Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 18 834
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Таисче, тия гири няма ли да са ти лекички?
Аз тия от две кила съм ги прибрала в мазето вече. След като въведох лицевите. Карам си на тях, гири от 3, ластик и те така.

Колкото до петте яденета. Абсурдно е за мен това. И в зоната се даваше, но аз не съм крава, че да ям пет пъти.
Вечер преди лягане също няма как да ям протеин. Противоречи на всякакви разбирания за здравословно хранене за мен. Към 8 най-късно ям. Може към 9 евентуално да чопна парче натурален ш-д, или парче плод.

Klar, също е важно и колко мазнини, но не само. А какви?

Дара, браво. Разликата е огромна.

# 361
Шарпи, ето заради тази щастлива и доволна  физиономия си е заслужавало да ядеш от шоколада!😛😃
Така...снощи /преди лягане/ реших да се опознаем още по-добре с уредчето от Декатлон.😆 Трудничко беше, ама стиснах зъбки, то после взе, че ми се стори по-лесно. Пак по някое време реших да спра де, да не стане някоя беля.😅 Другото- малко преди лягане си направих една топла напитка (средно топла) и добавих още една доза mct- понеже при мен вечерната доза mct помага и за съня, а предишните две нощи не успях да спя добре по разни причини...Само дето ми беше доза номер 3 за деня, не съобразих.😅 Та, първо минах подобаващо през ВЦ-то, после упражненията и легнах. Днес направо се успах🤣, ама толкова добре съм спала през нощта, браво на mct-то!😃 Обаче...събудих се с някакви странни болежки (тип цикълни, а не мускулна треска) от ребрата до средата на бедрата), сега се чудя от уреда ли са, МЦ ли ще се появява вече...😄 Другото- тежа с половин кг повече, обаче обиколките ми са с по 1-2 см по-малки (талия, корем, ханш) и Кантарчо показва по-нисък % мазнини. На външен вид също коремът изглежда прибран като вчера.
Отчет след сардиненото предизвикателство- чувствам се супер!🥰 По две консерви на ден ядох. Вчера след 20 ч изядох и едно сварено яйце от маринованите с червено цвекло, както и няколко лъжички запазен от тортата ми Баунти крем🥰 ("сардиненият фаст не започва преди първата консерва със сардини и не завършва преди последната консерва"). За днес ще е някакво месо- имам пилешки фенери и мариновани свински гърди с кожа и кост; трябва да ги готвя и двете неща, че не мисля да ги слагам във фризера.🙂
Стела, и аз мисля, че ябълковият оцет не е проблем.🙂
За подсладителите- аз бих използвала в много ограничени случаи по малко еритритол и ксилитол (стевиолата не съм я проучвала особено). Случаи, когато наистина държа да съм на много ниски вгх. Обикновено обаче предпочитам подслаждане с шоколад, съвсем малко захар, малко мед, плод- като казвам "малко", наистина е малко и обичайно такова подслаждане не ми се отразява кой знае колко на КЗ.🙂
Теди, показаната мелба кога я заля с разтопен шоколад и вишни?🤔 Понеже каза, че са станали 10 порции- с останалите какво направи? Аз лично мога да ям маскарпоне и без никакво подслаждане, само ми дайте маскарпоне...и вишните също.😍🤩
За хапването вечер преди лягане на белтъчини+мазнини- при мен работи за по-ниска КЗ на следния ден, НО това означава да вечерям между 15-18 часа вечерта и да хапна по някое време преди лягане около 30 грама кашкавал/зряло сирене и чаша вода с 1-2 с.л. ябълков оцет.😉 5-6 пъти хранене през деня и на мен ми се струват много- не че не съм го правила преди години да ям по 5-6 пъти и по-малки порции (спазвайки диетични препоръки), но вече свикнах на хранене в по-малък прозорец или просто стабилно хапване, когато ям. Аз и за вгх съм споделяла, че доста трудно мога с режимна храна да стигна до 100 грама вгх за деня, да не кажа невъзможно...
Относно хемоглобина на Nevermoresleep- при карнивор може да е фалшиво завишен, защото еритроцитите живеят по-дълго при такъв тип хранене:

