Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 18 754
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Да се включа с водата, пия много и само вода. Преди седмица излизаме с една позната на разходка с малката и дъщеричка. Тя влиза в един магазин, аз оставам с детето отпред и я моля да ми вземе една вода. Понеже знае, че не пия друго, но решила да ме изненада и ми носи вода с разни витамини и минерили, уж много полезна за здравето. Няма да ви казвам колко сладка беше, изобщо не утолява жажда, гадно сладка. Отпих две глътки и си я носих с мен след това, а в къщи я изсипах в мивката. Не четох тогава съдържание, ясно бе, че има някакъв подсладител, но определно ако ще ям сладко искам плод или шоколад, или дори каквото и да е, но не и сладка вода. Още се потрисам, като се сетя.

# 601
Гликиран хемоглобин 5.5 добре ли е
Не, висок е.
Аз да се отчета с цикорията. Както каза Тайс, стои блудкаво. После обаче ми хрумна друга идея. Турих си в цедката на машината и си направих еспресо. Така доста по-добре беше на вкус. След изпиването му си направих едно супер късо "нормално кафенце" без мляко. Еййй, днес ще направя фастче, майна, щото не съм употребила млекце Smiley
teddybearm, и мен ме прецакаха с такава вода. И аз не знаех, че е сладка и отворих и солидно изсипах в устата, след което директно го изплюх на фонтан, че се и задавих яко като не очаквах този вкус.
На Девин беше моята, някаква ей такава

# 602
Stryper, записвай си и анализирай. Явно ядеш неща, които не ти понасят. Храниш се, след хранене мериш кръвната захар и виждаш след кои храни колко ти се вдига захарта. Започваш да избягваш храните, които не ти влияят добре, най-добре да ги премахнеш изцяло от менюто си, поне докато стигнеш целите, които искаш да постигнеш. Същевременно, четеш усилено и се образоваш по темата, защото от това зависи буквално животът ти.
Мда, немалко зависи и от микрофлората на всеки как и колко ще му се отрази дадена храна на КЗ. Не говоря за очевидните, разбира се - захар, хляб и подобни са ясни. Дори във времето може да се измени това как реагираме, но освен със следене няма как да се хване.
В една от групите в които съм покрай фастовете споделят че при някои дори чисто кафе вдига КЗ достатъчно че да ги извади от състояние на фаст, а други могат и сметана да си позволят и не им се вдига КЗ... Ама там масово мерят КЗ, чат-пат и кетони, а някои са и с монитор сложен и през това време изпробват храни да видят как им се отразяват. За нашия стандарт е скъпичко такова следене със сензор, те са трицифрена сума за около 2 седмици.

Гликиран хемоглобин 5.5 добре ли е
Ако хемоглобинът ти е нормален а не нисък, бива гликираният да е по-малко. Имам някакви спомени че Невена цитираше 5,5 като граница за това дали прогресира ИР или не, та го приемам че като е на тая стойност не е много добре. Е, ако е бил и повече преди това - добре. Но бива да падне още.

teddybearm, напитките са ужас повечето, че и сега в жегите както всеки ожаднява, нещо студено се намъква много по-лесно и се изпива и повече. И край мен лочат масово всякакви неща, по-рядко вода. Аз нали габровка повече от половината си живот, се възмущавам че са грешни пари за напитки, дето дори и не утоляват жаждата. Ама кой както си го разбира.

Шарпи, направо ме уби с това, нямаше да ми хрумне да прекарам цикорията през машината за кафе Grinning Ама сме се събрали все изобретателки тук, много ви се радвам на такива идеи.

# 603
Аз винаги проверявам съдържанието за скрити подсладители, заместители на захар и прочие. Тези води ги инспектирах още като излязоха и ги отчетох като негодни за мен Grinning

# 604
Аз си купих Кето моджо и меря и кетони когато меря. Гледах и постоянните глюкомери, но неоправдано скъпо ми се стори и на мен. Интересно е да се видят цифрите, но реално не е крайно необходимо меренето на кетони в дългосрочен план.
Друго ми парпави впечатление. Имам и обикновен глюкомер и двата измерват доста различни стойности. Забелязах, че глюкомера мери понякога с цяла еденица повече от моджото, но винаги мери по-висока КЗ. Уж и двата са калибрирани.

И аз се научих да гледам етикетите на всичко в опаковка. Захар или някаква форма на разпрашени зърнени има навсякъде - буквално. Вече и във водата започнаха да слагат, просто възмутително.

# 605
Това Моджо и аз го гледах, не помня цената на лентите за кетони но запомних че не ми хареса хич и набързо ударих хикса...
И наистина не е толкова задължително, аз го заглеждах че съм любопитна, а и ми е мерак да пробвам по-дълги фастове и бих се чувствала по-спокойна ако знам какво става. До тук най-дългото ми е малко над 26 часа, искам поне 36 да пробвам, а нататък и повече. А и съм инженер, на нас ни дай да мерим Grinning

За водата - понеже и бутилираните минерални повечето не ми харесват на вкус, гледам да си напълня бутилката от филтриращата кана вкъщи преди да изляза. На сегашната работа за сега няма как, но на предишните все имах по една кана и там, да ми е под ръка. И си я соля като айрян, че тия жеги ми свалят батериите яко. "Солницата" стои до каната за водата. Ако купя бутилка вода, то ще е газирана че много обичам. Замислях се да си търся уред за вкъщи аз да си газирам, но за един човек не е оправдано като разход и набързо реших че съм малка още Grinning

# 606
Аз моето го получих точно като приключвах 36 часов фаст и ми беше интересно какво се случва. Оказа се захар 3,3 и кетони 3,9. Общо взето както показват по разни клипове, кривата на кетоните и кривата на захарта са почти огледални. На тази захар се чувствах съвсем добре, макар че според всеобщото мнение е доста ниска и би трябвало да има някакви симптоми.

# 607
При толкова кетони няма опасност да пририташ от захар 3.3. В дълбока и стабилна кетоза и с по 2 и нещо може да кара човек.

# 608
Stryper, аз само със Сорбифер успях да оправя железния панел. Мен лично повече би ме било страх от КЗ 7-9 на гладно, отколкото от Метформина. Обясних и в предишната ми публикация.
Nevermoresleep, на мен пък ми е много любопитно какво се случва с КЗ и кетоните по време на сардинен фаст, както и след прием на mct масло.😁

# 609
Долче, като спомена сардини... Оня ден гледах консерви сардини в Лидл, ами те са със слънчогледово олио. Не, мерси от мен Grinning  ако за същите става дума. В Кауфланд не съм ходила, не знам те какви предлагат.

# 610
Стела, консерви със сардини в зехтин гледах в един пловдивски супермаркет, но цената започваше от нещо между 5-7 лв🤔 по спомен (а от Лидъл в Иберийска седмица можеш да си купиш цяло кило замразени сардини за около 8 лева). На мен са ми много за продукт, който консумирам често. Просто отцеждам максимално мазнината. Никога не съм казвала, че сардините, които ям, са опаковани със зехтин екстравърджин- напротив, уточнявала съм, че отцеждам олиото и си добавям зехтин.🙂 И все пак, слънчогледовото олио е по-добре от соево олио и разни други (бях купила веднъж по погрешка и имаше разлика във вкуса🤮).
Днес Кантарев ми показа ново най-ниско тегло от 2020 г насам.🙂 Може да е с малко, но е толкова хубаво човек да види по-ниската цифра.😊

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 19:31 от dolce miele

# 611
Тенденцията, Долче, както казваше Миоки.
Браво ти, доста се разшета в последните месеци и вече се вижда резултат.
Дара не пише в последните два дни, тя с тези 20 кила от средата на април е най- големият отличник, откакто следя темата.

# 612
dolce miele, не съм пробвала нито със сардини, нито с mct Simple Smile Съжалявам, че не мога да споделя впечатления.

# 613
Собрифера е хубаво с фолиева да се пие за по-сигурно усвояване.
При мен даде супер резултат.

Елора, щеше да поръчваш някаква добавка от Булвит за запека. Какво стана, доволна ли си?
И mct маслото работи ли при теб?
Аз я поръчах вече. Малко преди да поръчам маслото. Така се случи.
https://bulvit.com/aloe-vera-prochistvane-na-debeloto-chervo-120-tabletki.html
Макар че Шарпи ей сега ще дойде да ми начука канчето, защото имало зърнастец.
Ама той зърнастеца е малко по-безвреден от сената, даже доста.
Все пак жената от булвит си каза, че с повечето такива неща има привикване.
Купила съм, ще го пия, на почивки.
Не се мятай като мен на няколко, аз съм природен феномен. В някаква степен съм доволна. Едва ли си такъв случай като мен и може и по-хубав ефект.
Инулина от тримарт може да опиташ. Ще ти подейства с натрупване. Може и на втория ден. Мст -също, не е проблем да ги съчетаеш.
Едното е за едно, другото за друго. Но са естествени неща.

Явно и ти имаш. Сподели какво пиеш.

# 614
Eлора, съчувствам ти, че сладкарницата ти затваря...🤗

Общи условия

Активация на акаунт