Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 341
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, това тхс, всички ли сте го изследвали?
Някой назначава ли го или трябва профилактично? При някакви симптоми или над някоя възраст
И аз не съм го изследвала нито този, нито друг хормон. За щастие не съм имала оплаквания, но до колкото знам всяка втора жена има проблеми с щитовидната жлеза.

За ковида, не е това, което беше, вече си е като всеки друг нормален вирус. Това за успокоение и от мен Simple Smile

MamaKika дано е било еднократно това при теб!

# 406
И аз нямам никакви оплаквания уж.
Но преди да си изследвам витамините също не съм имала, а пък ми бяха някои от тях критично ниски. И понеже чувам и аз това за щитовидната се замислих дали не трябва аз да взема нещата в ръце

Аз се оплаквам, че постоянно имам някакво дразнене на венците. Ту раничка ту цялостно нещо ми е дискомфортно. Жабуря се там и чак сега ме осени, че сигурно е свързано с бременността и трябва да проверя да не е и то липса на нещо си и нещо по-специално трябва ли да правя.

# 407
Въобще не е нужно да има симптоми , то стигне ли се до симптомите положението е сериозно. Все пак идеята е да се хване проблема от рано. Тсх е абсолютно задължително да се следи при бременност. Лл дава направление за него и още един щитовиден хормон, тъй че може да си вземете и изследвате безплатно.

# 408
Въобще не е нужно да има симптоми , то стигне ли се до симптомите положението е сериозно. Все пак идеята е да се хване проблема от рано. Тсх е абсолютно задължително да се следи при бременност. Лл дава направление за него и още един щитовиден хормон, тъй че може да си вземете и изследвате безплатно.

Трета бременност ми е никой никога дори не ми е споменавал.
Изобщо не мога да се занимавам с ЛЛ, докато ида там, докато се обясняваме ама защо ми е сега, ама кой, ама какво - вече ще съм отишла и ще съм ги пуснала.
Само че кажете ми какво точно да пусна?
Това така ли си се казва - тхс? И какво още е нужно с него? Имаше още някакви буквосъчетатия?

# 409

Трета бременност ми е никой никога дори не ми е споменавал.
Изобщо не мога да се занимавам с ЛЛ, докато ида там, докато се обясняваме ама защо ми е сега, ама кой, ама какво - вече ще съм отишла и ще съм ги пуснала.
Само че кажете ми какво точно да пусна?
Това така ли си се казва - тхс? И какво още е нужно с него? Имаше още някакви буквосъчетатия?
Аз писах по-нагоре - ТСХ, ФТ3 и ФТ4. Само ТСХ не дава картина. Той е добре да е нисък, докато другите два - в горната 1/3 на референтните.
Забравих да пиша в коментара си, че от началото пия Тирозинт - гръцкия хормон, вместо бг вариантите, по препоръка на лекарката. По-изчистен е - чист хормон в желатинова капсула. Моя приятелка само със смяна от бг на гръцкия имаше подобрение в резултатите, даже без да мести дозата. Лятото си взимам като ходя на почивка, или по приятели, през другото време - аптека промахон, пиша им във вайбър и ми пращат,удобно е.

# 410
Благодаря момичета
Ще си ги пусна сама и после ще ви питам пак, ако не са много ок къде да ходя и какво да правя нататък.

# 411
На ендокринолог и той да каже какво да се изследва. Simple Smile

# 412
Моето ТСХ е 0,01 при долна граница 0,2. Но нямам фт3 и фт4. Малко съм в болница с прокървяване, но като ме изпишат ще отида да ги пусна. Инак не съм имала проблем досега с щитовидните...

