Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 390
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Момичета , някоя от вас на фетална морфология ходила ли е в Оскар , при др . Стратиева , сега виждам че пише : Едноплодна бременност – Консултант ФМ – (ехографски преглед морфология – 140 лв., биохимия 1-ви триместър – 50 лв.)- 190.00 лв.Това биохимия дали е биохимичен скрининг , благодаря и хубав петък

Лято, имам час за фетална при нея на 07.07, ще споделя мнение Simple Smile Прехвалена е, да видим. Иначе, да, сигурно е БХС, защото ми казаха обща цена 190лв

И аз си мисля, че ми личи. Определено корема ми е подут, но то на това безразборно хранене с тесто всеки ден е очаквано... Иначе ми правят коментари за гърдите вече няколко човека, даже една приятелка по тях се е усетила. Явно са много по-внушителни от сланинките, за които аз си мисля Smile На кг са само 2 засега... дано да не стана слонче до края, че ми е за първи път и леко ме притеснява какво да очаквам. Особено , че повечето ми познати все ми повтарят ,, Оо, ма то е рано още", ,,Оо, мен ми пролича чак в шести месец", ,, Оо, аз отслабвах в началото'' .. Laughing Викам си само аз ли нещо не съм наред ..

Muffinche , чувала съм и аз много хубави неща за Милчева Simple Smile Сега една позната се следи при нея. Не отидох само, защото ми каза, че не е много обяснителна, а аз обичам да ми обясняват подробно
Честно казано и аз обичам да ми се обяснява и да съм спокойна да попитам нещо...с Юнакова едвам и свикнах хахха...та сега ми се иска да е по-различно. Не бях чела за нея такова мнение, но е възможно. Другите като опция по мой наблюдения са Коновалова и Певтичев....направо чуденето е голямо....вчера се разчетох за болницата в друга група и нещо се обърках вече...там споделяха не добри преживявания...

То май винаги е така - за повечето има и доволни и много недоволни Grinning И за Певтичев съм чувала добри неща

# 181
Мамчетаа,чувствате ли умора и задъхване?Аз понякога дори и да си лежа се задъхвам

О даа! Още преди да направя теста,  бях на танци и едвам избутах урока а беше от лежерните. Сега правя планове за почивка и имам чувството, че с това изморяване не съм за никъде Grinning , а ми се искаше да отидем към Родопите да се заредя с положителна енергия, но не знам колко ще имам сили да изляза от хотела на разходки.

# 182
Михаела аз съм на 4 ти , във вторник . Ще пиша да споделя впечатления . Надявам се хвалбите да са верни !

# 183
  • София
Връщам се пак на старата тема с ниския витаним Д, че моя АГ сега се включи. Каза ми да взимам Ultra Vitamin D Vitabiotics 1000 IU 2 пъти на ден по 2. Питах дали трябва да взимам витамин К, но каза, че не е необходимо. Вече съм в чуденка дали да не отида на ендокринолог Sad

# 184
В кои седмици бяхте на бхс и комбиниран ли беше с първата ФМ?
Аз съм на 05.07 на кръвни и БХС, на 06.07 съм на ФМ. Ще съм в 12 г.с

# 185
Лято2021, и аз съм там на 4ти, на преглед при аг Simple Smile На 19ти ще съм на бхс и фм при Янкова обаче. Дано не се чака много, за Стратиева съм чувала, че часове седят..

Виви25, аз раждах при Ковачева и сега пак ходя при нея. Единственото ми колебание е заради болницата като условия след раждането, дано са се подобрили нещата след 5 години. Иначе от докторката бях много доволна като проследяване, раждане и грижа след това. Не съм имала никакви проблеми от секциото, белегът ми почти го няма.

На мен още не ми личи коремче, само вечер съм като в 5 месец, но много ям Joy Не съм се мерила скоро, но по дрехите усещам, че взеха да ми стягат панталоните.Grin

# 186
Моят първи скрининг беше комбиниран с БХС в 12с и понеже знам, че се правят между 11 и 13гс, се учудих че едно от момичетата ще ходи след 15с.

