Клиники в Истанбул - тема 17

• 58 503
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, момичета!
След няколко години на неуспешни опити тук, решихме да се обърнем към репродуктивните клиники в Турция. Имайки предвид възрастта ми и НЯР ни препоръчват:- PRP, Exosome и Stem cells процедури. Навсякъде, където чета за тях пише, че всички процедури са нови и няма достатъчно информация за процент успеваемост. Искам да попитам дали имате впечатления и мнение от собствен опит?
Благодаря предварително!

Процедурите са надеждни но не работят при всеки. Така и не разбраха защо. Теоретично трябва да събудят така наречените спящи яйцеклетки и да подобрят хормоните, като всяка процедура действа по различен начин. ПРП не е зле но там е 50 на 50. Я работи  я не. От личен опит не работеше много при мен. По скоро циклопрогиновата подобри хормоните отколкото прп а яйцеклетки нямах повече от преди. При някой е имало ефект по добър. Че и естесвено забременели но те са единица. Рекламират я с това но не бих я направила пак. Стволовите е доста по надеждна. Там има ефект. Повече яйцеклетки след 4 месеца и хормоните по добри. Трайност до 8 месеца. Екзозомите се извличат от стволови и се смята че именно те са действащите. трайност 6 месеца. Тук няма много данни. Четох по турски форуми че също имат ефект . Реално стволови и екзозоми си струват, като стволовите са по скъпи но екзозомите се извличат от стволови така че е по евтин вариант и реално същия ефект. Предимсвото на стволовите но и недостатък са клетките които се делят и образуват нови но има опасност от раково образуване ако има предразположеност затова екзозомите казват че е по добър вариант. Но зависи от кои стволови клетки се извличат. Единственно стволови от пъпна връв са най надеждни тъй като съдържат най много екзозоми и клетки ........Много стана но това е накратко.Иначе инфо много и експерименти много с животни, реално събират данни в момента като ги прилагат на пациенти.

# 571
При мен категорично отрекоха, че лошият резултат и срив на бройката е заради прп, било заради възрастта. Няколко месеца преди това имах 8 яйцеклетки от 8 фоликули. Според тях, рязко съм се сринала и останала с 1 фоликул заради ЕГН, то бързо ставало срив на тези години, дето се казва, менопауза идва, да не чакам повече да имам различна бройка. Но О чудо, след 5 месеца имах 4 фоликули и яйцеклетки, след 6-7 месеца като се подготвях за трансфер и имах 5 фоликули. После трансфери с блокажи, без блокажи, неуспехи, и до последно не бях в менопауза, октомври имах два фоликули, и овулация, 3.5 години след прп. Преди и след това съм ходила при Калчев, винаги добър кръвоток ми е показвало, че има към яйчниците. Октомври той ми каза, че в единия яйчник особено, си има много живот, да не се притеснявам.
Та мисълта ми е, че много рекламно го дават, не признават отрицателния ефект. Тук във форума има една дама, която силно агитира точно за тази процедура и клиника, вероятно за себе си е права. Но трябва да се чуе, че има и друга страна на нещата.

# 572
Той точно Калчев в момента усилено предлага тази процедура, на мен си ми е добре кръвотока в яйчниците също, но ми я препоръча доста директно (тоест предложи само това, без нищо друго възможно да се опита) Иначе има разлика в резултатите от процедурата ако се прилага на жени около 30, и на жени над 40.

# 573
M1LL13, би ли споделила цените за тези процедури в момента? Особено интересно ми е за стволовите клетки колко струва.

Здравейте, момичета!
След няколко години на неуспешни опити тук, решихме да се обърнем към репродуктивните клиники в Турция. Имайки предвид възрастта ми и НЯР ни препоръчват:- PRP, Exosome и Stem cells процедури. Навсякъде, където чета за тях пише, че всички процедури са нови и няма достатъчно информация за процент успеваемост. Искам да попитам дали имате впечатления и мнение от собствен опит?
Благодаря предварително!

