Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 19 352
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Да е жива и здрава моята ЛЛ, тя ми откри ИР, но е сложно с направленията за изследвания. Моят пост беше насочен към НЗОК по-скоро, а не срещу нея
Много ми е добра иначе, за специалисти винаги ми дава направление. То тя ми е била педиатър и след това ЛЛ.

На мен ми пишат на направленията за ендокринолог - Разстройство при обмяната на въглехидрати 😂🤦

# 286
Аз не ги слушам лекарите. Освен ако не ми изнася или не разбирам по даден въпрос. Ако не разбирам, проучвам.
Досега да съм пукнала ако съм им слушала приказките.

Шарпи, извикал те е личния да ти вземе таксата.
Моята ми пуска по телефона, но ми казва да отида когато мога да и платя. Даже сигурно тя ме разписва.
Доколкото знам личните дават направление. Те изписват хапове ако разбират по дадената материя.
Примерно на една позната личната е гинеколог и не ходи, а при нея. Вече ако трябва нещо прегледи по-сериозни я праща.
Но има някои си позволяват да дават мнения, а не разбират.
ПРимерно на позната с 30 излишни кила, личната и казва, че кз и е добре и няма нужда от направление за ендо. Просто е пълна, щото е пълна, щото е ген.
И тя не ходи, смята, че личната разбира.

# 287
Да е жива и здрава моята ЛЛ, тя ми откри ИР, но е сложно с направленията за изследвания. Моят пост беше насочен към НЗОК по-скоро, а не срещу нея
Много ми е добра иначе, за специалисти винаги ми дава направление. То тя ми е била педиатър и след това ЛЛ.

На мен ми пишат на направленията за ендокринолог - Разстройство при обмяната на въглехидрати 😂🤦
Мда, срамота е какво и колко се покрива като профилактика... Една ПКК и една цитонамазка, ама веднъж на 5 (пет) години ги плаща здравната каса, вече ако има хронични заболявания регистрирани сигурно е по-различно.
Но както и повечето тук,  ако според тия повърхностни изследвания на човека му няма нищо, си плаща всякакви изследвания сам. Ако изобщо си направи някакви.
За направление мисля че си е правило да се издава лично и след преглед, а не по телефона, по едно време се коментираше това дали да се променя. Друг е въпросът че повечето лични лекари са за бой и не си мръдват пръста, освен ако вече не могат да го избегнат... През по-голямата част от ковид пандемията работих в голяма аптека, обичам си моята ЛЛ но се отвратих от съсловието им за това време след всичко на което се нагледах и наслушах.

# 288
  • Бургас
Момичета, как си определяте идеалното тегло, което искате да постигнете, аз съм висока 163 см. и след 5-6 годишна борба с килограмите свалих от 103кг. на 63 кг., според ИТМ за моята височина дават нормално от 50 до 65 кг.,   през двайсетте си години бях 52-53 кг., сега вече наближавам 50г. и  от годините и от отслабването доста увиснах, виждам разни приятелки, дето на 50+ години са много слаби и са доста сбръчкани, искам тази година вече да стигна килограмите, които после само да поддържам, но съм в голяма чуденка да се мъча ли да свалям още 5-10 килца или няма нужда

# 289
И аз дъм 163/63кг и искам да съм 59/60, по-надолу не.

# 290
Идеалните килограми за мен са на колкото се чувстваш добре, без да те затрудняват в движението и да са в нормите. Зависи и къде и от какво са тези килограми. Ако е мускул, може и повече, ако е сланинка и основно около талията, тогава трябва да се свалят. На ръст 163 63кг може и да са повечко, може и да са нормални.

# 291
Точно така е, всеки се чувства ок на определени килограми.
За Шарпи едно кило отгоре е проблем, и според мен не е от суета.
При мен са две.
На 64 изглеждам и се чувствам дебела, на 61-62 съм тънка и слабичка.
То в огледалото се забелязва, и по дрехите , и по всичко. Уж нищо не са, но за мен това е разлика да кажа "дебела съм, добре съм".

# 292
Аз съм 164 см, 47 - 48 кг. Чувствам се добре.

Nevermoresleep, сетих се да те питам. Във връзка с начина ти на хранене, имаш ли проблеми с вц?

