Милано и северна Италия - тема 16

• 52 263
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
  • София
За Вernina express къде е най-удачно да се нощува? Отиването и връщането е от Бергамо, като обмислям да разделя нощувките /8 на брой/ между Бергамо и някъде около Комо и си мисля дали да не направим нощувка и някъде по-близо до влака?
В един от двата му края - Тирано или Кур.
Бих избрал да тръгна от езерата рано към Тирано и по маршрута до Кур с нощувка там и на следващия ден обратно.

# 361
  • Варна
В Тирано, ако сте с кола, има платен паркинг до гарата /в неделя май е безплатен/. Но няма смисъл да купувате скъпите билети за Бернина - обикновените влакове са същите /само панорамните прозорци ги отличават/, а цената е доооста по-ниска. Маршрутът им е еднакъв, спирките, всичко. А ако е топло, някои имат и открити вагони - уникално е!

# 362
Здравейте,
Ще пътуваме до Милано и сме запазили кола под наем за 2 дни от летището Бергамо чрез фирма Cartrawler.

Има ли запознати дали ще приемат дебитна карта за депозита, изисква ли се някакъв друг документ към шофьорската ми книжка и изобщо всякаква и информация би ми била полезна. Благодаря много!

Последно прези 3г ползвахме Рента кар, НЕ можеше с друга карта освен с Кредитна да наемеш колата. Блокират определена сума за евентуални нарушения и щети, която после възстановяват. С БГ книжка става няма проблем, други документи не са ни искали.
Ползвахме рента кар доста през годините имайте в предвид че цакат, ако мине номера. Веднъж ни бяха пратили снимка уж наша че сме нарушили знак и са им пратили глоба, но не бяхме ходили в този район и датата на снимката беше от преди година и нагоре. Нашият адвокат им каза да си гледат работата --така че ако мине.
Ние активирахме на Гугъл да записва маршрута по който се движим с цел да не кажат снимали са ви в района например Винеция, а вие същия ден сте били във Комо.
Доста им вдигнаха цените на рента кара и вече колата си ни седи в Италия и ни чака при всяко ходене.

# 363
  • In transit
...
Доста им вдигнаха цените на рента кара и вече колата си ни седи в Италия и ни чака при всяко ходене.
Ще споделите ли къде си държите колата, докато не сте в Италия? Платен паркинг или някъде другаде?

# 364
На съпругата ми сестра и живее близо до Монца и там държим колата.

# 365
  • София
От Уизеър първо ни промениха полета на отиване (само с няколко часа) и ме уведомиха по имейл. Сега са ми сменили този за връщане с един ден по-късно. И то без дас ми пишат, случайно видях. Направо съм бясна, Тепърва трябва да търся още една нощувка. Цялата ми стройна организация отиде по дяволите...
Освен да търся нощувка в Бергамо близо до летището и да си отидем там предния ден още. Че полета е супер ранен и не ми се рискува с шатъла (то има шатъл в 04.30 ама).

# 366
На нас ни сменят полета за връщане с два часа по-късно.

# 367
От Уизеър първо ни промениха полета на отиване (само с няколко часа) и ме уведомиха по имейл. Сега са ми сменили този за връщане с един ден по-късно. И то без дас ми пишат, случайно видях. Направо съм бясна, Тепърва трябва да търся още една нощувка. Цялата ми стройна организация отиде по дяволите...
Освен да търся нощувка в Бергамо близо до летището и да си отидем там предния ден още. Че полета е супер ранен и не ми се рискува с шатъла (то има шатъл в 04.30 ама).

Писали са със сигурност, но може би нещо не си получила.
Имаш вариант да смениш полетите за други дати. Да смениш само единя или да се откажеш от тях и да получиш ваучер.
Вече ми смениха полетите за две различни дестинации .

# 368
  • София
То нямаме много опции за смяна понеже в Букинг резервацията ни е без анулация. Ще си вземем още една нощувка най-вероятно, но се чудя дали да не е направо в Бергамо. Сега търся настаняване около летището. Или в Милано, но по-близо до гарата, че сутринта да хванем рано-рано шатъла. Ох, мнохо тъпо. Да беше с два час по-късно - супер. Ама за другия ден е гадно. Да бяхме без децата щяхме да спим на летището.........

# 369
В Бергамо летището не е удобно за спане или за дълго висене, няма условия - много е малко и тясно, особено когато има много хора, което е почти винаги. На мен ми е едно от най-отблъскващите.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 17:46 от Rosita

# 370
  • sf
Колко са големи децата?
Ние с моя син спахме на летището в Марсилия, а в Бергамо имахме към шест часа престой, и там подремнахме. Какви условия за дълго висене? Има седалки, тоалетни, храна и интернет 😆
На мен уиз ми прецакаха една февруарска неделя. Имах ранен полет и късно вечерта обратно за София, обаче тотално смениха концепцията на часовете и край с еднодневните разходки .

# 371
donsita, аз отговарях на Дидка-бандитка.
На мен летище Orio al Serio в Бергамо ми е едно най-мизерните, а съм била на много. И, да, не става за цяла нощ престой, особено пък през зимата.

# 372
  • София
О да. Въобще не го обмислям. Ще видим къде ще букнем още една ношувка и така.

# 373
Може ли да споделите за кога ви бяха полетите?

# 374
  • sf
Моят беше за 11.02.

Общи условия

Активация на акаунт