Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 276
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
Направих си тест за тромбофилии в Геника и ми излезе, че имам риск от понижена фибринолитична активност, в три гена, свързани с това, имам мутации. Не съм убедена даже,
че ми трябва, не съм имала проблеми с предната бременност,  но и генетикът в Геника каза, че в моя случай през бременност е добре орален антикоагулант, гинеколожката каза аспирин протект 100 дори без изследвания,
аз сама си ги пуснах и тя каза,  че са ок резултатите,даже Д -димер странно е в граници, май под/към средата,  а по време на бременност се повишавал. Даже бях точно изкарала ковид...Тя сякаш много не ги разбира тези,  но сега на феталната ще съм при д-р Димитрова в Марковс и ще я попитам какво мисли. Останалите, протромбин и тн са ми отново в референтни, но повече към горна граница.
Иначе аз преди да забременея бях с подтиснато ТСХ, както го нарича моята ендо, нещо като твоя резултат, 0.01, тя също казва,  че няма проблем. Но много ми паднаха в началото другите два хормона,  хем сама си увеличих дозата малко като видях положит.тест за ковид, защото февруари след грип имах страшно понижаване отново. Все пак се надявам,  че за човечето си е имало сега,  не съм на малка доза,да е източил и само аз да съм потърпевша. Така или иначе взех всички мерки тази бременност,  та няма какво да го мисля..

Devya ти защо пиеш аспирин протект..имаш тромбофилия или превантивно?
Сега малко и аз да кажа какво мисли моя ендо за хормоните на ЩЖ...аз съм с базед и от както съм бременна пускам хормоните през две седмици...по принцип тсх трябва да е под 2..моя ендо го искаше под 1...каза,че за него идеално тсх е между 0.5 и 1 ...моето тсх е 0.02 тоест малко под долна граница ,но той не го счита за проблем...страх го е да ми вдигне пропицила,защото има риск ако вдигна тсх фт4 да падне рязко,а до 3ти месец за него е много важно фт4 да бъде в горните 25%,защото бебчето черпи от моето т4 до 3тия месец,а после си има собствена жлеза и ми обясни,че е опасно при ниско т4..затова и първите три месеца пия пропицил,който е безвреден за бебчето,но е по вреден за мен и после си минавам на старото лекарство тирозол....моето т4 беше 23...горната граница е 22...после падна на 18 и се закова там,а за него това е перфектно...т3 ми е съвсем малко над горна граница...искам да попитам видях,че има момичета с Хашимото ...вашите ТАТ и МАТ как са...моя МАТ е 1000... с базед съм от 18 годишна...тоест 15 години и винаги е бил висок въпреки,че хормоните ми са добре...моя ендо не се радва много,че е високо но и не държи да го изследвам повече...незнам крие ли някакъв риск ..
Сега имам леко подута става на единия Пръст...никога не съм имала и незнам от бременността ли е...от припицила ли е че си лепнах няколко странични неща от него или е от липса на нещо...например калций...аз пия витамин д ,но калций не взимам.ще питам АГ...Да ви попитани резултатите от БХС за колко време стават...утре ми предстои и ФМ и се моля всичко да е наред...тази седмица съм решила и пакет тромбофилия да пусна за всеки случай..
За болничните аз използвам една АГ по каса,която ми даде 34 дена първи болничен,като се водех 5 дни фиктивно в отделение...във вторник ще ходя да го удължавам с още 30...пари не са ми взимали,само гледахме да сметнем да ми стигнат 180 дни...те май няма да ми стигнат,но аз и работя и се самоосигурявам и АГ каза,че после мога да се водя 2 дена на работа там където се самоосигурявам и пак ще ми даде болничен...иначе ходя при Милена Мануелян в Бургас на частно и я питах за болничен...тя ми каза да си държа тази по ЗК за болничните...аз съм от Ямбол и много се чудих в Бургас или в Стара Загора да си избера някой АГ за прегледи на частно и дай боже всичко да е наред и раждането да е или в Бургас или стара Загора ,защото и двата града са ми на еднакви разстояние...

# 436
Krystall преглежда ме...което на мен ми харесва,защото ми се събират прегледи през 15 дни...и на частно и по ЗК ме искат веднъж в месеца...Ивче и на мен не са ми пускали никакви изследвания...тази по здравна каса каза след 11 г.с..всъщност пускаха ми но защото трябваше да се водя приета в отделение и бяха задължени да ми вземат кръв,урина и влагалищен секрет ..иначе първи изследвания са когато отидеш да ти правят картон...но за сметка на това моя ендо не кара освен тсх,фт4 и фт3 на всеки две седмици и Алат,асат,ггт ПКК ,желязо и кръвна захар...които плащам разбира се,защото може само веднъж в годината да ми даде хормоните безплатно

# 437
  • София
Момичета, а какво правите за високия пулс? Толкова съм задъхана, че се плаша.

# 438
За тези в Надежда, при кого (мислите да) се следите? И аз съм там, но моето АГ не следи бременни и ще се прехвърлям.

# 439
Нищо не правя за високия пулс... и да лежа и да се движа все си е така...докато не реши да се кротне Сам...но определено като се движа по малко го усещам

# 440
Преди да започнем опити ТСХ май ми беше към 4, не си спомням с точност и ходих на ендокринолог, но заради друго. След като споделихме, че правим опити от повече време ми даде еутирокс 25 по 1табл. на ден, за да го смъкнем малко, че по-лесно се забременявало около 1...с тази доза го държах на 2.3 някъде..след като забременях питах АГ да го спирам ли, каза не......но не сме го изследвали за сега

Мъфинче , на мен ми е горе-долу ясно какво ще ми даде ендокринологът. Просто ме притеснява, че веднъж почнеш ли го, не можеш да го спреш и след бременността. Също не ми допада, че масово не се търси причината за разбалансирането на този хормон, а директно ти връчват рецепта за еутирокс. Казвал ли ти е докторът сред бременността как ще действате с еутирокса? Или какво може да е причината за това слабо повишение?
Съгласна съм с теб, но като цяло от опита ми с лекари, които не  е малък...не познавам такъв, който да търси причината за възникналия проблем...масово се опитват да потушат възникналия проблем с лекарства и това е...лично АГ не ми е казвала нищо за еутирокса, след време, защото не ми го е назначила тя, а и не е ендокринолог...на ендокринолог  сега не съм ходила, но и преди, когато ходех не съм имала проблеми с тези хормони, само заради забременяването ми каза да процедираме така....общо взето сложна работа с тези лекари...

# 441
Момичета, а какво правите за високия пулс? Толкова съм задъхана, че се плаша.

Просто си почивам като го усетя , мисля да ида на кардиолог , че някой път усещам прехвърляне или дори като лежа усещам ускорен пулс. Много е неприятно

# 442
Добро утро,момичета! Този болничен 180дни до термина ли се брои или 45дена преди него?!

# 443
  • София
До колкото знам тези 180 дни не включват болничния 45 дни преди раждането. Момичета от снощи ги умувам тези болнични. Та първо АГ издава за 14 дни, след това ви праща на комисия. А как протичат нещата при ходенето на комисия? Има ли мами с откази?

# 444
До колкото знам тези 180 дни не включват болничния 45 дни преди раждането. Момичета от снощи ги умувам тези болнични. Та първо АГ издава за 14 дни, след това ви праща на комисия. А как протичат нещата при ходенето на комисия? Има ли мами с откази?
И аз това го мисля,понеже и на мен ми предстои съвсем скоро да излезна.

# 445
Според мен питайте доктор или има група за майчино счетоводство , за да не бъдете подведена все пак е важна точна информация .

Момичета аз имам едно притеснение Ео% ( еозинофилите ) в кръвта са ми повишени , дали може да е заради зъб , тъй като един ме наболява , след 10 дни ми казаха пак да пусна , но се притесних , да не окаже влияние на бебето .

Аз днес реших да ходя на Пренатест иначе ❤стискайте ми палци Simple Smile Хубава седмица

# 446
Лято, еозинофилите говорят за алергия. От зъб може да повишиш левкоцити, моноцити...
За болничните .То реално ходене на комисия няма. Оставяш си картата и след един ден си я взимаш.

# 447
  • София
В гр. София, къде се намират тези комисии?

# 448
Всеки АГ издава, там където ходиш. Въпросът е колко се плаща.

# 449
На мен АГ ми каза, че ще съчетаваме взимането на болничните с прегледите, защото пътувам, а и комисията е в частна болница, а тя си има отделен кабинет, но изражда в тази болница.
Не мисля, че ще има откази.

Общи условия

Активация на акаунт