Клиники в Истанбул - тема 17

• 58 517
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, момичета, записвам се в темата, засега само като читател. Тази година ще опитаме да имаме още едно дете, не съм сигурна още къде обаче ще е опитът. Успех на всички Flowers Four Leaf Clover

# 541
А не може ли да се плаща на място с карта?
 quote author=t_doncheva link=topic=1566805.msg47447605#msg47447605 date=1704707020]
На мен ми беше по-изгодно през банка. Изипей излизаше доста сериозна такса, на Револют също не беше малка.
Между другото, през декември като бях там, Алие каза, че имат проблем с получаването на преводи от Револют.
Аз съм изпратила превод от банка на 18.12. и днес ме информираха, че не са го получили и от сутринта се занимавам да издирвам къде са парите, като неприятно в цялата ситуация е, че ще трябва да платя още 50 евро такса на кореспондентската банка, за да установим къде са потънали парите.

Здравейте,

Как най-изгодно превеждате пари към клиниките, ако се наложи?

Банка? Револют? Изипей?
Събирам идеи, че ще ми се наложи  да преведа след 2 дни.
[/quote]

# 542
  • София
Vjara Vasileva, може с карта и така е най-удобно. Имай предвид, че е добре да имаш някакви пари /евро/долари/ в теб за всеки случай - първия ми опит стартира в неделя и когато ми донесоха лекарствата се оказа, че трябва да ги платя кеш /500 евро/, защото човека нямаше ПОС терминал. През делничните дни няма проблеми.

А не може ли да се плаща на място с карта?

# 543
Здравей, имонолог в БГ ми го назначи.
Здравейте, предстои ми ЗЕТ в Мемориал, Истанбул. Бях на консултация при имунолог и имам назначено Зарзио преди трансфера. Може ли да ми помогнете от къде мога да го взема, тъй като в болница Надежда ми отказаха да ми дадат, тъй като не е назначено от лекар от болницата, а в аптеката на Щерев, казаха че не предлагат медикамента?
Здрасти, от Мемориал ли ти назначиха Зарзиото или от имунолог в БГ?
Здрасти, дано не се включвам късно, но в такъв случай аз не бих взела зарзиото преди докторите от Мемориал да потвърдят нуждата му.
Аз също ходих тук на имунолог и имах предписани лекарства за трансфера. Една приятелка ме беше подковала в никакъв случай да не ги пропускам и така бях решила. Но аз имах операция преди това и октомври месец трябваше да посетя Мемориал да контролен преглед. Като отидох там др. Омут каза, че съм в идеална фаза да трансфер - фоликули, лигавица, ден от месеца, хормони - бях като по учебник. Решихме да не чакаме и вечерта си сложих таймиращата инжекция.
Толкова бързо се случи всичко, че не успях да направя нищо от това, което др. Русев (имунолога) беше изписал. Отделно в Мемориал ми казаха при предишно посещение, че не смятат за нужно да вземам тези лекарства.
Та така - нищо от изписаното от имунолога не направих и понеже приятелката ми ми беше надула главата, колко е важно това, отнесох маса притеснения.
Резултатът е, че съм в 14г.с. 😍
Та моят съвет е да се консултираш с лекарите в Мемориал и да им кажеш за намерението си и да ги послушаш какво ще ти препоръчат те. Да не стане така, че да им объркаш техните схеми с това зарзио.
Успех и наистина се надявам да не съм закъсняла с отговора си.

# 544
  • София
И аз съм с изписана терапия със Зарзио. Обсъждах го с д-р Юджел В Мемориал, и той ми каза, че в болницата НЕ прилагат този препарат. Правят вливане на интралипид и кортикостероиди.

Аз все още не съм стигнала до етап да трябва да вземам решение за прилагането му и за това не съм обсъждала сериозно с доктора дали ще спазваме тази терапия. Но имам впечатлението и информацията, че там смятат тези терапии за ненужни и без научни доказателства за ползата от тяхното прилагане.

Ако все пак ще ползвате Зарзио, ще ви трябва рецепта за закупуването му, която може да получите от специалиста, който го е назначил и предполагам с поръчка може да се достави в някоя от големите аптеки. Важно е да прецените как ще го пренасяте до Турция и обратно, защото се държи задължително в хладилник и доколкото знам е изключително чувствителен на промяна на температурата, а бях чела някъде мнение на онкоспециалист, че неколкократното изваждане и прибиране на лекарството от и в хладилник го правят негодно /т.к. за нашите терапии не се слага цяла инжекция, а някаква част през няколко дни/.

На мен освен Зарзио ми е предписана и вливка с Октагам /от МЦ Калчев ми бяха казали, че ще ми кажат къде може да я направя/, като е добре да имате предвид, че в Турция този препарат е ужасно скъп - около 2700лв, докато в Бг е около 500 лв.

# 545
Благодаря за споделеното. Много полезна дискусия. Аз също имам назначена терапия от имунолог в бг, която от Мемориал отхвърлят. Щом е и толкова скъпо това Зарзио значи директно го отписвам.
Мисля, че ще е полезно в темата да обсъждаме и координацията пост ин витро, която продължава в България.

# 546
  • София
Може би не съм била достатъчно ясна. Цената на Зарзио е приблизително еднаква в двете държави 130лв-150лв
Октагам е скъпия препарат.

Благодаря за споделеното. Много полезна дискусия. Аз също имам назначена терапия от имунолог в бг, която от Мемориал отхвърлят. Щом е и толкова скъпо това Зарзио значи директно го отписвам.
Мисля, че ще е полезно в темата да обсъждаме и координацията пост ин витро, която продължава в България.