# 413
Tiny_lili,  за пореден път съм потресена от такива Аг- та.... Аз затова ходя при такива за рискова бременност, защото те пускат от-до всичко, а пък тсх е едно от важните неща за следене още в периода на бебеправене. Ти нямаш вина много ясно,не го приемай като упрек,че не си изследвала... Иначе и на платено не са скъпи трите хормона. На ендокринолог се ходи, той и вит Д следи заедно с тях.
Ето, хубаво е да си пишем по такива групи и теми, защото всеки научава нещо . Аз благодарение на бг мама съм научила много неща и съм си изследвала и открила сама много неща, които лекарите не са ми казали. Сега последната АГ ,при която бях ми каза да ходя на ендо, без значение имам ли проблем, просто всяка бременна трябвало да се консултира и да се изследва за всеки случай.

# 414
Yvka, много правилно си споделила резултатите си заедно с долна граница.
Хубаво е да споделяме референтните стойности, защото всеки изследва в различна лаборатория и някой като каже трябва да ти е еди колко си и започваш да се шашкаш, че ти е повече или по-малко, а в същото време реф стойности са различни. 🌸

# 415
  • София
Здравейте, имам въпрос относно ФМ и БХС.
Имам час за вторник, но таткото се пада на работа тогава. Ще питат ли дали бащата има някакви хронични или семейни болести или нещо друго, което предварително да го питам? Също така ще ми дадат ли снимки на бебето да му ги покажа после?

Иначе аз си направих и пренатален тест (на Вижън).Резултата беше готов за 5 раб. дни. Всичко е наред. Бебето е момче Blue HeartSimple Smile
Не писах по-рано, защото последните 2 седмици ми е много заспало. Още след обяд ми се доспива и нищо не ми се прави. А скоро имам рожден ден и се опитвам да чистя вкъщи, обаче ме гони голям мързел и не ми се получава.

За ТСХ - ендокриноложката ми каза, че е много хубава стойност (0.983 при реф. от 0.3 до 4.2), но последната АГ, при която бях каза че за бременни е добре да е между 1.8 и 2.2. Но нищо повече не каза. Не са ми изследвали ФТ.

# 416
Преди да започнем опити ТСХ май ми беше към 4, не си спомням с точност и ходих на ендокринолог, но заради друго. След като споделихме, че правим опити от повече време ми даде еутирокс 25 по 1табл. на ден, за да го смъкнем малко, че по-лесно се забременявало около 1...с тази доза го държах на 2.3 някъде..след като забременях питах АГ да го спирам ли, каза не......но не сме го изследвали за сега

Мъфинче , на мен ми е горе-долу ясно какво ще ми даде ендокринологът. Просто ме притеснява, че веднъж почнеш ли го, не можеш да го спреш и след бременността. Също не ми допада, че масово не се търси причината за разбалансирането на този хормон, а директно ти връчват рецепта за еутирокс. Казвал ли ти е докторът сред бременността как ще действате с еутирокса? Или какво може да е причината за това слабо повишение?

# 417
Green_pigeon, на мен ми дадоха снимки. Относно бащата нищо не са ме питали.
Щом вече имаш добри резултати от пренатален тест няма от какво да се притесняваш.

# 418
Аз съм с Хашимото и, честно казано, не се надявах много на бременност, предвид нивата на ТСХ. Обаче, се случи и, когато пуснах изследвания, беше 1. От ендокринолога си знам, че настъпи ли бременност, трябва веднага да отида. Видяхме се в 6-7 г.с. Сега ме вика в 14та седмица с нови изследвания. Има си определен период, през който се проверяват и проследяват тези хормони.

# 419
  • София
И аз съм с Хашимото. Днес си пуснах изследванията. За моя изненада ТСХ е още по-ниско 0641 uIU/ml. Предния месец беше двойно. ФТ4 много леко се е понижило, спрямо предния месец, което ме учуди. ФТ3 до момента не бях изследвал, в норма е, но клони към горна граница. Има ли мами на лекарства вече? Утре съм на преглед и очаквам да ми изпишат нещо, предвид големите разлики за месец.

Общи условия

Активация на акаунт