Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 18 830
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Е така обичам , да гледам и да викам БРАВО 👍👍👍

# 346
Шарпи много месо консумираш верно. Аз май повече на зеленчук го давам. Не съм много месоядна.  И все към пилешкото клоня като избор . Друго не ядеш ли?
В смисъл малко еднообразно меню ми се вижда
Моля да не се обидиш. Просто питам си ❤
Защо да се обиждам? Няма за какво Yum Нищо странно няма във въпроса ти, а и странен да е, винаги можеш да ме питаш, аз съм широкоскроен човек и супер рядко мога да се обидя от нещо.
Та... като цяло да, менюто ми е еднообразно. Аз съм си "хрътка" и без месо не мога да заспя, ако не съм яла. Иначе ям всичко, което ни е по режима. Зеленчуци всякакви, яйца във всякакъв вид обичам, гъби, кашкавал много обичам, но гледам да ям по-рядко щото качвам от него. Иначе ако седна ще изям пита от 1 кило. Сирене обичам неузряло, него също по-разко като причините с кашкавала. Наскоро "открих" козето сирене и взимам от него. Маслинки обичам също. Какво не обичам и не ям - риба и карантии. Напоследък правя опити за рибите и имам някакъв успех, но това е веднъж месечно засега.

# 347
Еха, Дара, как ще е малък напредъкът ти? На мен ми изглежда сериозна разлика това - аз от числа не се впечатлявам така че и не питам като килограми колко е, но целият силует вече ти е съвсем различен. Много е яко наистина да си облечеш някоя дреха дето си я пазиш само щото ти е любима, но без да е имало яснота ще можеш ли да я носиш пак някога.

Кашкавал и изобщо този тип сирена и аз много обичам, но ми е ясно че няма как да ям сериозни количества редовно и да ми е добре. Не забелязвам млечните да ми пречат в някакви умерени количества ама... това дето ми иде да изям не е умерено количество, там ми се проявява лакомията на мен а не за сладко Grinning А в Канада що чедър изядох, не е за разправяне. Научих ги тия хора да зареждат хладилника с най-зрелия чедър и с масло на намаления, а за яйцата сигурно още споменават първия път като се прибрах с две кори че и те бяха на промоция Joy

# 348
Ще бутам и аз цялата лидълска тарелка с пиле вътре тогава. Първият път не успях, тъй като нямаше къде да намеря показаната подложка и купих едни продълговати /събра се едната, а другата рязах и трансформирах/. Но вече имам каквито трябва.
Тази вечер мисля да метна вратна пържола, там и без това само две, защото само аз и девойката ми ядем. Мъжете не обичат.

Това с протеините и високата КЗ е много хубаво, че го казвате. Още онзи ден, когато Артемис каза, щях да пиша.
От време на време, даже май често, си меря КЗ след ядене. И напоследък установявам, че ми се вдига повече, без да ям вредности. Чудя се какво става и започвам още по-стриктно да си спазвам режима - общо взето или месо със салата, или яйца със салата, сутрин закусвам със скир и някакви дребни плодове. И сладко не съм яла никакво трета седмица Smile
И се чудя дали може да е от повечето протеин. Защото на два пъти хапвам по няколко картофчета заедно с месото и салата и КЗ 5.5 след хранене, когато уж ям чисто става над 6.
Но пък Шарпи се храни само с това. И нямам обяснение защо ми се случва за втори път /миналото лято пропищях по този повод, но тогава да речем ми бяха повече сирената, сега и тях съм спряла/.

А, и забравих да кажа, че като си спазвам стриктно режима може да не свалям КЗ, но отслабвам веднага Satisfied

# 349
Оня тъмния шоколад /подаръкът/ половината го няма. Другата половина я оставих долу в трапезарията, щото нямаше да й простя. Ем, преди цикъл съм, тва е.
sladko, аз дето яко нагъвам месо, често се случва, според калкулатора да не достигна нужния грамаж на протеини за деня. Като си представиш, че аз съм и на по-високи вгх от вас, щото ям и плодове по малко. Като проценти съм си направила калкулатора на 20/35/45 - вгх/пр/м, което е 65 гр вгх/ 114 гр протеини/65 гр мазнини. Другите 2 запълвам почти винаги, но протеините не.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 17:34 от sharpy

# 350
Шарпи, да не си с престилката отдолу. Я , кви сиси 🤣. Кой ти гледа физиономия

# 351
Шарпи, да не си с престилката отдолу. Я , кви сиси 🤣. Кой ти гледа физиономия
Ооо Тайс, тва е ИЗМАМА! Кви сиси бе майна, аз съм лист А4. Сютюена да е жив и здрав, а и вероятно на самоснимка, като са по-близо до обектива излизат бомби. Елора има заветна снимка на мойте сиси и може да потвърди казаното от мен.

# 352
И се чудя дали може да е от повечето протеин. Защото на два пъти хапвам по няколко картофчета заедно с месото и салата и КЗ 5.5 след хранене, когато уж ям чисто става над 6.
Но пък Шарпи се храни само с това. И нямам обяснение защо ми се случва за втори път /миналото лято пропищях по този повод, но тогава да речем ми бяха повече сирената, сега и тях съм спряла/.

