Отговори
# 210
Хмм гаджета сте от 3 месеца? Така ли? Или живеете заедно от три месеца, а сте заедно от колко? Защото това има основно значение. Не бих отишла да живея при някой, когото познавам от три месеца ... Първо бих препоръчала общи почивки, пренощуване две-три вечери.. абе някак по-постепенно, а не така юруш на маслините Joy за брака, знаете какво мисля, за мен няма значение. За дете щ, обаче, е много много рано да се мисли. Та ти не го познаваш, може да се каже. Първо се запознай с техните,най-малкото. После мисли за деца, евентуално, ама поне година според мен и то предвид възрастта. Иначе повечко даже. Все пак детето свързва за цял живот, не е като брака Wink

# 211
Тя май не е споделила откога са заедно, само гадаем. А понеже няколко пъти се зададе въпроса, а отговор няма, аз съм склонна да вярвам, че и три месеца може да няма…

# 212
  • Paris, France
Нарциса, аз бих те посъветвала да почвате опитите за бебета щом иска. Щом няма други деца, апартаментът му ще е за общите ви деца и без това. Ако се разделите, не дай Боже (нищо, че не съм религиозна), издръжката е еднаква за децата (с брак или без брак). Който е решил да си тръгне, си тръгва и като има брак и се развежда.

След общи деца може и да се навие да се ожени.

Родителите му разведени ли са, ако не е тайна? Приятели, среда, баби и дядовци? Моите деца гледат много негативно на подписа заради тежки и конфликтни разводи на родители на техни приятели и съученици, а ние сме си женени. Аз също съм с резерви към подписа, дори след дълго съжителство и с предбрачен договор.

А би ли му казала, че категорично не приемаш дете без брак? Тук арабките правят така и даже и закостенели ергени приемат като са влюбени. Един приятел живя по 7-8 години с три жени и за никоя не се ожени. Срещна арабка. Тя каза съжителство и дете след годеж, подпис, зестра и сватба. И до 3 месеца се ожениха. Мъжът е българин 🌞. Туриха му хомота.
То съветите ти са аналогични на разбиранията на много хора, че щото тъй и тъй ще се мре що да не се храним с торта и сладолед. Интересно е що ти не го правиш? Wink Същото и за обяснението как ти било много добре сама без мъже. И в същото време си омъжена и имаш деца. :smile

Кое що не правя?

Да, добре ми беше сама без мъже. Добре ми е и с мъжа, с когото съм.

Съветите, които давам са според желанията и питането на Нарциса и нямат общо с моите желания и реалност. С Нарциса ме дели над поколение. На възрастта на майка и съм. Женила съм се преди над 2 десетилетия. В залива нямаше да мога да ида с него без брак. Тогава гаджета не можеха да емигрират в САЩ или Канада. Сега за Канада става, за САЩ не знам. При нас имаше и натиск от родители, приятели.

Все едно някой да пита дядо ми що съветва мъжете да живеят с жената преди брак, а той взел баба ми чак след сватбата. Времената и нравите са други.

# 213
Абу, той конкретно не пита абсолютно нищо, още повече лично.

Двуцифрен брой години съм и аз в този форум, нека и аз имам поглед как се развиват темите тук.

# 214
не съм чела всичко признавам, но по темата бих казала, че мъжете не са готови да направят компромис с фамилията на общите дете/деца без брак.. с други неща им е по-лесно да правят компромис, за да избегнат подписа..
повечето са много серт и широко скроени, докато не стигнеш до родилното и не те питат - как да запишем имената на детето..

# 215
  • София
Разходите ги поема почти изключително той. През ден сме по заведения и Мо-Ло-Ве 🥳 Темата за децата и брака я повдигна той.

И при всичко това, ти заради един (все още) неповдигнат въпрос за брак се тормозиш? Живейте си, развивайте си връзката, напасвайте те. Дали е сериозен, ще го усетиш, а бракът е просто подробност. Или ще се случи естествено, или няма, но той не гарантира сериозност, нито липсата му я изключва.

# 216
За връзка на три месеца се развивате в много добро темпо. Че като ги гледам сега 35-40 годишните какви са баааавниии в чифтосването, майкоу... с години могат да се обикалят един друг и нищо да не направят.
Тъй.
Надявам се, че котаракът е добре в новата конфигурация.

# 217
Разходите ги поема почти изключително той. През ден сме по заведения и Мо-Ло-Ве 🥳 Темата за децата и брака я повдигна той.

Ама и билетите за киното ли плаща той? Simple Smile

Стига де, да не сте на 13... Кажи за секса, остави моловете. Че на неговата възраст...

# 218
А кой да ги плаща, аз ли?!
Темата отде тръгна, къде отиде. Очаквах пред(по)ложения като почивка на Мавриций (там ли беше слънчево, ама скучно според Сирената?), вместо това съвет да не искам много. Не се налага да искам, той сам си дава.

# 219
  • here and now
Дава си за сега.
Напомня ми за един съфорумец, който отдавна не съм засичала.
Дано не е той.

# 220
  • Paris, France
А кой да ги плаща, аз ли?!
Темата отде тръгна, къде отиде. Очаквах пред(по)ложения като почивка на Мавриций (там ли беше слънчево, ама скучно според Сирената?), вместо това съвет да не искам много. Не се налага да искам, той сам си дава.

Освен, че е скучно е и много далече. Населението е ниско и грозно. Куба? Пуерто Рико? По-близо е, но сега е горещо. Ноември е добре там. В тези горещини искам Шотландия, Норвегия. Страхотно е по това време - зелено, хладно, вода, туристи, планини, фиорди.

# 221
Ходене до мола е на ниво Гърция, не Мавриций.

# 222
  • Paris, France
Наистина ли Гърция ти е като български мол? В Гърция има и развалини, и музеи, и ресторанти, дискотеки, планини, море, топли, студени извори, църкви, манастири, театри, опери, сладкарници.

# 223
Важното е, че не ме води на село 'на чист въздух', ами на почивки и спа в хотели. Току подпитва мога ли да взема отпуска.
15 години стаж имам, зорлем взимах 10 дни отпуска годишно, а тази година вече я гръмнах.

Дава си за сега.
Напомня ми за един съфорумец, който отдавна не съм засичала.
Дано не е той.
Кой? Може и на ЛС.

# 224
Ама разбира се, че ухажващият мъж плаща и развежда - нали иска да и създаде комфорт и приятни емоции, да се прояви като щедър със заявка за перспективност и да демонстрира желание да инвестира в общи с нея планове и преживявания. Така следва да бъде, пък нека съм консерва.

Темата отде тръгна, къде отиде. Очаквах пред(по)ложения като почивка на Мавриций /..../вместо това съвет да не искам много
И приятно прекарани седмица-две не е особено голям откуп, както и маркови пръстени и подобни идеи, които никога не биха стояли на кантар в очите на една влюбена жена с възможността за брак с любимия. А той, влюбен, макар и невярващ в брака, нямаше да търси в женско сборище идеи кое е що-годе приемливо, за да се размине с ангажимента за подпис. Затова и моето предположение, че темата е закачка с нас, иначе не си обяснявам подобни тънки сметки у едни прясно влюбени хора още във вихъра на фазата на увлечението.

Общи условия

Активация на акаунт