Отговори
# 75
  • София
Ама той пръстена не се ли връща винаги, ако се разсъхне работата и се разделите.
Не, естествено. Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз си пазя всякакви подаръци и бижута, подарени от хора, с които доброволно съм прекаларала еди- колко си време и сме имали хубави моменти. Не бих върнала и годежен пръстен.

# 76
  • Paris, France
Според видяно мъж, който иска да избегне сключване на брак, но иска да има връзка с жената не е готов на никакви компромиси. Като rf22 обещава брак в неясно, абстрактно, далечно бъдеще. Съветвам жените, които държат на брак да искат ясен срок още в началото на връзката и ако няма годежен пръстен до 6 месеца и сватба с подписване до още 6, да скъсват с мъжа и да връщат годежния пръстен.

За мене не беше важно да имам брак. Ако беше, щях да говоря за плановете още след 3 месеца връзка. Моят мъж имаше планове да заминава да работи в арабския залив и знаеше, че без законен брак не мога да ида да живея с него. И преди това искаше брак, обаче.

Общите деца обвързват повече от брак.

Нарциса, а дете без законен брак би ли се навила да родиш ако бащата е осигурен? Аз бих.

# 77
Зависи. Като знам какво съм виждала, по-добре да го употребя за донор и да го разкарам.

# 78
Хмм аз сефте чувам подобно нещо - да предложиш брак и да дадеш пръстен, а всъщност да не искаш брак.. wtf защо му е изобщо да предлага като не иска. Rolling Eyes
Ако няма дата за сватбата до една година след предложението, просто връщаш пръстена и го пращаш по живо по здраво.

Предлага брак, защото авторката държи на пръстен, макакр и без брак, както стана ясно. Естествено пръстенът трябва да е доста скъпарски, както се изрази авторката, за да го има УАУ ефекта и да компенсира сватбата.

# 79
Поне за въпроса с децата на едно мнение ли са? Че там не знам как мъжът ще компенсира, ако тя иска деца, а той не.

# 80
Ама вие сте много ларж, без Невена. Година-година и половина до бракосъчетанието не е ли малко въздълъг период?

# 81
Ако искаш да правиш сватба в кварталния ресторант, действително е въздълъг.

# 82
Ама темата е за брак, не за джамборето.

# 83
Ми ако е само за сключването на граждански брак, защо изобщо обсъждаме годежи и пръстени или каквото и да било чакане?

# 84
Организацията на сватба отнема доста време. Иначе само подписване може и от днес за утре, което също не е лош вариант, ако се държи на брак, а не толкова на подписване+празненство.

# 85
Ми ако е само за сключването на граждански брак, защо изобщо обсъждаме годежи и пръстени или каквото и да било чакане?
Е мъжете очевидно от подписа се дърпат, не от джамборето.

# 86
Еми дърпат се, ама тогава темата с годежа няма никакво отношение към брака. Нали така? Ти насила никого не можеш да накараш.

Не знам дали дискусията е принципна или имаш гадже, с което обсъждате темата, но какви са неговите аргументи си знае само той. Вече какви са и колко са силни е друга тема. Ако за другия човек е важно и ти го обичаш… не виждам какви пък толкова възражения да има човек. Но това съм аз.

# 87
Хмм аз сефте чувам подобно нещо - да предложиш брак и да дадеш пръстен, а всъщност да не искаш брак.. wtf защо му е изобщо да предлага като не иска. Rolling Eyes
Ако няма дата за сватбата до една година след предложението, просто връщаш пръстена и го пращаш по живо по здраво.

Предлага брак, защото авторката държи на пръстен, макакр и без брак, както стана ясно. Естествено пръстенът трябва да е доста скъпарски, както се изрази авторката, за да го има УАУ ефекта и да компенсира сватбата.
А тогава защо просто не каже, че иска пръстен за подарък. То не е задължително пръстенът да е обвързан с предложение за брак.

# 88
И аз много се обърках вече. Продължавам да не виждам какви толкова компромиси прави мъжът в случая? Според мен не прави никакви. Само жена, искаща брак, прави компромис.

# 89
Според мен въпросът е как следва да бъде компенсирана жената затова, че е направила компромис с желанието си за брак. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт