Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 147
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Да, само чакам някой с двете бебета живот и здраве да ми каже, че не съм им майка защото съм била секцио и не ги кърмя. Планетата ще подпаля, природният тайфун ще му се стори като детска игра Joy

Нямам думи. Съжалявам, че сте се наслушали на глупости. Наистина не знам какво да кажа. Идвам от чужбина, от много толерантно към раждащите обкръжение, надъхващо и подкрепящо. Много ми е неприятно това с изключването в името на “всичко натурел”. То ако наистина беше така, още щяхме да сме по пещерите и да умираме от чума. Никога не знаете каква история има насреща. Има жени с травми от насилие, с дълбоки страхове, с физически недъзи. Капризни били. Пък и да са - евалата че могат да си отстояват каприза.

# 526
Имам една приятелка,която директно си каза-Страх,ме е,че ще умра,ако родя естествено,не знам защо,но ме е страх и двете си деца ги роди секцио и никой не я е осъдил за това.Мен пък ме е страх от скалпел и от дебелата игла,забита в гърба ми,направо изпадам в ужас от игли,дори и кръв да ми взимат треперя Grinning Така че като гледам голяма част от изборите ни се определят от страховете ни и в това няма нищо лошо.

# 527
Като цяло хората винаги има какво да кажат, да осъдят и т.н.... никога няма угодия, за това не мисля дори, че трябва на такива да се влиза в полемика и да им обясняваш нещо, което те няма и да разберат....живота и тялото си е твое, никой не знае какво стои зад всеки избор ...

# 528
Момичета да се включа и аз пак. Днес бях на преглед ,АГ ми каза че вече мога да излезна болничен но аз му казах от Понеделник/вторник понеже искам да уведомя на работа утре. Има ли закон или нещо което задължава да се каже еди си колко време предварително? Имах една колежка когато забременя и каза”днеска ми е последния ден” но сега има липса на кадри и да не се заядат нещо ме притеснява

# 529
А сами ли си дозирате витамин Д? Той не е ли опасен, ако се предозира, защото се натрупва? На мен АГ ми изписа капки на Ойлесен иначе. А фолиевата не е казвала да я спирам. Предния път даже ми препоръча и след раждането да продължа минимум месец с всички витамини.

Кажи-речи всички в белите държави сме с немалък дефицит на Д конкретно, просто от 2-3 седмици на слънце (и то със слънцезащитен крем) не получаваме достатъчно UV лъчи, че да съберем колкото ни трябва. Останалите сезони и дългите ръкави и панталони - съвсем правят нещата сложни. Тоест фактическо предозиране няма как да стане, обикновено е обратното - недостиг. Той води и до остеопороза, депресия и много други проблеми. По време на бременност драмата е и заради растящите кости на плода. Покрай Д е хубаво да се гледа и К, както и калции и бъбречни показатели, навързани са.

# 530
Момичета току що ми се обади АГ с резултатите от БХС...започна с това,че всичко е нормално,на ехографа не е видяла и най малко нещо да е притеснително,но...и когато чух това НО ми стана лошо...ЧХГ ми било 3пъти над нормата и затова ми се е увеличил риска за Даун..но тя каза,че не е видяла нищо притеснително и всичко друго е перфектно...каза ми при следващия преглед,ако види и най малко съмнение ме праща на тест...аз как да бъда спокойна от тук нататък...вие които пускахте тестове колко ви струваха и има ли само за Даун да се пуска,защото всичко друго е с много нисък риск...ще си кача и документа,който ми изпрати,ако някой разбира повече,защото аз нищо не разбирам

# 531
Момичета току що ми се обади АГ с резултатите от БХС...започна с това,че всичко е нормално,на ехографа не е видяла и най малко нещо да е притеснително,но...и когато чух това НО ми стана лошо...ЧХГ ми било 3пъти над нормата и затова ми се е увеличил риска за Даун..но тя каза,че не е видяла нищо притеснително и всичко друго е перфектно...каза ми при следващия преглед,ако види и най малко съмнение ме праща на тест...аз как да бъда спокойна от тук нататък...вие които пускахте тестове колко ви струваха и има ли само за Даун да се пуска,защото всичко друго е с много нисък риск...ще си кача и документа,който ми изпрати,ако някой разбира повече,защото аз нищо не разбирам

Само Пренатест мисля,че имат само за Даун,729 лв е май в момента,иначе другите всички са комбинирани.

# 532
Надежда , аз вчера бях и платих за Вижън 1580 , много го мислих дали да правя или не , но реших , че ще бъда по спокойна и го направих . Моят съвет е направете го още сега , за да не сте притеснена !

А относно темата , която се дискотира по- нагоре . Момичета да се молим и подкрепяме за здрави бебета , ако иска и щъркела пред вратата да ми го остави , пак ще бъда най - щастливата ! То после става трудното с отглеждане и възпитание , дали ще стане човек , сега бременността и раждането са  наша работа само да се пазим и да правим това , което лекарите казват .

# 533
Благодаря ви момичета...ще попитам и АГ...а риска за прееклампсия как ви се вижда висок ли е...аз вече тотално се шашнах...

# 534
Обикновено този след 37гс не го гледат въобще, не се шашкай, всичко ще бъде наред. Следи сама кръвното ако имаш апарат вкъщи.

# 535
Те казаха ли нещо за преекламсия ? Аз пия акард заради нея, заради анамнезата която имам .

# 536
Прееклампсията не се ли следи по кръвното,наличие на белтък в урината,анамнеза за предишна прееклампсия и на ФМ мисля,че мерят кръвоток,проводимост на съдове,как се храни плода,дали не изостава.БХС не е критерий за прееклампсия,това е само статистика,има си изследвания за тази цел.

# 537
Не нищо друго не ми каза...каза,че всичко е идеално,само това чхг...аз така и немога да разбера колко е и колко трябва да бъде...обясни ми нещо,че може да са били две бебета в началото и от това да имам по високо чхг...ама аз се следя от началото нямаше ли да видят...
Иначе кръвното е 100-110 на 60-70

# 538
Утрогестан приемала ли си? Бебешкия пол знаеш ли го? Питам понеже и двете могат да повлияят на ЧХГ. Има и други фактори много. Ако на ФМ няма притеснения, аз не бих се шашкала. Винаги е хубаво да се търсят няколко мнения, разбира се, ако трябва NIPT или още една ФМ.

# 539

Къде го пише ЧХГ? И аз имам същия документ, ама не виждам.

Общи условия

Активация на акаунт