# 574
Да, така е. Аз не казвам, че той нещо лошо е казал, даже не съм споменавала при него, че съм правила тази процедура. Мисълта ми е, че реално чисто физиологично не се е видяла разлика, а косвено като резултат лош такъв. Вече съм споменавала, че предложението за тази процедура е по повод евентуално качество, защото количество си имаше, даже екстра за тази възраст. Но и за качеството е абстрактно, защото имах винаги преди това колкото фоликули, толкова и зрели и хубави на външен вид яйцеклетки, които се оплождаха над 90%. Но, ние сме с много лош мъжки фактор, дори с донорска с трудно стигнахме до успех. Иначе съм съгласна, че на 30 със сигурност ще има по-добър резултат от над 40, но ако ти изчезнат фоликулите след процедурата, все е кофти. И факт е, че в Аджъбадем повечето жени, които отиват, са над 40, и в хубаво да знаят и тази вероятност. А по отношение на качеството, никой не знае дали е имало наистина хубава яйцеклетка, въпреки външния вид, разбира се, но поне като има яйцеклетки има шанс, а ако изчезнат, какво...Все пак заради мъжкия ни фактор общо взето така или иначе всичко отиваше фира. Все пак направих една стимулация след това, абсурдно на 1 фоликул, и разбира се, прекъснахме, лоши хориомони... После още една, като мина време, тогава обичайно си протече симулацията, колкото фоликули, толкова яйцеклетки, толкова оплодени.

# 575
Penguin4e, цените пълнят очите: ПРП: 1750.00, Екзозом: 4000.00, Стволови клетки: 6500.00, всичко е в евро.
Хем са високи, хем - както каза Марго - ако не го направя, бих се чудила дали би ми помогнало за успешен завършек на това приключение и най-накрая, и аз да си гушна бебчето! Затова исках да разбера дали някоя е минавала през някоя/всички процедури с успешна бременност. 

M1LL13, би ли споделила цените за тези процедури в момента? Особено интересно ми е за стволовите клетки колко струва.

Здравейте, момичета!
Благодаря предварително!

# 576
Само информативно - при Калчев прп е 700 лв. Другите процедури май не се предлагат никъде в България

# 577
M1LL13, благодаря за инфото. Наистина е лудница финансово.

# 578
Да, така е. Аз не казвам, че той нещо лошо е казал, даже не съм споменавала при него, че съм правила тази процедура. Мисълта ми е, че реално чисто физиологично не се е видяла разлика, а косвено като резултат лош такъв. Вече съм споменавала, че предложението за тази процедура е по повод евентуално качество, защото количество си имаше, даже екстра за тази възраст. Но и за качеството е абстрактно, защото имах винаги преди това колкото фоликули, толкова и зрели и хубави на външен вид яйцеклетки, които се оплождаха над 90%. Но, ние сме с много лош мъжки фактор, дори с донорска с трудно стигнахме до успех. Иначе съм съгласна, че на 30 със сигурност ще има по-добър резултат от над 40, но ако ти изчезнат фоликулите след процедурата, все е кофти. И факт е, че в Аджъбадем повечето жени, които отиват, са над 40, и в хубаво да знаят и тази вероятност. А по отношение на качеството, никой не знае дали е имало наистина хубава яйцеклетка, въпреки външния вид, разбира се, но поне като има яйцеклетки има шанс, а ако изчезнат, какво...Все пак заради мъжкия ни фактор общо взето така или иначе всичко отиваше фира. Все пак направих една стимулация след това, абсурдно на 1 фоликул, и разбира се, прекъснахме, лоши хориомони... После още една, като мина време, тогава обичайно си протече симулацията, колкото фоликули, толкова яйцеклетки, толкова оплодени.