Тайс, хайде честито! И презентацията ти е супер!😍 А какво стана с mct-то?😃
За ябълковия оцет и запичането- всъщност, при мен запичащ ефект няма, когато го консумирам обичайно. Затягащ ефект има само при разстройство.🙂
Дара, браво, чудесна разлика!👌

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 18:55 от dolce miele

# 362
Долче, каква топла напитка правиш преди лягане с мст? Само вода ли?

# 363
Вода, неподсладено какао (лидълско), калиева сол, малко сметана или масло (понякога), mct. Всичко блендирано, за да не стои отгоре на мазни петна.🙂 Или същото с някакъв чай вместо какао.

# 364
Аз сега джурна една чаена лъжица и ще правя гимнастика.
Иначе чакам мц. Нещо ми се хапваше днес сладко повече.
Изядох две бисквити на работа - някакви тъпи гербери.
Не бях вкусни.

Долче, забелязвам нещо и може би е от мст. Имам червенинин по лицето. Друг път съм писала, че ми намалят при намаляне на цигари или отказ.
Но днес ми  втори ден с мст  и са намалели.
Иначе сутринта родих  два пъти.

А това преди лягане ли го правиш.

Ох, отивам да се кълча малко. После ще вечерям и почвам да правя тортата експеримент.
Квото стане, ще се яде.

# 365
  • София
Научих се да не вярвам на общоприетите правила в храненето. В 80% са просто лъжи и измислици, базирани на уж някакви изследвания, които са също толкова нескопосани колкото и изводите. За мазнините например. Цял живот слушам как от мазното се дебелее, а то какво се отказа, не било мазното, а сладкото.

Дебелее се от мазното. Като мушнеш едно тлъсто свинско с чиния ориз. Или пържени картофи с бира. Laughing

Нуждата от протеин се изчислява в грамове на активно тегло, не телесно.

Елора, аз не коментирам 5-те яденета. А яденето преди лягане на протеин и мазнина, за да се предотврати нощното бълване на глюкоза. Долче, мерси, явно при теб действа.

# 366

Дебелее се от мазното. Като мушнеш едно тлъсто свинско с чиния ориз. Или пържени картофи с бира. Laughing

Елора, аз не коментирам 5-те яденета. А яденето преди лягане на протеин и мазнина, за да се предотврати нощното бълване на глюкоза. Долче, мерси, явно при теб действа.

Много пъти съм писала, че вечерта организма влиза в друг режим, на почивка, но и чистене. Късно вечер да му се дава такава храна е безумие.
Всеки си преценява дали да си товари така тялото + че и през деня ядем.

За другото. Ако мушна тлъсто свинско със салата/не ориз/, няма как да напълнея.
Тоест номера тук е с какво се съчетава.
Какво значи активно тегло?

# 367
  • София
Активно тегло - без мазнините. Само кости, мускули, органи.

# 368
Елорка, аз заради теб снимах гиричките, нали беше писала, че в Декатлон са 45 лева, в Биллата- 15. Имам едни от тийн годините на сина ми, нз и колко кила са, стоят си в шкафа.  Щом ти е малка тежестта, и не ти вършат работа, да ги купуват други ентусиасти. Единия комплект го скрих 😎.Аз с ластици се разтягам, не се мъча много. Достатъчно ми е да съм в кондиция и без схващания и болежки. Нямам амбиции да правя тяло на моите години, достатъчно ми е да си го поддържам.

