Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 19 252
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Трагичното е, че се опитват да ни пробутат сериозен здравословен проблем като нещо нормално.
Много точно казано. А и "волейболистка" или жена с подобен ръст с къс панталон е едно (нормално е при такъв ръст да тежи повече), съвсем по друг начин стои къс панталон на 160 см/120-130 кг (примерно). Просто по различен начин е разпределено теглото...

# 151
За рд ще ми е. В събота.
В петък ще я правя, да стяга цяла нощ.
Охооо, приготвям палатката от сега и в петък вечер отлитам за София. Ще ме познаеш по виличката в дясната ми ръка 😋

# 152
Ще те познае по късите панталонки и мускулите на ръцете.😛

# 153
Хи хи, предполагам тази вилица ще носиш

Joy

# 154
Ако Шарпи сложи и престилката, която последно купи, няма да има объркване никакво. 😁

# 155
🤣🤣🤣

# 156
Само да не пътува така до тук, че може и да я отвлекат по пътя Grinning

# 157
Елора, да споделиш резултата и рецептата.

На братовчед ми жената след раждане преди 4 години качи сигурно 50 кг досега. Няколко пъти й казах да се изследва, но тя не слуша. Нямам какво да направя за нея повече, а ми е жал, защото ми пука за нея. Но когато човек не се е осъзнал сам за себе си да си помогне, няма кой да му. Аз също съм била 105 кг и съм яла безобразно и не съм слушала никого🤦 Докато един ден не се осъзнах сама. Но и ИР много ми помогна за дисциплината, за да отслабна.

# 158
Хахах, ох разсмяхте ме. Елорче, нема да взимам престилката, само един по- голям лигавник ще си нося. Той ще ми е другия отличителен знак. Виж виличката си я познала като габарити 😉
По къси гащи и лигавник ши дода. Ако трябва някакво допълнително обяснение, ще споделя, само и само да избегнем евентуално разминаване.

# 159
Тъжно е наистина. Имам в екипа младо момиче, не чак дебело но закръглено. Ходи на обременяване наскоро, дойде по-късно та затова знаех. Заприказвахме се покрай това, казва че няколко години стабилно е качвала по десетина кила на година. Викам килата ще ги свалиш, не е страшно а пък си и млада още още ама вземи мерки за здравето си. При нея пълна програма и със сериозни отклонения в цикъла. Шокирах се от изказване, май вчера беше. Уплашила се че можело да не може да има деца и затова тръгнала по лекари. Един път като родяла, за нататък не ѝ било пукало и щяла да си яде пърленки на воля... Ами не е нормално пък, кой каквато ще толерантност да иска.
Режим щяла да почва като минела през лекаря с изследванията тия дни, дотогава щяла да си хапне хубаво. Казах ѝ ако ѝ бутнат диета номер 9 да я изхвърли по-добре. Не го изключвам като възможност, тя и КЗ на гладно е над 6 от това което видях, на 60та минута над 9. А инсулинът беше ужасен и той.
Дано лекарите да я стреснат повече, свястно момиче е иначе и я харесвам, но ми е подчинена а не близка че да съветвам по-настоятелно.

# 160
Натка, има хора, които даже се радват на диета номер 9.😃 Важното е "да няма мазнотии" в менюто им...🤪

# 161
Ами тази "грижа" Нати, която има за себе си, ще прилага и върху детето.
Тоест каквато хранителна култура има майката, такава и детето ще има.
Деца нямам, но си мисля, че точно децата трябва да са някакъв стимул да има човек по-здравословно мислене и начин на живот.

# 162
Би трябвало децата да са някакъв стимул, но за съжаление се гледа твърде много само от естетична гледна точка (докато положението не стане по-сериозно). А и друго- понякога е необходимо човек да види "черно на бяло" лоши резултати от изследвания, а дотогава проблемът се неглижира. Е, някои хора и така не се стряскат, щом всичко е в норма. За съжаление, и доста лекари неглижират или омаловажават проблема.

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 23:09 от dolce miele

# 163
Има хора и проблем да имат, продължават да неглижират. Много такива познавам.

# 164
Да ви кажа на мен основната мотивация цялостно да си подобря състоянието и да съм здрава е точно детето - от една страна да съм достатъчно дълго до него и да мога да се грижа адекватно за него, а от друга - като е достатъчно голямо вече да си продължи по самостоятелния път аз да съм достатъчно здрава да мога да правя неща, които сега по обективни причини нямам възможност да правя (основно пътувания и преживявания визирам).
Иначе според мен на голяма част от пълните хора проблема освен на физическо ниво е и на психическо. А с депресарското мислене много често ръка за ръка върви и тъпченето. Та многопластов е проблемът. Тънка е границата между това да сме толерантни към външния вид на хората от една страна и да не се неглижират и важни здравословни проблеми от друга.

Аз също за пореден път оценявам темата и хората, пишещи тук, харесва ми как нещата се казват директно без залъгалки, но с нормален тон. А информацията, която се споделя, е освен разностранна и много добре синтезирана на прост език, така че е безценна.

Общи условия

Активация на акаунт