# 293
Точно така е, всеки се чувства ок на определени килограми.
За Шарпи едно кило отгоре е проблем, и според мен не е от суета.
При мен са две.
На 64 изглеждам и се чувствам дебела, на 61-62 съм тънка и слабичка.
То в огледалото се забелязва, и по дрехите , и по всичко. Уж нищо не са, но за мен това е разлика да кажа "дебела съм, добре съм".
Точно! Много правилно си го казала. Понякога 1-2 кила са тънката граница. Когато са + се чувстваш тежка и тромава, когато ги няма се чувстваш лек като перце и пластичен. Аз дотолкова съм свикнала с това как се чувствам, че още преди да се кача на кантара сутринта, знам кога ще покаже +. Качвам се единствено за да знам колко е плюса и как да действам.

# 294
И аз като Тайс мисля- 52кг се чувствам супер, 55кг- дебела. 2-3 кг при мен правят голяма разлика. Боря последни 3кг, които са невероятен зор. От вторник го карам на ОМАД и до 1200 кал на ден. Вкарах и малко овесени трици за енергия за тренировките.

# 295
И това ми е ясно, че вероятно е така. Но при молба да отиде мой близък да вземе направлението и да плати, ми е казвал не може, лично трябва да дойдеш.
Е, отидох и какво? Една кардиограма не ми направи, б@си. При все, че без дори да ме попита му обясних, че не се чувствам добре, че пулса ми е 200. Ми все едно на стената говорих.

# 296
Аз съм 164 см, 47 - 48 кг. Чувствам се добре.

Nevermoresleep, сетих се да те питам. Във връзка с начина ти на хранене, имаш ли проблеми с вц?
Смело казвам - никакви. Винаги е бързо, гладко и лесно, но аз ям и доста мазно. Слагам масло на всичко общо взето Flushed Четох, че може да има затруднения, ако мазнините са малко, а протеина повечко. Не съм пробвала ако ги намаля какво ще стане. Може това да ми е следващия експеримент.

# 297
А аз имах най-големите проблеми с ВЦ, когато бях на стриктно кето, против всякаква логика. Най-много мазнини ядях, а такъв запек имах тогава...

# 298
Абе това със запека си е до човек. Едни от мазнините след пет минути са в тоалетната, други се запичат. Всеки трябва да си намери оптималното.
Хич не си броя мазнините, на око. Малко масълце в омлета, малко зехтин в салата. Може би 2 лъжици да са. Понякога и повече. То и в сиренето има мазнина.
И това ми е ясно, че вероятно е така. Но при молба да отиде мой близък да вземе направлението и да плати, ми е казвал не може, лично трябва да дойдеш.
Е, отидох и какво? Една кардиограма не ми направи, б@си. При все, че без дори да ме попита му обясних, че не се чувствам добре, че пулса ми е 200. Ми все едно на стената говорих.

Брей, твоята иска само да те разходи. Лично трябвало, да врътне там един подпис, кой ги гледа.
Последния път ми даде по телефона, но каза като се оправя да мина да и платя.
Отидох и имаше 15 човека. Нали се сещаш, че няма да чакам 15 човека за 3 часа да и подам 3 лв.
Обясних на хората, че просто трябва да и дам пари и си тръгвам. Никой не каза нищо, но един циганин, ама много черничък ми вика, че ще си чакам реда. Вторачих се и му викам, че няма начин да чакам 3 часа за да подам три лева. И застанах до вратата за да съм следващата. Говорим за 3 секунди. И излезе пациентката, онзи като гимнастик на световно ниво се вмъкна и се опита да ми затвори вратата, но не успя. Казах на лекарката, че само да и дам таксата. Тя взе парите, вика благодаря, оправи ли се, викам да. И си казахме чао.
Онзи беше червен от яд, че и разговор сме провели. Joy

Иначе ЛЛ не знам дали и е работа да ти прави кардиограма, то там имат ли такива неща.

# 299
Ми то ЛЛ май е да те насочи към определен лекар и за общи заболявания.
Моята разбира от доста неща извън общата практика. Интересува се жената. Много пъти ми е решавала проблеми, без да  се налага да ходя при специалисти.
Ако не беше тя, наистина нямаше и да разбера за ИР🤦
На мен ми е казвала по вайбър и телефон какво да правя /ако не е задължителен преглед /, давала е електронни направления. Обикновено като отида й оставям по 10-20 лв и за тези услуги 😂 не ме е викала за 3 лв досега.

Общи условия

Активация на акаунт