Долче, пия и аз мст, снощи, трети ден.
Нямам никакви промени аз, само кръвното сутрин е 90 на 60, пулсът добре. И аз спя зверски, но тези дни си бях с по над 15 000 крачки, и кучо още е у нас, а той на разходка ми разказва играта с дърпане и тичане, та с него тренирам 🤣. Не свързвам никакви позитиви, или негативи засега с маслото. Пия го чисто, с лъжицата.

На мен магнезиевият цитрат пак ми намаля, чудя се да сменя ли малко с магнезиев хелат.
Някой пие ли, пил ли е, и има ли съществени разлики?

# 369
Научих се да не вярвам на общоприетите правила в храненето. В 80% са просто лъжи и измислици, базирани на уж някакви изследвания, които са също толкова нескопосани колкото и изводите. За мазнините например. Цял живот слушам как от мазното се дебелее, а то какво се отказа, не било мазното, а сладкото.

Така е, но дали дебелеенето е от мазното или от бирата, картофите и оризчето? Звучи като примерите, които дават някои с хамбургерите, от които знаем всички, че се дебелее и виновният е месото, не питката. Питката ни-ко-га Smile

Ох, исках да попитам, какво мислите за пиене на какао? Това разтворимото, което не е подсладено и си е само какао. Искам да намеря нещо, с което да разнообразя чайчетата по време на фаст, но както писах, кафето чисто не мога да пия и се чудех дали може какао.

# 370
Елора, може и от маслото да е. Можеш и външно да мажеш с една капка (ако е мазно, можеш да забършеш със салфетка или дори малко по-късно да измиеш лицето). Аз съм мазала с кокосово масло и ефектът е бил изчистване на лицето от дребни пъпчици и подобрен вид на кожата, а mct в кокосовото масло има 7-15% (в добавка mct би трябвало да са 100%). Аз рядко мажа лицето всъщност. Не мога да търпя много мазила по кожата.😅
Иначе роди два пъти, а?😂
Артемис, може и да е съчетание от ранна вечеря+ малко протеин+ ябълковия оцет. Но при мен има ефект и понякога го правя. При свикване с ЕTRE (early time restricted eating) помага много.🙂

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 18:56 от dolce miele

# 371
  • София
Скрит текст:

Така е, но дали дебелеенето е от мазното или от бирата, картофите и оризчето? Звучи като примерите, които дават някои с хамбургерите, от които знаем всички, че се дебелее и виновният е месото, не питката. Питката ни-ко-га Smile

Ох, исках да попитам, какво мислите за пиене на какао? Това разтворимото, което не е подсладено и си е само какао. Искам да намеря нещо, с което да разнообразя чайчетата по време на фаст, но както писах, кафето чисто не мога да пия и се чудех дали може какао.

Майтап, Уили. Laughing Естествено, че се дебелее от бира, картофки и ориз. Малко хора ядат месо с нисковъглехидратни зеленчуци.

Къде има разтворимо какао без захар? Аз се набълбуках с едно оргинално италианско, пък то се оказа със захар. Сега се чудя кого да черпя. Laughing

Мерси, Долче. Аз си вечерям рано. Но си мислех преди лягане половин или четвъртинка яйце с 1-2 маслини и малко ябълков оцет. Ще пробвам и ще пиша. Без това съм заредила 15 варени яйца в хладилника. Ще мариновам едно яйце в оцет и ще ям вечерта преди лягане.

# 372
Преди години обиколих де що се сетих магазини за кафе , храни, био мио, за инстантно какао без захар и не открих.
Дано вече има, бих си поръчала.

# 373
Артемис, не знам дали има разтвори и какао на прах, което да не е 80-85% захар.🤔 Те все са и обезмасле и развтворимите май...🤔🤔 Аз използвам лидълското какао на прах, маслеността му е над 20%. Разтварям го в малко гореща вода, разбърквам и после доливам /ако искам/ с по-студена вода.🙂

# 374
  • София
Тайс, пълно е в нета. Само в България няма. Ще взема да поръчам от интернет.

Общи условия

Активация на акаунт