Отговори
# 375
За мен темата не е майтапчийка, не е за да се похвали, не е провокативна. За мен е една тъжна тема. Какво стои в основата на тази тъга не знам. Може би страх от бъдещето, или несигурност някаква, или просто неосъзнат страх.

# 376
във връзка значи се изтупваш и продължаваш, но в брак стоиш и търпиш…
не ставаш за инфлуенсър, Конче..

# 377
Може би темата е пусната за хвалба и това дразни някои, ама аз не виждам нищо лошо.
Хвалба за какво точно, че някой има  гадже, правят секс и единият платил сметката и на двамата? Това за нещо фрапиращо ли се брои?

# 378
  • СИ
във връзка значи се изтупваш и продължаваш, но в брак стоиш и търпиш…
не ставаш за инфлуенсър, Конче..

Аз от брака си нямам някакви съществени оплаквания и мисля, че това би трябвало да е станало ясно. Сексът закуца преди няколко години. Доста го мислих, но решение не намерих. Затова заобикалям проблема доколкото мога.

# 379
  • София
Нали пак от любов. Ай, моля ти се.

# 380
  • Paris, France
Скрит текст:
Качър,ако визираш мен-за 40 годишна го казвам,защото преди години пишеше в тема за Толкова ли е трудно да се обвържеш след 35 и тогава каза,че била на толкова.Сега дали тогава е лъгала или сега,няма как да знам.
Аз не мисля,че се гони последния влак и затова и не трябва да се свива и приема неизгодни условия,защото така ще е завинаги.Дай Боже,но ако не е..
Мен ме дразнят такива мъже,които си гледат техния кеф - ако закачиш от “лъчите” на готиното им,Ок…ама иначе все жената да се приспособява и превива.Не не..
Не казвам,че този е такъв…но пък твърде много примери има в този форум за такива…

Помня темата и в нея тя пишеше като жена около 30 или току що минала 30г, а не минала 35г. Ако е вече минала 35г, то е отскоро. Даже в нея тема май пишех да искат жените точни срокове и да кажат, че държат на брак ако искат брак. Не знам защо сега кърши ръце. Все още може да обясни, че не желае да ражда без брак. Това бих направила аз.

Скрит текст:

Ако браковете бяха толкоз разпространени, защо 60% от децата в България и Франция се раждат извънбрачни, ъ? Не е егоист Нарциса и даже е щедра с гаджетата си. Не се е замисляла за сериозна връзка в 20те си години, като много от нас, а и е била дълго влюбена в мъж, който харесвал друг типаж. Същото ми се случи и на мене. Да се гръмна ли?

В случая обсъждаме, че няма нито брак, нито деца. И предложение няма. Нямам данни колко от децата се раждат от родители без брак. И сякаш не ме вълнува. Моята концепция е друга. Щом има жени които са съгласни да раждат деца без брак - това си е тяхно решение.
Лично аз не мога да разбера как караш във връзка, която очевидно е без перспектива колкото и да си влюбен. Ми и аз съм бил така. Какво? Да стоя и да чакам чудо? Облизвам раните, изтърсвам прахоляка от коленете и кой откъде е без много излишни драми.

Е, какви деца да има след 2, 3 или 5 месеца връзка? Нали вчера писа, че мъжът иска деца. Май не иска брак, като и това не е сигурно. След още няколко месеца може да предложи. Децата не стават от днес за утре. Е, как ще е без перспектива връзката, като обсъждат живот заедно, деца, бракове?

Нарциса не знам защо пусна темата, а и малко трудно и бавно обяснява, че и не се разбира какъв и е проблема.

# 381
И на мен Нарциса ми е симпатична, но в случая съм на мнението на BadKarma. Темата не ми харесва и се надявам авторката да се шегува с нас и да не е сериозна.

# 382
Ама чакайте сега, и аз харесвам Нарци, но ако говорим за остри коментари, то тя е една от потребителите, които пише доста остро по темите. Така че едва ли ще се повлияе от “злобните коментари”- може да  оборва и то доста добре, само да иска!
Нека бъдем обективни в мненията си независимо от потребителя( въпреки че е трудно).
А злоба има почти във всички теми, зависи кой от къде гледа и в повечето случаи е двустранна.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 18:34 от eleaa

# 383
  • Paris, France
Доколкото помня от предишни постове на Нарци, тя искаше брак, обща ипотека и тогава общо дете. Нищо невероятно или прекалено.

Има си някакви резерви към раждане без брак, които не са от религиозно или културно естество.

Може ли юрист или запознат с българското семейно право да обясни плюсовете и минусите при раждане на деца със или без законен брак? Може пък Нарци да размисли и да роди набързо.

# 384
  • София
Децата юридически не се третират различно от законодателството.

# 385
  • Paris, France
Уф, не за децата, а за Нарциса. Някой, май BeautifulM писа, че ако роди без брак и се разделят, не можела да остане в семейното жилище. Във Франция може, примерно.

Мисля, че ако Нарциса види, черно на бяло, че правата и задълженията и са еднакви, може да спре да мисли за брак (засега).

# 386
  • Наблизо
За мен това е най-важното в позицията на Гал-сега любов,но в този живот нищо не е сигурно и с едно дете да не се чуди къде да се приютява.
Другото изобщо нито се контролира,нито нищо.Живее се.

# 387
  • София
Колко жени познавате, останали в семейното жилище?
Да, могат да останат, но не могат да спрат мъжа да се махне и да си води фустите пред тях и детето. Да, могат да останат, но дължат половин пазарен наем, ако кучият син е кучи син.
Да, могат да останат, но мамин може да си води маминка, която са кълне тия проклети и нефелни златотърсачки по цял ден.

И т.н.
Много малко жени се решават да останат, повечето си взимат живота в ръце и продължават без всичкия стрес и гадости, които могат да се изсипят в една такава законова ситуация.

# 388
Винаги ми е било противно оставането на майката с детето в жилище, което не е нейна собственик. За мен частната собственост трябва да е неприкосновена.  Също съм против запазената част при унаследяване. Би трябвало човек да може да прави със собствеността си каквото пожелае.

# 389
  • Наблизо
Не е пазарен,а по данъчна оценка.
Аз познавам останали.
Все е по-добре от нищо или по е докато си стъпиш на краката.

Общи условия

Активация на акаунт