Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 197
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
Момичета значи на два прегледа съм ходила, и около 56 сайта съм пробвала и ми показва различни седмици и термин и вече не знам:) вие кое ползвате
От кой сайт, приложение сте най-доволни?

За рокли давай от къде обикновено ти допадат и си пазаруваш. Аз последно купих от рисървд. Иначе hm, нещо синсей ако искаш съвсем еднодневки(лятото ще изкарат).
Аз си нося обичайните летни рокли. Още не съм за неща за бременни. Всяка лятна рокля става. И даа супер ми е лятото да не мисля за дрехи, на есен обаче си е сложно и неприятно.

# 106
Моя съвет е да го изследвате за всеки случай...
аз направих прогестерона , така де обадих се в Геника да ми го пуснат те имаха проба от преди пет дена , излезна 107.2 Nmol/ l, аз мисля че е добре , някой друг дали е пускал да сподели за стойностите , ще изпратя и на лекарката де !

# 107
Little paradise,  не се филмирай излишно, че ако ти разкажа всички суеверия, дето знам за бременни, няма да искаш да мръднеш от вас до 40 ден след раждането.

За дрехите - аз лятото ще карам с роклите, които си имам. За наесен имам от предната бременност клинове и туники от уайкики и лидл. Може да видиш и онлайн синсей какво имат за бременни, не са им лоши нещата.

Днес пуснах вижън тест и се надявам бързо да дойде резултатът, че много ме е страх какво ще покаже. На 12-ти съм на фетална и нея също я чакам с нетърпение.

# 108
Ще ги проверя тези синсей и ризървд, май никога не съм си пазарувала от там. А пък всичките ми досегашни рокли са тесни и ги разкарах, нямам такива разкроени феерични. Благодаря ви, момичета Heart

За термина аз си гледам само приложението pregnancy+, но след феталната вече се знае най-точно и си го коригирах и в приложението. Днес съм 13с и 1ден 😊

Боби, стиснати палчета за резултата. Ще чакаме да споделиш 🍀

# 109
И аз минах днес феталната и ми взеха кръв за БХС. Всичко изглежда супер, не успя да ми каже пола на 100%, от единия ъгъл изглежда мъжко, от другия женско. Ще го чакаме още малко. Ако реша за пренатален, ще разберем тогава. Разредиха ми даже аспирина на през вечер, демек артериите вече са се отворили и кръвоснабдили. Бебок е почти 7 см, отговаря на 13+1, аз съм 12+2.

Плацентата засега е доста ниска и предна и трябва да внимавам с резки движения, без скачане и кардио логично. В края на седмицата ни предстои пътуване до забутан гръцки остров 10 часа с кола и ферибот и малко съм се спекла. Някоя от вас пътувала ли е дълъг път с кола? Докторът ми каза да пия но шпа преди и след пътуването, ама сега и с тази предна ниска плацента съвсем се ошашках. Някакви съвети за дълъг път?

# 110
И аз минах днес феталната и ми взеха кръв за БХС. Всичко изглежда супер, не успя да ми каже пола на 100%, от единия ъгъл изглежда мъжко, от другия женско. Ще го чакаме още малко. Ако реша за пренатален, ще разберем тогава. Разредиха ми даже аспирина на през вечер, демек артериите вече са се отворили и кръвоснабдили. Бебок е почти 7 см, отговаря на 13+1, аз съм 12+2.

Плацентата засега е доста ниска и предна и трябва да внимавам с резки движения, без скачане и кардио логично. В края на седмицата ни предстои пътуване до забутан гръцки остров 10 часа с кола и ферибот и малко съм се спекла. Някоя от вас пътувала ли е дълъг път с кола? Докторът ми каза да пия но шпа преди и след пътуването, ама сега и с тази предна ниска плацента съвсем се ошашках. Някакви съвети за дълъг път?

Привет! Аз в неделя се завърнах от 19-часово пътуване с автобус в едната посока. Слава на Бога, нямах проблеми.

# 111

Привет! Аз в неделя се завърнах от 19-часово пътуване с автобус в едната посока. Слава на Бога, нямах проблеми.

Цвете, браво! Знам, че е важно първите дни след пътя да се пие много вода и повече почивка.

# 112
Момичета значи на два прегледа съм ходила, и около 56 сайта съм пробвала и ми показва различни седмици и термин и вече не знам:) вие кое ползвате

За рокли давай от къде обикновено ти допадат и си пазаруваш. Аз последно купих от рисървд. Иначе hm, нещо синсей ако искаш съвсем еднодневки(лятото ще изкарат).
Аз си нося обичайните летни рокли. Още не съм за неща за бременни. Всяка лятна рокля става. И даа супер ми е лятото да не мисля за дрехи, на есен обаче си е сложно и неприятно.
Този калкулатор който е прикачен  към темата според мен е точен. Аз даже не знаех кога ми е термина,там ми излезна на 16.01 и на последния преглед АГ ми каза същото. Седмицата естествено също беше тази 🥰

# 113

Този калкулатор който е прикачен  към темата според мен е точен. Аз даже не знаех кога ми е термина,там ми излезна на 16.01 и на последния преглед АГ ми каза същото. Седмицата естествено също беше тази 🥰

И на мен той ми беше най-точен предната бременност, затова го избрах него за темата. Ще видим дали и сега ще е така.

# 114
На мен АГ ми го изчисли 16.01 и след това си изтеглих Feia, на него също ми показва тогава. Само, че като гледам вас ви гледа размери и т.н за определяне, пък на мен само ПРМ....не съм особено наясно честно казано...

# 115
На мен АГ ми го изчисли 16.01 и след това си изтеглих Feia, на него също ми показва тогава. Само, че като гледам вас ви гледа размери и т.н за определяне, пък на мен само ПРМ....не съм особено наясно честно казано...
Аз доколкото знам го определят според последния МЦ,мисля че и продължителността (не съм сигурна),а размера вече гледат дали отговаря спрямо седмицата в която сте

# 116
Здравейте момичета! Ако може момичетата които не са с първа бременност да ми отговорят. Направих нещо наистина несъзнателно. Мъжа ми и баща ми се мотаеха по двора и аз отидох при тях да обаче видях сливата на комшията,клоните са в нашия двор и ппц ние си я обираме(не знам дали има значение) а и нямат нищо против да си късаме,както и да е. Несъзнателно си откъснах,успях да ги измия и опитам преди мъжа ми да ми каже че ми е набрал. Мисълта ми е води ли се като кражба,нали казват че не е хубаво да се взима така защото на бебето ще му излезне белег там където се допреш
Здравей аз съм с втора бременност😘 с първата ми се е случвало и то не веднъж да си късам нещо от дърветата😁и мен ме беше страх за белези, но такива нямаше🙏бъди спокойна според мен е само суеверие 😘

# 117
Добър вечер! Имам час за след грубо две седмици за БХС,АГ иска и мъжа ми да е там. Въпроса ми е как протича този преглед и изследвания само на единия ли се правят?!

# 118
Little Paradise, взима се кръв от майката за БХС и се прави изследване. Ако е съчетано с първа фетална морфология, на ехограф ще огледат всички органи на бебето подробно, ще следят за характерните белези на синдромите, матката на майката, кръвотока, плацентата, пъпната връв.

# 119
Здравейте!
Имам следния въпрос - кога се записахте или ще се запишете за женска консултация по здравна каса. На мен гинекологът ми каза да си поискам направление от личния лекар в 10-та гестационна седмица, но в интернет попадам на информация чак за 12-та. Тъй като предишната ми бременност беше преди 18 години (Relaxed) и не помня как е било тогава, а и сега нещата са доста по-различни...

Общи условия

Активация на акаунт