А, и забравих да кажа, че като си спазвам стриктно режима може да не свалям КЗ, но отслабвам веднага Satisfied
Може ли някакво определение на понятието повечко протеин? Колко точно се смята за повечко, че да стане вдигащо захарта? Говорите за това, а не намирам някакви споменавани стойности като ориентир.

# 353
Никаква представа нямам, аз също не намирам.
Опитвам се да си обясня моето състояние и се хванах за тези мнения, не че това е причината, но друга не мога да намеря. Някой казваше, че според еди кои си диети /на Узунов ли беше, не си спомням/ не се препоръчва ядене на месо всеки ден.
Иначе аз се храня малко по-либерално вече от НВ-ВМХ.

# 354
Научих се да не вярвам на общоприетите правила в храненето. В 80% са просто лъжи и измислици, базирани на уж някакви изследвания, които са също толкова нескопосани колкото и изводите. За мазнините например. Цял живот слушам как от мазното се дебелее, а то какво се отказа, не било мазното, а сладкото.

# 355
Никаква представа нямам, аз също не намирам.
Опитвам се да си обясня моето състояние и се хванах за тези мнения, не че това е причината, но друга не мога да намеря. Някой казваше, че според еди кои си диети /на Узунов ли беше, не си спомням/ не се препоръчва ядене на месо всеки ден.
Иначе аз се храня малко по-либерално вече от НВ-ВМХ.
Чела съм, че минимумът за жени е от 1,5 гр протеин на килограм телесно тегло. За спортуващи достига до 2,5 гр.

# 356
Ако е така, то не изяждаме малко протеини.

Според първия ми попаднал сайт /нямам време да ровя в момента повече/ пилешко месо без кожа
100 г съдържат:

190 калории
    28.93 г протеин
    0 г въглехидрати
    7.41 г мазнини
А пък аз, мисля и ти Laughing изобщо не минаваме със 100 грама. Тежим по около 50 кг.
А аз изяждам и по половин кофичка скир сутрин, който мисля съдържа 10 г. на 100грама /ще проверя по-късно/

# 357
Тия дни срещнах някъде изказване за това изработване на глюкоза от протеини. Много ме е яд че не помня къде беше че да го цитирам цялото и по-точно. Идеята беше че това нещо е възможно по принцип и се случва, но процесът бил demand driven, not supply driven. Т.е. определяло се от нуждата, а не просто от наличността. Ако пак попадна ще дам линк, ама май беше из някоя група, та не се знае ще го изровя ли. Логично ми прозвуча поне в някаква степен, те протеини могат да се разграждат за енергия и собствени, не само погълнати с храната.
Кой знае къде е истината, вероятно някъде по средата... Не ми се вярва да е толкова просто всичко, че да е винаги вярно едното или другото.

# 358
Ако е така, то не изяждаме малко протеини.

Според първия ми попаднал сайт /нямам време да ровя в момента повече/ пилешко месо без кожа
100 г съдържат:

190 калории
    28.93 г протеин
    0 г въглехидрати
    7.41 г мазнини
А пък аз, мисля и ти Laughing изобщо не минаваме със 100 грама. Тежим по около 50 кг.
А аз изяждам и по половин кофичка скир сутрин, който мисля съдържа 10 г. на 100грама /ще проверя по-късно/
За себе си лично мога да кажа, че рядко минавам 100 грама дневно протеин, а по калкулатор трябва да приемам 114 грама. Говоря по калкулатор, който ми е на база нисковъглехидратно хранене, защото това което съм дала по-горе си е грамаж за "стандартно"хранене. И на двете си хранения в деня имам месо. Достигам грамажа на протеините в дните, когато с месото ям и яйца или месо с повече гъби. В една свинска вратна пържола 200 грама, протеините са 51 грама. В пилешка пържола от бут са 30 грама. Не се съдържат толкова протеини в пилешка пържола 100 грама, който пример си дала по-горе. Ако е 150-170 грама съм съгласна.

# 359
Dara, браво бе, момиче! Чудна си! Прекрасно изглеждаш и си стимул за такива като мен, отскоро внимаващи какво , къде и кога ядат Simple Smile

Sharpy, щом колегата не се е оплакал, разнообразно готвиш Wink макар той май на мръвката май да се нахвърляше.. 🤭я му дай и на него линка за фрайъра, може би методът на готвене го е блазнил Simple Smile

Пиша и си ръфам тиквички на фурна с доматен сос и сирене- това ми роди главата да оползотвори 7-8 тиквички наведнъж 🙄на обяд комбо с 3 пържени яйца на очи, а сега - с 2 кюфтета.

Подсладители не ползвам- ако стане експеримента, заменям с мед 🙄 А и откакто съм на режима мн неща вече им усещам “естествената” сладост и това ми стига

Скрит текст:
ей, най-после ми дойде мц🫣прескочи 2 м.. май тялото ми казва да се стягам за нов период в живота 🙄

Честито на всички с фрайъри! Със здраве да ползвате новите придобивки ! Аз ще им се радвам от картинките с ястията .. малко съм по класиката или трудно ще научите старо кучИ на нови номера 🫣🫣

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 18:04 от fotokod

Общи условия

Активация на акаунт