Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 18 766
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Може ли да ми кажете начален съвет от къде да започна, за да подобря физическите си симптоми?
Започни от храненето.🙂 Глюкофаж по схема ли въвеждаш? Дай примерни менюта как се храниш.

# 571
В туй чудо пише само корени от цикория. Четох добре в магазина. Няма овес, ръж, ала-бала. Поне не пише да има.
Ше видим тумороу морнинг.
Долче, то нали съм си хищник, как да остана без пържола?!? Благодарение на режима лично аз "преоткрих" зеленчуците. Тва да ме видиш да ям броколи или карфиол?!? О, Боже.. мислех ги за някви троскоти. Картофи само ми дай и съм доволно и щастлива. Та към ден днешен мога да кажа, че карфиола и броколите са ми любими зеленчуци.
Не знам дали съм ви казвала, но преди 100 години /някъде миналия век/ ме одобриха за работа в хладилна база, а стоката на фирмата беше..... бланширани картофи. Тогава приятелите ми ме бъзикаха, че не стига, че са ме закърмили от новородено с картофи, па и там съм се набутала да работя. за стажа ми в тази фирма /около 5 години/ сигурно съм изяла по тон картофи годишно.

# 572
  • София
Да, инулинът се добива от цикория (или от синьо агаве като моя) , ето Фибри от цикория /инулин/. Може и от това да те боли корема, при мен имаше такъв ефект, когато си слагах 1 ч.л. инулин в храната. Сега съм на по-малко количество и нямам проблем, но и може би свикна стомахът ми.

Да ви кажа днес направих втората проба - на 190 град. 15 мин. - сочни и вкусни станаха пържолите (вратни)
Скрит текст:
но ми се иска да са още малко по-крехки. Някой пробвал ли е да ги покрие с алуминиево фолио, както във фурната слагаме, за да стават по-крехки? Това изобщо допустимо ли е в еър фрайера?
Още не съм пробвала зеленчуци как стават. Шарпи беше писала, че слага зеленчуците върху месото и всичко наведнъж се готви, трябва да пробвам и това.

gergana016, то май и самият глюкофаж може да доведе до физ. симптоми, не съм пила, но тук разказват. Като намалиш въглехидратите ще изчезне постепенно и чувството на замаяност, поне при мен така се получи.

# 573
Глюкофаш една седмица по едно вечер след 7 дни обед и вечер по едно. От две седмици съм спряла хляб, сладко, ориз,свинско, картофи и всичко мазно, пържено. Карам на салати, постно, пилешко

# 574
8-ми месец съм на ниско-въглехидратно хранене, но напоследък кръвната ми захар стигаше 10 и затова реших да опитам с фаст. Взимам берберин, цейлонска канела, алфа-липоева киселина, таурин, омега 3, гимнема силвестре. Месо, сирене и кашкавал ям, но салатите са по-голямо количество и ме засищат без да ми е тежко. Не ям плодове, захар, тестени. Но не се движа и работя от къщи.
Дай тридневно подробно меню
Плюс колко точно протеини и мазнини слагаш.
Вода пиеш ли?

Пия течности. Предимно чай от смокинови листа.
Не ям картофи, овесени ядки. Ям нахут, леща и боб. Преди няколко дни правих кекс от пасирана червена леща с пресен лук и чушки.
Ще си запиша какво ям в следващите 3 дни и ще пиша. Много благодаря на всички!

# 575
Ох, трябва да спреш бобовите.
Особено червената леща е много опасна за хора като нас.
И аз я мислех за безобидна, но четох някакви материали и правя крем супа от червена леща веднъж на два месеца вече.
Нахут не близвам, а обичах много .
Зрял боб само белен и то с джолан и повече зеленчуци

# 576
  • София
8-ми месец съм на ниско-въглехидратно хранене, но напоследък кръвната ми захар стигаше 10 и затова реших да опитам с фаст. Взимам берберин, цейлонска канела, алфа-липоева киселина, таурин, омега 3, гимнема силвестре. Месо, сирене и кашкавал ям, но салатите са по-голямо количество и ме засищат без да ми е тежко. Не ям плодове, захар, тестени. Но не се движа и работя от къщи.
Stryper, месо, яйца, млечни - сирене, кашкавал, сметана, масло не присъстват ли в менюто ти?
А мазнините откъде са ти?
Дааа, сега виждам, че си написала, че си на "ниско-въглехидратно хранене", но не и на ВИСОКО-мазнинно.

# 577
Ще видим утре сутрин какво ще е положението и ще докладвам. Иначе това за болката в корема ме изненада, защото това като гледам е с високо съдържание на инулин.

От инулина сега нямам проблем, може би там е имало нещо друго, знам ли.
И сега ми е инулин от цикория извлечен на тримарт.
И както казват овес и ръж - може нещо да не ми е понесло от това.

Може ли да ми кажете начален съвет от къде да започна, за да подобря физическите си симптоми?