По принцип и за качество да. Но евентуално по млади жени. Има многозначни изследвания. Не се знае защо така се получава. Да в Аджибадем са тези процедури и да специализирани са в тези процедури. Като цяло успеха се дължи на тях. Но дали процедурата ще има ефект не може да каже никой. Реално има данни и статистиката показва че имат ефект но явно с течение на времето и приложението се вижда че не при всеки има този ефект на по добро качество,повече фоликули и хормони подобрение. Но все пак си струват опита. В крайна сметка желанието е собствена яйцеклетка. Методи има дали ще работят за мен а за друг не ,така или иначе не може да се каже докато не се направи. Аз по тази причина правих и прп. Но и цените са си добри. Но тези процедури ги има и в други клиники в Истанбул без да си правят реклама по евтини. Аджибадем  азиатската част правят стволови , друга клиника забравих името екзозоми. Прп се прави в Истанбул също но не се сещам имена. Аджибадем е доста скъпичко. Реално успехите са на тези процедури не стимулациите. И докторите са ок и ембриологията. Лукс е и човек се чуства по добре там отколкото в Бг. Поне създават това чувство. Но процедурите са скъпички а дали ще подействат не се знае,но за бебенце който ги има ги прежалва. Казват че в Бг прп не било същото като в Истанбул но може и да е така понеже техниката на обработка е друга а и тя има значение дали действа. В аджибадем казват че не работели другите защото техните били правилните ама то това е малко ...   общо взето за нищо няма гаранция. Проба грешка.

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 13:22 от varna2020

# 579
Да, в крайна сметка повечето неща в инвитрото са проба грешка, и много индивидуално се реагира.
 Аз когато отидох, като цяло нямаше информация много. После като споделих, получих и други коментари, че и при други жени е станало това със задържането на фоликули като ефект след неуспех.
Въпросът е, че тогава те категорично заявиха, че лош ефект няма, може да не сработи, но лош ефект не. Е, вече явно се знае, че не е точно така.

# 580
[quote author=M1LL13 link=topic=1566805.msg47489220#msg47489220 date=1705489186]
Penguin4e, цените пълнят очите: ПРП: 1750.00, Екзозом: 4000.00, Стволови клетки: 6500.00, всичко е в евро.
Хем са високи, хем - както каза Марго - ако не го направя, бих се чудила дали би ми помогнало за успешен завършек на това приключение и най-накрая, и аз да си гушна бебчето! Затова исках да разбера дали някоя е минавала през някоя/всички процедури с успешна бременност.  https://
 Бях писала в друга тема, но да пиша и тук.
След прп ефект доста лек, но все пак имаше, обаче за около 6 месеца.
След стволови клетки - по-осезаем ефект по отношение на брой.За качество немогат да кажа - и преди и след процедурите нямахме оплождане.
Макар че никога не са ни обръщали внимание на спермограмата - перманентно ниска морфология 2 %, а вечно се фиксират в яйцеклетките.Да факт е, че са малко и възрастта е фактор, но дори не ни предлагаха някакви процедури за по-добро оплождане.Трябваше от други двойки случайно да научим какво се прави, че да поискаме и ние.

Здравейте, момичета!
Благодаря предварително!
[/quote]

# 581
предполагам става въпрос за професор Търаш и Аджъбадем. Аз бях на безплатна консултация при него в София.
С намален резерв съм и ми каза, че ако не направя ПРП 1570евро+екзозом3600евро нямам шансове никакви, което естествено са пълни глупости. Неговата болница е специализирана в тези експериментални процедури със съмнителен ефект и според мен се опитва да ги пробута на всяка жена с намален резерв. Знам от жени лекували се в Истанбул, че в останалите болници в Истанбул не препоръчват ПРП защото нарушавало структурата на яйчниците. Чувала съм го от 2 места до момента. Аз съм била при Станулов, Стаменов и на консултация при др Онал от Джинолайф Кипър и никой не е бил за ПРП. Също Ви препоръчвам следния сайт, в който професори то различни клиники по света са отговаряли на различни въпроси:
https://www.myivfanswers.com/qa/

Хем са високи, хем - както каза Марго - ако не го направя, бих се чудила дали би ми помогнало за успешен завършек на това приключение и най-накрая, и аз да си гушна бебчето! Затова исках да разбера дали някоя е минавала през някоя/всички процедури с успешна бременност. 

Здравейте, момичета!
Благодаря предварително!

