Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 18 779
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
8-ми месец съм на ниско-въглехидратно хранене, но напоследък кръвната ми захар стигаше 10 и затова реших да опитам с фаст. Взимам берберин, цейлонска канела, алфа-липоева киселина, таурин, омега 3, гимнема силвестре. Месо, сирене и кашкавал ям, но салатите са по-голямо количество и ме засищат без да ми е тежко. Не ям плодове, захар, тестени. Но не се движа и работя от къщи.
Дай тридневно подробно меню
Плюс колко точно протеини и мазнини слагаш.
Вода пиеш ли?

# 541
И аз слагам фолио във фраера😂

# 542
8-ми месец съм на ниско-въглехидратно хранене, но напоследък кръвната ми захар стигаше 10 и затова реших да опитам с фаст. Взимам берберин, цейлонска канела, алфа-липоева киселина, таурин, омега 3, гимнема силвестре. Месо, сирене и кашкавал ям, но салатите са по-голямо количество и ме засищат без да ми е тежко. Не ям плодове, захар, тестени. Но не се движа и работя от къщи.
Нещо не е наред тук, според мен. Интересно наистина, тази захар 10 кога е измервана. Не е само от липсата на движение такива стойности след 8 месеца ниски въглехидрати.

# 543
То всъщност на ниски въглехидрати дори и след храна не се очаква КЗ да скочи чак толкова, има нещо странно наистина. Че и на берберин, дето май подобно на метформина действаше, ако правилно си спомням.
В изключените храни виждам плодове, захар и тестени, а картофи, ориз и бобови изключени ли са и те?

# 544
Току-що във фейсбук ми излезе този кадър като спомен с текст: Безотказна диета: Два часа на котлона и сте -3 кила! Trollface Това е било 2020г. /не съм била на режим още/ Потиш се 2 часа над печката и после се омита за 15 секунди...

# 545
Точно миналия ден майка ми се оплакваше че се хванала да пържи тиквички и каталясала... Казах че аз нямам кухня и не правя такива неща Grinning Така де, всяко нещо си има и позитивите.
Не че и преди съм пържила тиквички често - по веднъж на сезон... ама евентуално нали, не задължително всяка година Joy 
Вкусни са и ако има кой друг да изпържи, даже и бих яла - с брашно, олио и всичкото му, нали е един път. Ама другите не са по-глупави от мен я, също толкова се натискат колкото и аз за тая дейност. Абе може и да ми се събират два пъти за 5 години, ама в това число броя и веднъж за запознаване на бившия ми с това ястие, че никога не беше ял така пържени. Без него сигурно и по-малко щяха да са Grinning

# 546
Ооо тиквичките като палачинките...
3 часа за 5 минути ядене 😂

# 547
Аз не помня дали някога съм пържила тиквички🤔🤔...ето, дори Редакторчо се опита да ми поправи "пържила" на "пържоли"!😂 Мразя да пържа!😷 В последните 5 години започнах да ги правя доста често печени- овкусявам с малко мазнина и сол (понякога и с чесън на прах или друга подправка), разбърквам в купа и пека върху хартия за печене. И във фрайъра по същия начин, но дъщеря ми се научи да яде печени тиквички и може и цялата тава сама да си изяде.😆
Та, в този ред на мисли, два часа пържене на тиквички си е геройство.😃
Линда, за лимфния застой защо не пробваш сухо четкане на кожата? Тук във форума има тема за сухото четкане и там е обяснено добре как се прави и с каква четка.🙂
Stryper, приемаш ли лекарства за диабета- инсулин, диабетни лекарства? Възможно ли е някоя от добавките да ти идва в повече? Иначе моят съвет е да се храниш така, че да се засищаш за поне няколко часа- дали ще е с повече храна /белтъчини/, дали с малко повече мазнина, но да се чувстваш ситен (т.е. сита, ама Редакторчо🤣). Гимнема силвестре по принцип би трябвало да намалява чувството за глад. Някакви дефицити имаш ли, изследвала ли си? Магнезий приемаш ли?

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 20:31 от dolce miele

# 548
Аз пека тиквичките на фурна, с масло. Не стават като пържени и с брашно, но пак са много вкусни. На мен са ми даже сладки, все едно с малко захар са поръсвани. Беленето и рязането им обаче не ми е любимо, ако че съм съкратила процеса до минимум с печенето.

# 549
Ааа, какво ти белене?😛 Махам само дръжките и "връхчето", ако са поочукани отвън, само ги остъргвам леко с ножа. Режа на не много тънки парчета (те си намаляват обема при печене), на колелца или на полумесеци най-често. Понякога режа и на по-едри парчета като за яхния, после ги забравям във фурната да се пекат.🤩

# 550
Тиквички не беля, не ми е драма рязане, бързо е.
Ама да стържа, каквото и да е, не обичам, ама се налага.

# 551
Майка ми ми показа тази статия (да пренебрегнем правописа☺️):

# 552
Ако през деня се ядат пасти (общо казано), надали парче месо с лимон, вечер, ще направи нещо относно отслабването Laughing

# 553
Така е, обаче маса хора така мислят.
Виждала съм хора цял ден да пият зелев сок, ама ядат и вафли, шоколади...
Grinning
После обвиняват, че са ги излъгали за зелевия сок.

# 554
  • Бургас
Аз от няколко години правя тиквичките в еърфрайера, само със зехтин, малко меки стават, ама като ги залея с кисело мляко са прилични

Общи условия

Активация на акаунт