Започваш инфото в първия пост и си оправяш храненето.

Пия течности. Предимно чай от смокинови листа.
Не ям картофи, овесени ядки. Ям нахут, леща и боб. Преди няколко дни правих кекс от пасирана червена леща с пресен лук и чушки.
Ще си запиша какво ям в следващите 3 дни и ще пиша. Много благодаря на всички!

Значи режима ти не струва. Това не е нисковъглехидратно хранене. И дали не е картофи, а леща, боб - все е въглехидрат, все товариш панкреаса. Тая кз 10 не е случайна. Тялото ти изнемогва да ти обработи храната.
И ода трябва, не чай с танини. Минимум 2 литра вода. Не чай, а вода. Едно е да изпиеш 2 литра вода и чаша чай, ама ти май правиш обратното.
И нввмх. Фастовете като посвикнеш с нввмх.
И ти ще трябва да четеш.
Иначе да, хубаво, направи подробно меню. Можеше и последните три дни да го направиш и да го дадеш. Би трябвало да помниш какво си яла.
Но едва ли има нещо общо с нашето хранене.

# 578
Stryper, приемаш ли лекарства за диабета- инсулин, диабетни лекарства? Възможно ли е някоя от добавките да ти идва в повече? Иначе моят съвет е да се храниш така, че да се засищаш за поне няколко часа- дали ще е с повече храна /белтъчини/, дали с малко повече мазнина, но да се чувстваш ситен (т.е. сита, ама Редакторчо🤣). Гимнема силвестре по принцип би трябвало да намалява чувството за глад. Някакви дефицити имаш ли, изследвала ли си? Магнезий приемаш ли?

Желязото ми е ниско. Не приемам магнезий. Опитах се да взимам желязо и сминдух на гладно, но не се чувствах добре и ги спрях. В пред менопауза съм и не спя редовно. Има дни, в които лягам в 5 и в 9 ставам за работа. Тогава захарта е висока. Гликираният ми хемоглобин беше 6 през април и затова отказвам да взимам Глюхофаж или Метформин.
Свекър ми е с много лош диабет и затова не искам да позволявам на захарта да се качва повече.
Измерих захар 10 след ядене. Иначе на гладно е между 7 и 9.

# 579
Глюкофаш една седмица по едно вечер след 7 дни обед и вечер по едно. От две седмици съм спряла хляб, сладко, ориз,свинско, картофи и всичко мазно, пържено. Карам на салати, постно, пилешко
Ще умреш от глад на салати и постно пилешко.

Аз да се възмутя и тук пред вас. Вчера със сестра ми се разхождаме около НДК и влизаме в Старбъкс да си вземем кафе пътьом. Вътре в една кошница с надпис "Незабравяй да се хидратираш" турили минерална вода и между водата, шишета с витаминна вода или нещо от сорта.  Но пише вода с големи букви на етикета. Усъмни ме цвета и си казах, я да видя тази вода защо е с такъв особен блед цвят, а като погледнах съдържанието, освен куп витамини ръгнали и 4,2гр въглехидрати на 100 мл. Бутилките от 500 мл и за цялото съдържание пише 21гр въглехидрати. Е кажете що за вода е това със съдържание на захар колкото един черен шоколад кажи-речи...

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 22:16 от Nevermoresleep

# 580
Аз също прегреших с червена леща днес. Изкарах 44-часов фаст и това беше нещото, към което посегнах+ферментирали моркови и карфиол. Sad(( Карам го на ОМАД втора седмица, но с увеличени Вх. Стресирано ми е напоследък покрай децата и края на учебната година. Като ученичка не съм преживявала, както преживявам сега, а то сме още в началното...
Не съм доволна от храната и съня, но ще коригирам.

# 581
А кои храни са най-подходящи? Обърках се вече какво може и какво не.

# 582
Нали написах. Най-добре първия пост да прочетеш за да разбереш цялостната картинка.
Там пише какви храни би трябвало да се ядат, какви не трябва, както и много други неща.
Има книги, клипчета, игрални филми.
Че и съм боднала един важен клип само от 20 минути с огромни червени букви.

Задължителен клип за гледане:

Как да спрем диабет тип 2 чрез игнориране на общите съвети - и кликаш тук.
И всичко останало изчиташ. Книгите на Фънг ги препоръчвам много.

# 583
А кои храни са най-подходящи? Обърках се вече какво може и какво не.
Месо, риба, гъби, зеленчуци, яйца, са топ.
Извари, сирена, млека, бобоби , много умерено, поне на първо време.

# 584
На първа страница има доста материал, но като цяло- много зелени салати, броколи, карфиол, тиквички, авокадо, яйца, месо, зехтин, кокосово/ краве масло, сметана, зрели сирена... В нета има всякакви вариации на традиционни ястия, адаптирани към кето вариант.
Рибата все забравям...

Общи условия

Активация на акаунт