Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми)

• 46 172
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Kaк да настроя на таблета - да показва коментарите на БГ  - от Тубата?
Смених от менюто Генерал (на youtube) - езика на БГ, но не става за коментарите.

# 661
От Меню-то – "Превеждане на страница". Превежда коментарите,но много неразбрано и "дървено".

# 662
За бойлера - през нощта Т на водата няма да се мръдне и по друга причина - никой не я е използвал. При изключен бойлер, през деня и постоянно използване (или дори и временно ползване -да речем три пъти за 6 часа) на топлата вода, без значение в използваното количество, на мястото на изведената топла вода, постъпва нова, студена, която разрежда останалата в бойлера вода. И в същото време водата там не се топли наново. Така Т ѝ пада, дори и да сме изхарчили само 5 литра топла вода... А през нощта, когато не се използва топлата вода, не е постъпила нова студена и Т ѝ наистина може да падне само с няколко градуса. Новата вода влиза и при изключен бойлер, с цел да поддържа налягането на водата. Затова когато спре водата централно, на бойлера не може да се разчита за вода, защото не се поддържа налягането. + Това самият бойлер  има външна изолация, която пречи на водата да изстине.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 09:49 от Vicky_P

# 663
Благодаря,Вики!
Значи ще е най-добре бойлера да се включва вечерта и сутринта. За по три-четири часа.

# 664
Аз държа бойлера включен по цяла нощ, включително и ранна сутрин за тоалета на семейството. През деня го изключвам. В края на деня при мен винаги има достатъчно вода за три къпания, миене на чинии и др. Но ако съм се къпала през деня примерно, веднага го включвам за час -два за да компенсира и да има вечер, когато бебо и ММ се къпят. И, да има положителна промяна на сметката 🧐

# 665
  • Mediterraneo
Бойлерът ни не е изключван, откакто е монтиран. А, два пъти по седмица, когато сме били ваканция и няма никого вкъщи.

# 666
Ще намеря някакъв специфичен баланс. Да не стои постоянно включен бойлера,но и да не се изключва/включва твърде често.

# 667
  • София
Ще намеря някакъв специфичен баланс. Да не стои постоянно включен бойлера,но и да не се изключва/включва твърде често.

Може да използвате смарт контакт или някакъв таймер за целта.

# 668

За да не се развали ключа за превключване ли?

# 669
  • София

За да не се развали ключа за превключване ли?

Не, за да отпадне като ангажимент .

# 670
Здравейте! Имам нужда от помощ. От къде да настроя часа на телевизор Samsung QE-43Q60D QLED.
В магазина го пуснаха за проба и сега показва странен час. В настройките не намирам опцията за промяна на час Sad

# 671
Здравейте! Имам нужда от помощ. От къде да настроя часа на телевизор Samsung QE-43Q60D QLED.
В магазина го пуснаха за проба и сега показва странен час. В настройките не намирам опцията за промяна на час Sad
https://www.youtube.com/watch?v=iHrtCTA6ZcQ

# 672
ЧревоУгодник, много благодаря

# 673
Компютъра не може да се свърже към интернет. От доставчика казват че проблемът е в компютъра, а аз не мога да разбера дали е така. Как мога да го проверя дали е истина.

# 674
  • София
Как се опитваш да го свържеш? С кабел или wi-fi? Ако е безжично може да няма такава функция и трябва да купиш адаптер.

Общи условия

Активация на акаунт