За купуването на неща за бебето нямам притеснения от суеверия, но понеже имам почти всичко от първото дете няма да ми се наложи да купувам почти нищо. Само нова количка ще ми трябва, че миналата ни я подариха ползвана с 2 деца и след нашето, вече доста се амортизира. Планирам да взема или на блек фрайдей или нещо запазено втора употреба.

Мен ме мъчи не толкова умора, колкото мързел. Грам не ми се прави нищо Simple Smile

# 187
Лято2021, и аз съм там на 4ти, на преглед при аг Simple Smile На 19ти ще съм на бхс и фм при Янкова обаче. Дано не се чака много, за Стратиева съм чувала, че часове седят..

.Grin

Надявам се да не чакам много , че аз съм си взела половин ден отпуск и дано от 11:40 до 2 да сме свършили Simple Smile ако ли не трябва да измисля нещо ….. дано като ми е в по раното да няма толкова забавяне , иначе нямам търпение да дойде вторник .

А с теб може да се засечем там , щом и ти ще бъдеш , аз съм с тъмна къдрава коса , ако ме познаеш намигни 😜😉

# 188
Аз не знам дали са суеверия, но след неприятната случка не съм и помисляла да купувам още такива неща...аз едвам се престраших да се запиша в групата, да разглеждам бебешки неща....таа...едва ли скоро ще взимам нещо....шубето ме гони Pensive

# 189
Оо да, много удобно се пада black friday. Поне големите покупки могат да се оставят за тогава.
Аз предпочитам да съм подготвена по-напред във времето. Така че малкото неща, които нямаме вече от 1вото дете, ще ги купувам постепенно от края на лятото. Предния път така процедирах - хем не се натоварих с някакви огромни списъци наведнъж, хем бях спокойна, че вече действам по въпроса.
 А пък и финансово е по-умерено разпределено да се купуват постепенно. Колкото и да са дребни и не особено скъпи повечето неща, пак се натрупват.

# 190
Ще се оглеждам, аз ще ходя към 1 Simple Smile

И аз не смея да мисля за покупки още, много е рано, а и почти всичко ще имаме от първото дете. Само с дрехите няма да се разберем, ако се падне момче Simple Smile

.Grin

Надявам се да не чакам много , че аз съм си взела половин ден отпуск и дано от 11:40 до 2 да сме свършили Simple Smile ако ли не трябва да измисля нещо ….. дано като ми е в по раното да няма толкова забавяне , иначе нямам търпение да дойде вторник .

А с теб може да се засечем там , щом и ти ще бъдеш , аз съм с тъмна къдрава коса , ако ме познаеш намигни 😜😉

# 191
Включвам ви се, за да ви кажа че си сложих първата инжекция сама днес и такъв страх, че как не припаднах. Дамите, които си слагат сами клекс@н така ли бяхте и вие в началото или само аз се притеснявам? Установих, че в корема не боли толкова колкото в ръката, така че това е плюс.

# 192
Е аз ревах на първата инжекция, сега си ги бия за секунди без никакво притеснение . Слагам в паласките. А аз съм на Оскапар, той боли повече от клексана..

# 193
Привет момичета! Отдавна не съм се включвала. За БХС и ФМ при мен бяха комбинирани в 12+3. Взимаха ми кръв и след точно 7дни ми излезнаха резултатите, слава богу е наред всичко. Целия преглед продължи 40мин и ми струваше 170лв.

Относно коремчето, мога да кажа че ми личи, но съм дребна и слаба и може би за това. Задъхването и мързела го има и при мен.

За витамините пия на алайв за бременни 2×1 и желязо на феротоне 1 на ден.

Hug

# 194

.Grin

За ходене на прегледи за проследяване на бременност работодателят е длъжен да освобождава от работа за необходимото време бъдещите мами, разписано е в закона. Предполагам просто трябва да предупредиш ЧР или прекия ти ръководител и не би трябвало да ти откажат.

Общи условия

Активация на акаунт