Отговори
# 300
Е нали той поемал всички разходи, какво има да ѝ се обсъжда още на материалната страна?

# 301
Дали ще трае вечно е въпрос за 1 милион Simple Smile

# 302
Постепенно си дойдохме на думата, че всъщност не липсата му, а самият брак е компромис, който се прави за някои съвсем практични цели като издръжка на децата или живот в чужбина.
Цитат
Не е моето. За мен спомените са да ги имаш с един човек. Не с върволица.
каза човекът който на предната страница се похвали, че отново е с ново гадже 🤣👍👍

# 303
  • Наблизо
Сега плаща и тя спи при него.И дано продължи.
Обаче тя живее под наем,той явно имал собствено жилище.
Ако нещата се разсъхнат и имат и дете,бракът ще й позволи да остане в жилището,дори и срещу символичен наем.
Все е по-добре от свободен такъв.
Ефибуш,бракът за мен хич не е нещо романтично.Същото си е за нас и преди и след него.Просто ни е по-удобно.
Самата ни връзка си е същата.

# 304
Ако бащата на детето ѝ (незаченатото такова!) е свестен човек, той няма да остави детето си да мизерства независимо от законовите рамки и липсата или наличието на брак.

Плюс това ако години наред той е плащал всичко и заплатата ѝ се е трупала на сметката би трябвало и със свободен наем да се оправи.

# 305
Не бих се никак тревожила за нероден Петко. Много вода има да изтече дотам...

# 306
Етапът с обсъждането на деца обикновено върви с финансовия момент, още повече, че те са заедно отскоро и още не са на етапа "по подразбиране". Колко ще бъде нейното майчинство, колко време иска\би могла да бъде извън трудовата въртележка, децата породени ли, т.е. трайно засядане вкъщи, къде ще живеят, има ли нужда от някаква битова промяна и кой ще я поеме и т.н. Вкл. на какво би могла да разчита при евентуална раздяла.

# 307
Това с евентуалната раздяла верно ли се говори на 3 месеца срещи....???

# 308
Аз не видях да е казано колко точно, но е явно отскоро/ на няколко месеца и пресничка историята.

# 309
Аз до тука в тази тема, разбрах, че децата и брака са точно с тая идея-финансово осигуряване. Нито за любов се говори, нито за емоции, а за пари. Еми няма да й се получи си мисля.

# 310
Говори се, когато след три месеца връзка се планират деца, още повече без брак.

# 311
Освен ако нямат дълга приятелска предистория те след три месеца са си напълно непознати. Тя е хубаво ако мисли за деца да може да разчита на себе си, а той няма никаква особена мотивация да прави кой знае какви отстъпки в нейна полза. Безумно е.

# 312
EmmaT, и като те успокои мъжът, че е джентълмен и всичко ще е наред и той винаги ще се грижи за теб и децата, и всичко ще е наред Simple Smile

# 313
Ще дам един практичен съвет.
Докато живее с него и тпй плаща всичко, тя си тегли кредит за малко жилище, плаща ипотеката със заплата си/която й остава, защото нали той плаша всичко/ и дори може да го дава под наем за годините, през които са заедно, дай Боже, до края. Ама ако нешо стане, ще има готов нейн апартамент и отдел една сума заделена по сметка. Съвсем достатъчно, за да издържа и дете. Това е много добра схема, ама не трябва да имате брак, иначе щ се води семейна собственост Wink

# 314
Ами те си знаят каква им е динамиката и на какво са готови на този етап. Тук всеки може да фантазира "ако бях аз, еди какво си", но реално не е в найната позиция и в нейната връзка.
------------------------------
По принцип това за собствен имот е добра идея, въпросът е, че трябва и една сума за начална вноска, разходи по прехвърляне и подобни. Иначе съм тотално за.

Общи условия

Активация на акаунт