# 547
Здравейте, включвам се относно цената на Октагам, в случай че ще бъде от полза. Аз имах 2 вливки през октомври месец, назначени от доц. Михайлова (др. Калчев). И двете бяха по 10 гр. Октагам и цената беше 1900 лв на вливка.
Относно Зарзио и аз ви съветвам да го пропуснете, но все пак говорете с Мемориал.
Желая успех Flowers Four Leaf Clover

# 548
  • София
Тази цена в България или в Турция е платена?

Здравейте, включвам се относно цената на Октагам, в случай че ще бъде от полза. Аз имах 2 вливки през октомври месец, назначени от доц. Михайлова (др. Калчев). И двете бяха по 10 гр. Октагам и цената беше 1900 лв на вливка.
Относно Зарзио и аз ви съветвам да го пропуснете, но все пак говорете с Мемориал.
Желая успех Flowers Four Leaf Clover

# 549
В БГ правих вливките, в Клиника Малинов, там ме насочиха от МЦ Калчев. Цената включваше и около 100 лв престоя в болницата, който е около 4 часа.
От Мемориал не ми бяха назначили вливки, но на нас не ни се рискуваше отново и др. Калчев и доц. Михайлова препоръчаха задължително да ги направим.

# 550
Момичета, извинявайте, но за мен лечението в Турция е на светлинни години пред тукашните измишльотини. Извинявам се, ако ви се виждам груба, но аз съм сменила 3 клиники в БГ, ходила съм и по имунолози и къде ли още не и тука лекарите ръсеха глупости на кило. И накрая никой от тея “професори” и многознайковци не ми видяха срастванията и истмоцелето, но иначе ме лекуваха, та пушек се дигаше - 10 години!
В Мемориал ме пратиха на операция, не са се били в гърдите какво ще направят и колко са умни, но казаха, че след това ще видим. След операцията без допълнителни вливки и процедури, без шум и фанфари ми направиха трансфер и стана! Няма тромбофилии, вливки и скъпи препарати. Няма “неустановен стерилитет” и разни там неясни обяснения що не става. Има обаче резултат.
За това с най-топли чувства ви съветвам, ако сте избрали лечение в Турция и по-специално в Мемориал (защото все пак моят опит е от там и не знам как е в другите болници) да се доверите изцяло на специалистите там и да не смесвате леченията. Защото само може да си навредите!
Разбира се, ако им предоставите изследванията, които са били основа за назначеното ви лечение и те ви кажат да го продължите - това е друго! Но без да ги осведомите не бих ви препоръчала да действате!
С най- топли чувства го казвам! Успех на всички!

# 551
Veni_ina, напълно подкрепям написаното за специалистите в Турция.
Обаче има и друго, спрямо нашия опит. Ние отидохме в Мемориал след 2 неуспешни процедури в БГ и съответно и те не откриха причина, за да нямаме положителен резултат. И те, както и тук в БГ в началото ни казваха, че сме млади и нашия шанс за успеваемост е много голям.
Но уви след 4 инсеминации и 2 инвитро, така и не стигнахме до бременност. При първия положителен резултат имах мисед 7г.с., една биохимична, а след ПИД на бластоцист след ПИД дори нямахме имплантация.

Именно поради тази причина ние се доверихме на репродуктивния ни д-р тук и имунолога, който ни следи историята от самото начало.
Имайки предвид, че няма да навредят вливките, само могат да помогнат, решихме да ги направим. Всеки сам си преценява на кой да се довери. Факт е, че след тях към момента съм в 18 г.с.
Не ме разбирайте погрешно, много съм благодарна на всички в Мемориал, мисълта ми е, че и там не е панацея и може би щяха да пробват при нас да стане без допълнителни процедури и може би сега пак щяхме да имаме същия резултат, а може би не, никой не знае.... но на нас просто не ни се рискуваше, имайки предвид опита ни до сега.
При вас е било съвсем различно, там просто са открили причината, за да не се получава.

# 552
Факт е, че всеки случай е различен, Лоли! Радвам се, че е станало и при вас ❤❤❤

# 553
Много уважавам лекарите в Турция, но там не съществува специалност имунология и точно в тази сфера бг лекарите са доста по-напред.

Повечето лекари в Турция изцяло смятат, че това са глупости, някои приемат само Интралипид и кортикостероиди като възможност за лечение на имунологични проблеми, НО при някои имунологични състояния тези препарати са ДАЖЕ противопоказни.......
 затова за съжаление при ситуация - инвитро в Турция и намерен имунологичен проблем -изборът е отново в нас пациентите. Много е трудно да вземе човек такова решение. Пиша го като пациент, минаващ през това, но аз за себе си съм решила, че независимо от мнението на инвитро лекаря ми в Турция, за имунологичните неща ще се доверявам САМО на имунолога ми от БГ. И като дойде моментът за вливката и Зарзиото, даже и да трябва да е  ПРОТИВ волята на инвитро лекаря ми, за себе си след мноооого чудене, четене, съветване, безсънни нощи.. реших да приложа терапията.

Успех на всички и все пак имайте едно наум.

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 19:20 от bonibon_

# 554
Благодаря много за споделеното. Аз също минавам през всички тези въпроси и е много хубаво, че ги обсъждаме от различна гледна точка. Така никоя от нас няма да е в ситуация на взимане на решения под стрес.
Аз също имам имунологична терапия назначена в бг, която от Мемориал отричат.

Общи условия

Активация на акаунт