# 582
DejaE, а вие какви процедури си искахте?

Karamba_85, точно за тази клиника става въпрос, а това са им новите цени. Стори ми се всичко на конвейр, казаха, че поради намаления ми яйчников резерв е задължително да направим и трите процедури, че ще ги направят всички в един ден, а дори не са ме преглеждали лично. Днес ще ходя при други медицински консултанти, които поне показват някакво персонално отношение, пък да видим.
По отношение на ПРП си мисля, че не начина на приготвяне е важно (то кръвта се слага в една медицинска центрофуга и се извлича плазмата скоро след като се пусна) по-скоро приложението му е важно, си мисля... продължавам да чета, че за да има ефект е необходимо да се направи някакъвкурс на лечение по няколко инжекции, за период от няколко седмици. 

[quote author=M1LL13 link=topic=1566805.msg47489220#msg47489220 date=1705489186]
Хем са високи, хем - както каза Марго - ако не го направя, бих се чудила дали би ми помогнало за успешен завършек на това приключение и най-накрая, и аз да си гушна бебчето! Затова исках да разбера дали някоя е минавала през някоя/всички процедури с успешна бременност.  https://
 Бях писала в друга тема, но да пиша и тук.
След прп ефект доста лек, но все пак имаше, обаче за около 6 месеца.
След стволови клетки - по-осезаем ефект по отношение на брой.За качество немогат да кажа - и преди и след процедурите нямахме оплождане.
Макар че никога не са ни обръщали внимание на спермограмата - перманентно ниска морфология 2 %, а вечно се фиксират в яйцеклетките.Да факт е, че са малко и възрастта е фактор, но дори не ни предлагаха някакви процедури за по-добро оплождане.Трябваше от други двойки случайно да научим какво се прави, че да поискаме и ние.

Здравейте, момичета!
Благодаря предварително!
[/quote]

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 13:53 от M1LL13

# 583
[quote author=Karamba_85 link=topic=1566805.msg47489366#msg47489366 date=1705491039]
предполагам става въпрос за професор Търаш и Аджъбадем. Аз бях на безплатна консултация при него в София.
С намален резерв съм и ми каза, че ако не направя ПРП 1570евро+екзозом3600евро нямам шансове никакви, което естествено са пълни глупости. Неговата болница е специализирана в тези експериментални процедури със съмнителен ефект и според мен се опитва да ги пробута на всяка жена с намален резерв. Знам от жени лекували се в Истанбул, че в останалите болници в Истанбул не препоръчват ПРП защото нарушавало структурата на яйчниците. Чувала съм го от 2 места до момента. Аз съм била при Станулов, Стаменов и на консултация при др Онал от Джинолайф Кипър и никой не е бил за ПРП. Също Ви препоръчвам следния сайт, в който професори то различни клиники по света са отговаряли на различни въпроси:
https://www.myivfanswers.com/qa/
Ако сте на по-ниска възраст примерно на около 40-42, спазвате правилен режим на хранене, спортувате, пиете добавки и като цяло нямате някакви особени здравословни проблеми си мисля, че може да си позволите и без процедури, но в моя случай - ИЯР, възраст, 1-2 фоликула, нямаше какво да му мисля.

# 584
Еми като цяло имат някакъв ефект не може да се отрече. Шанс са може би. При някой е имало много добър ефект и това не може да се отрече. Всеки лекар си има метод и подход. Кой е правилен също не се знае. Това нарушение на структурата пък други казват че ок така ги кара да регенерират. Прп е важно при извличането да е висока концентрацията на веществата. Тя се обработва и по специален начин и се обогатява също ако е нужно. Много дълго е да се пише за всяка една процедура. Факт че ефект имат до 6 месеца и после пак.
Иначе добавки и храна и спорт също би трябвало да подобрят.
Всичко това е теория но практиката показва че при някой има голям ефект,при други има а трети няма.
За съжаление всичко е индивидуално и докато не се опита няма как да се каже.
Иначе Аджибадем за съжаление много започнаха на конвейер. Добри са им ембриолозите и техниката но отношението падна както и печалбата явно вече е на първо място. Да не забравяме че тези експерименти с жени им трябват за писане на научни статии. Но то без прилагане на много опитни зайчета няма как да се разбере дали са обещаващи.
И все пак да качеството пада но не всички яйцеклетки са некачествени. Има и качествени. Една но я има. И количеството пада но не е съвсем изчерпан има си поне 1000 ориентировъчно доказано е.

Общи условия

Активация на акаунт