Ииии аз дет се сънувах синя стая, обувчици и количка и се клех, че ще раждам момче... SURPRISE 🤣 ще връзваме моцки 👑💜🤰мойто мъж позна 🤣 и е на седмото небе от кеф 🤗
Терминът ми е за 03.01.24г, но съм и в двете групички, че не се знае, знае ли се 😄

# 458
Момичета как сте в жегите? Аз до обяд съм добре и след толкова колкото по топло става толкова по лошо ми става и започва световъртеж ако стоя навън... Излизам от вкъщи чак към 7 вечерта иначе не се издържа...

# 459

Здравей, и аз имах усещане за момче, ноо няколко пъти сънувах момиче и си излезе момиче. И моят Пренатест излезе днес, но гледам, че при мен има Negative и Not detected, дали трябва ли да се притеснявам

П.п. Сега говорих с жената от Cell Genetics, каза че всичко е нормално🤗 предимно момченца имаше на предните страници, малко да наваксаме с момиченцата 🌸🌸🌸

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 13:11 от axxa

# 460
Не мога да Ви кажа, какво означава, по скоро се свържете с лабораторията да ви разяснят тези резултати

# 461
И при мен има negative и not detected, казаха ми че резултатите са ок. Предполагам че следобяд ще ви се обадят от лабораторията и може да ги попитате. Моя резултат го пуснаха преди обяд и към 4-5 след обяд ми се обадиха по телефона Simple Smile

Здравей, и аз имах усещане за момче, ноо няколко пъти сънувах момиче и си излезе момиче. И моят Пренатест излезе днес, но гледам, че при мен има Negative и Not detected, дали трябва ли да се притеснявам

# 462
И при мен има negative и not detected, казаха ми че резултатите са ок. Предполагам че следобяд ще ви се обадят от лабораторията и може да ги попитате. Моя резултат го пуснаха преди обяд и към 4-5 след обяд ми се обадиха по телефона Simple Smile

П.п. Сега говорих с жената от Cell Genetics, каза че всичко е нормално🤗 предимно момченца имаше на предните страници, малко да наваксаме с момиченцата 🌸🌸🌸

# 463
Браво за хубавите резултати , аз си пуснах днес също , чакам с нетърпение , др Стратиева ми каза няма нужда , но за мое успокоение реших да си пусна , казаха ми след една седмица , ама се надявам в петък да излезне . На Вижън след колко време ви излезна ?

# 464
Тъкмо влизах и аз да се похваля - излезе ми Nifty pro -  всичко е наред! Потвърди ми се усещането за момче! Въпреки че и двамата с мм логично сме си мислели по отделно, че следва да е момиче, защото досега две бременности/първа неуспешна/ са момичета и явно все така,  сме си имали усещане,  че е момче,  сега си го споделихме чак. 🥰
Гледам, че пишете за жегите - аз съм в Гърция на море,  преди седмица пак бях, та реално ми се събира половин месец яко жега,  но издържам на плажа, много плувам и така съм ок, после само чадър, прибиране към 13 и нещо до 17 и после пак навън. Предполагам, че като се приберем в София ще ми е повече зор даже. Но има и някакво подобрение в гаденето и повръщането спрямо допреди 2-3 седмици,  пак имам всеки ден, но по-често е веднъж,  като много следя кога и какво ям, и не е от ставане до лягане да се нося като призрак и да ми е лошо нон стоп.

Общи условия

Активация на акаунт