Милано и северна Италия - тема 16

• 52 243
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Не ги източват нарочно. Понякога има сухи зими, но тази година има вода.

# 391
Пълни са каналите в момента, вземете си и въдици😉
Съмнявам се да ги източват, защото има доста големи риби в тях.
Това е снимка от вчера

# 392
Здравейте, след поредната промяна на полетите на Уиз се оказва, че ще прекараме 3 дни в Милано, ще кацнем в Бергамо. И сега идва чуденето- ще сме с рент а кар от летището. Не мога да намеря хотел на прилична цена. Под прилична имам предвид около 300 лв нощувката- ние сме 2 възрастни с две деца. Та питането ми е- дайте идея за нормален хотел, може и да е извън Милано, с колата мисля, че ще се справим. Иначе трябваше да летим за Болония, сега изведнъж трябва да препланирам всичко за след 20 дни и малко се обърках..

# 393
  • София
Отворете booking, в полето за търсене напишете Lombardy, вашите дати, двама възрастни и две деца. Излизат много опции и за под 300 лева на вечер.

# 394
  • Milano
Разбира се, че  източват нарочно каналите за почистване от боклуци, оправяне на бреговете и т.н., като всичко е програмирано.
Фауната се събира и се пуска в реките Адда, Тичино или в Идроскало.
Има частично или пълно пресушаване.

По Големия Канал пълното пресушаване ще е извън Милано ( или по-точно от моста на Ричард Жинори в Сан Кристофоро към Аббитеграссо).
Обема на водата би трябвало да е намален от 27.12 насам.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 19:00 от regina di cuori

# 395

Здравейте!Това ли е еднодневната карта за Бергамо(вкл автобуса от летището и двете въжени линии),заслужава ли си и дали лифтовете работят сега?

# 396
Реджина, благодаря!

# 397
Regina, интересна информация. А прави впечатление, че по принцип каналите са чисти, но това вероятно е точно защото се грижат за това.

# 398
  • София
Сигурно има много информация в темата и се извинявам, че ще питам, но след днешното ровене заради променените полети не ми се търси напред в темите Simple Smile та въпроса ми е с какво е най-добре(от финансова гледна точка) да се предвижим 4-ри членно семейство от летище Орио Ал Серио до Централна гара на Милано?Благодаря предварително ❤️
Най-евтиното, което намерих е Terravision - 54 евро отиване и връщане, и ние смес две деца. Flixbus и Flibco ми ги дава около 70 евро. Мисля предварително да си ги букна, да ми е спокойно. Пише, че при закъснения на полети не е проблем да се ползват същите билети за по-късни шатъли.

# 399
Аз имам още един въпрос, предварително се извинявам, ако е коментирано. Искаме на втория ден от престоя ни в Милано да посетим един аутлет. Бях се насочила към Fidenza village. Четох много препоръки обаче за Mendrisio Foxtown- дали някой има впечатления от двете места и би могъл да ми даде съвет, кое да изберем? Вторият мол всъщност бихме могли да съчетаем  с Лугано, но пък в Швейцария ми се струва, че магазините ще са по- скъпи. Как мислите?

# 400
Наближава моето пътуване до Милано и много се вълнувам.
   Искаме да посетим езерото Комо,ако времето е хубаво.От центр гара в Милано ли трябва да хванем влак за там? Не се оправям много добре с инфото в сайтовете . Не съм добре с чуждите езици.

# 401
  • София
   Искаме да посетим езерото Комо,ако времето е хубаво.От центр гара в Милано ли трябва да хванем влак за там? Не се оправям много добре с инфото в сайтовете . Не съм добре с чуждите езици.
От различни гари има директни влакове за град Комо. Със сигурност има от централната Milano Centrale, но и от Porta Garibaldi, както и от Cadorna. Коя е най-удобна, зависи къде сте настанени. По дължината на езерото има и още лесно достъпни с обществен транспорт градчета.

# 402
  • Бургас
Здравейте! Преди време бях писала, че погрешка закупих билети за Тайната вечеря, за 03.02.2024 от 13.15ч. Сега видях откъде се променят имената на посетителите и ще се радвам, ако някой може да ги ползва. 5 бр. билети са, от които 3 бр. са на пълна цена и два броя са намалени за възраст 18-25г. и  под 18г. Който има възможност да ги ползва да ми пише ще променя имената и ще изпратя билетите.

# 403
Oт Milano Centrale тръгват най-бързите влакове до Como San Giovanni, за има-няма 40 минути.
От Cadorna до Комо се движат по друга линия и с 20-30 минути повече.

# 404
Благодаря! Апартаментът е до Milano Centrale .

Общи условия

Активация на акаунт