Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

  • 18 757
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 17 268
А аз-  маслините и авокадото 😆

# 586
  • София
  • Мнения: 8 681
Нахут не близвам, а обичах много .

А колко е вкусно намазан хумус върху краставица... Страхотен сандвич.Simple Smile

В пред менопауза съм и не спя редовно. Има дни, в които лягам в 5 и в 9 ставам за работа. Тогава захарта е висока. Гликираният ми хемоглобин беше 6 през април и затова отказвам да взимам Глюхофаж или Метформин.

Сега си купи ашваганда и Магне Слийп. Сутрин и обед ашваганда, вечерта - магнезий.
6 не е никак малко за гликирания хемоглобин. И гладната също е висока.

# 587
  • Мнения: 24 576
А аз-  маслините и авокадото 😆
Аз авокадо не проядох, не ме кефи нещо пък нека е полезно... Ама пък маслини си харесвах и преди и като минах на режим си ми стана навк да си ги ям много редовно. Особено отначало помня че си купувах едни кофички по кило вътре с все саламурата че траят така. Те траят, но Натка им виждаше сметката за 3 седмици, под месец със сигурност Grinning

За магданоза да напомня пък аз че е хубаво да се яде и то стабилно и редовно, за който няма нищо против него.
Имам 2 саксии с италиански гигант и няма как да си ги взема тук, та ги оставих при мама командировани... А нашите дори не ядат магданоз и двамата, на отглеждане са само колкото да не загинат.

# 588
  • Мнения: 31 804
Шарпи, развесели ме това с картофената фабрика.😆
Strryper, а хемоглобинът как ти е? При железен дефицит може да е фалшиво завишен. Но ми е много странно каква е тази КЗ на гладно и след хранене? Не съответства на гликиран хемоглобин 6...🤔🤔 Магнезий ти трябва задължително, за предпочитане цитрат и в достатъчно количество.

# 589
  • Мнения: 40 274
Бобови в началото не.
Е, може би зелен боб чат пат. Ама задължително съчетан с протеин и достатъчно мазнина.

# 590
  • Мнения: 5 137
Шарпи, развесели ме това с картофената фабрика.😆
Strryper, а хемоглобинът как ти е? При железен дефицит може да е фалшиво завишен. Но ми е много странно каква е тази КЗ на гладно и след хранене? Не съответства на гликиран хемоглобин 6...🤔🤔 Магнезий ти трябва задължително, за предпочитане цитрат и в достатъчно количество.
За жалост съответства. Формулата е ГХх1.59-2,59=средна кръвна захар.
6.95 е при нея.

# 591
  • Мнения: 31 804
Да, ама тя казва, че КЗ на гладно е между 7 и 9- а след хранене стига даже 10- което по мое мнение би трябвало да се случва при по-висок гликиран хемоглобин.🤔🤔 Или аз съм се объркала, като съм видяла гликиран 6?

# 592
  • Мнения: 5 137
Усреднена стойност е все пак. Хипогетично след 3 дни може ГХ да излезе 6.5

# 593
  • Мнения: 31 804
Аз при гликиран хемоглобин 6 не помня да съм имала КЗ 7-9 на гладно /даже над 7 е била само след инцидентно хранене с торта, шоколад, царевица, леща, боб- правех по едно време експерименти с глюкомера😅). Затова нещо ми се струва странно. Но може гликираният хемоглобин да е фалшиво понижен при висок хемоглобин. Също може да има периоди с по-ниска КЗ /хипогликемии/ и това да дава отражение. Или пък някоя от добавките.
Върнах се да прочета пак публикацията на Stryper...Да, напълно е възможно сега гликираният хемоглобин да излезе 6,5- щом е бил 6 през април, минало е време оттогава. Освен това, не е ясно от колко време КЗ е между 7 и 9 на гладно и дали това е само сутрин или по друго време на деня. Аз лично преди години включих Глюкофаж при гликиран хемоглобин 6, КЗ на гладно под 6 (между 5,5 и 5,9) и ниско желязо (докато не оправих железния панел, гликираният ми хемоглобин излизаше все около 6 и затова от един момент нататък изследвах само КЗ и инсулин на гладно+ измервах КЗ с глюкомер). После, когато прецених, че е дошъл моментът да спра Глюкофажа, започнах постепенно да намалявам дозата и го спрях. Аз и не започнах хапчето с идеята да го пия цял живот, нито пък, че ще ми "оправи КЗ" без хранителен режим. Лично мен повече ме притесняваше, че КЗ не пада трайно под 5- 5,5 на гладно, отколкото хапчето (иначе е ясно, че не ми се искаше да пия хапче)...Не съм първата в темата, която е започнала и после спряла Глюкофаж, така че това е напълно възможно.🙂
BFF, можеш да слагаш алуминиево фолио или дори подходящ капак (ако имаш), просто фолио или хартия за печене не трябва да се докосват до реотаните. Т.е. трябва да са стабилно закрепени, за да няма риск от горещия въздух да "литнат" нагоре.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 06:17 от dolce miele

# 594
  • Бургас
  • Мнения: 4 549
Гликиран хемоглобин 5.5 добре ли е

# 595
  • Мнения: 4 587

Strryper, а хемоглобинът как ти е? При железен дефицит може да е фалшиво завишен. Но ми е много странно каква е тази КЗ на гладно и след хранене? Не съответства на гликиран хемоглобин 6...🤔🤔 Магнезий ти трябва задължително, за предпочитане цитрат и в достатъчно количество.

HGB e 95 при стойности 110-160.

Dolce, кога се взима магнезия?

Елора, наистина не помня с подробности какво съм яла преди 3 дена.

# 596
  • Мнения: 40 274
Имах предвид последните три дни.
Няма значение.

# 597
  • Мнения: 2 995
Stryper, записвай си и анализирай. Явно ядеш неща, които не ти понасят. Храниш се, след хранене мериш кръвната захар и виждаш след кои храни колко ти се вдига захарта. Започваш да избягваш храните, които не ти влияят добре, най-добре да ги премахнеш изцяло от менюто си, поне докато стигнеш целите, които искаш да постигнеш. Същевременно, четеш усилено и се образоваш по темата, защото от това зависи буквално животът ти.

# 598
  • Мнения: 8 442
Елора, щеше да поръчваш някаква добавка от Булвит за запека. Какво стана, доволна ли си?
И mct маслото работи ли при теб?

# 599
  • Мнения: 11 770
Здравейте, момичета!
За който обича и употребява какаова паста, сега в Кауфланд е намалена с 50% и е около 5 лв.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт