Отговори
# 270
  • Наблизо
Карма,зависи от обстоятелствата.Ти предполагам нямаш нужда от това.
Гал обаче не е така и за нейното положение или подсигуряване или брак.
Тя затова и пита..

# 271
На мен колко неща от форума ми звучат като проституция, ще ме баннат за лични нападки, ако започна да ги изброявам. Иначе са уж в брак или почти в брак.

Няма такова нещо като “уж в брак” или “почти в брак”. Има само в брак или без брак. И без брак на редовна издръжка си е обикновена държанка в общия случай.

Нямам нужда от това, защото имам заплата. Не съм наследила милиони, нито пък някой нещо ми е дал. Но освен заплата имам и достойнство, та не си представям да искам подобни неща от когото и да било. Да не говорим, че освен ако за мъжа това не са пари за семки, не си представям как ще става тая работа.

Вие какво си мислите, че всеки средностатистически мъж, българин или друг, купува на всяко гадже апартамент и не-годежен пръстен за 30к €? Слезте малко на земята, и, без да ми се обиждате, който си мисли, че това заслужава - вероятно се надценявате сериозно.

Никога няма да разбера защо някоя жена си мисли, че случаен мъж е длъжен да я издържа, защото му е дарила благоволението си и спи с него.

Нарциса е възрастен човек и е отговорна сама да подсигури съществуването си. Успявала е досега. Ако има деца, децата и тяхната издръжка са ангажимент на двамата, не нейната такава. Разбира се, ако въпреки липсата на граждански брак и при наличието на деца хората се държат като семейство, също не бих го виждала като държанка, това мисля е ясно.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 11:25 от Анонимен

# 272
Мислех да си замълча, ама .. малко съм объркана.
Тези ваканции и молове и кина и очакването мъжете да плащат такива суми за всичко.. това свързано с компромиса за да не сключи брак ли е, или по принцип говорите? А жените очаква ли се да правим нещо да върнем услугата някак си, примерно и ние да ги почерпим нещо, или да чакаме само на тях да ни купуват неща?
Явно феминизмът ме обърка тези дни  Smile
Надявам се аз нещо да не разбирам просто, защото в съседната тема се изръси такъв краен феминизъм, за мен граничещ с хейт по всичко мъжко, че ми стана лошо на места (мъжете не ни трябват, били нужни само за генетичния материал и т.н.), а тук се говори за мъжете, че трябва да те водят на скъпи екскурзии, месечни издръжки, апартаменти.. Феминизът нали е за равноправие, независимост, а тук лавира между откровен хейт към всичко мъжко и между очаквания за скъпарски неща. Не ми е много съвместимо това, не знам.

Междудругото аз се имам са изключително традиционна в това отношение, по западни стандарти съм направо старомодна, и не го крия Smiley.. Мисля, че мъжът трябва да плати на първа среща, да покаже, че те харесва и иска да те впечатли и т.н. Веднъж с една много феминистична приятелка, индийка, вървейки спорихме 2-3 часа на темата толкова ли е лошо един мъж да те черпи едно кафе. Тя асоциираше този жест с това, че ще те направи домакиня и ще очаква от теб да стоиш у вас. Аз казах, че за мен е прекалено фрапантно да направиш такъв скок между "симаптична си ми, дай да ти купя едно кафе" и между "ще стоиш в нас без да работиш, само да миеш чиниите". Нейната теза беше, че първото е последна наченка на сексизъм и трябвало да бъде изкоренено както всичко останало. Това за мен примерно са прекомерни крайности на модерния феминизъм.

Ама никога не съм си и мислела някой да трябва да ми подарява екскурзийки и неща, освен ако не е някой специален повод примерно като рожден ден и човекът трябва наистина мноооооооого да ме обича (и да не го бъркат парите)..

Приемам, че някои хора са много феминистично настроени, други са по-старомодни (като мен), но честно казано съм объркана как някои жени лавират между двете както им е удобно.. освен ако аз нещо не разбирам. Не съм чувала честно казано такова противоречие никъде. На мен са ми казвали тук че си противореча, от една страна да очаквам някой да ми черпи кафе, а после да очаквам да съм независима жена, която работи добра работа и очаква мъжът да й помага в домакинството. За мен тези неща не са несъвместими хич, защото едно кафе, една вечеря, едно цвете, от дъжд на вятър, не е равносилно на Мавриций и постоянни пътувания  до мола ..

Ако ще сме еманципирани феминистки, да бъдем такива до край тогава, не както ни е удобно, така се обезмисля целия феминизъм..

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 11:49 от Новачка

# 273
Да те черпи някой кафе е въпрос на маниери и възпитание. Да те черпи апартамент и месечна издръжка за живот е друго.

# 274
На мен колко неща от форума ми звучат като проституция, ще ме баннат за лични нападки, ако започна да ги изброявам. Иначе са уж в брак или почти в брак.

Няма такова нещо като “уж в брак” или “почти в брак”. Има само в брак или без брак. И без брак на редовна издръжка си е обикновена държанка в общия случай.

Нямам нужда от това, защото имам заплата. Не съм наследила милиони, нито пък някой нещо ми е дал. Но освен заплата имам и достойнство, та не си представям да искам подобни неща от когото и да било. Да не говорим, че освен ако за мъжа това не са пари за семки, не си представям как ще става тая работа.

Вие какво си мислите, че всеки средностатистически мъж, българин или друг, купува на всяко гадже апартамент и не-годежен пръстен за 30к €? Слезте малко на земята, и, без да ми се обиждате, който си мисли, че това заслужава - вероятно се надценявате сериозно.

Никога няма да разбера защо някоя жена си мисли, че случаен мъж е длъжен да я издържа, защото му е дарила благоволението си и спи с него.

Нарциса е възрастен човек и е отговорна сама да подсигури съществуването си. Успявала е досега. Ако има деца, децата и тяхната издръжка са ангажимент на двамата, не нейната такава.

Истината е там, че мъжете идват и си отиват. Тя остава! И вместо да се стегне и да си подреди приоритетите в тоя кратък живот, тя седнала да мисли, будалата колко точно е будала и какво може да получи от него! Другия тънък момент е тя какво предлага в замяна-само секс? Че то, ако само затова той всяка вечер може да е с различна, без да му струва толкова. Че и брак, който очеИзвадно не желае. И да слезе на земята - какви 30к, какъв Мавриций, че и два пъти годишно. Хайде да се събудим вече.

# 275
Аз също като чуя такива претенции се чудя какво толкова си мисли, че предлага една жена, че да заслужава такава инвестиция в замяна. 😂

# 276
Аз също като чуя такива претенции се чудя какво толкова си мисли, че предлага една жена, че да заслужава такава инвестиция в замяна. 😂

Еми много ясно! Ама авторката горката си мисли, че с една, да не казвам какво, дето всички я имаме, ще си изкрънка кой знае какво. То и акъл трябва, и акъл.....

# 277
  • София
Щом иска, нека дава. Щом дава, значи има за какво.

# 278
"50 нюанса сиво" размъти на много девойки акъла Simple Smile

# 279
Нека не го приемаме толкова сериозно и толкова буквално.Темата е да се забавляваме

# 280
Тя не е комуникирала с мъже с такива възможности, за каквито мечтае. Те не се занимават дългосрочно с такъв тип жени. Женят се или за някоя млада, натъртвам на млада и красива, или за жена от сои. Поне близко до неговото ниво. Богатите мъже никак не са глупави. Покрай мен няма такъв мъж, който е женен за профила на авторката. Жените им са образовани и възпитани и далеч от образа на авторката. Дори и да са, не им личи, защото имат още нещо, освен креватни умения. Това е положението.

# 281
Абе не знам. За мен самият поставен въпрос е странен и имам чувството, че е поставен съвсем сериозно. Възможно е да бъркам.

Иначе като изключим милионерите и милиардерите, с които явно бг мамите се гаджосват редовно, които ви подаряват пръстени за по няколко десетки хиляди, го намирам меко казано обидно един мъж да поема всякакви разходи за двойката (сметки по заведения, почивки), и накрая да му се заяви как не е направил достатъчно, щото не е купил апартамент на името на момата. Дори само поради факта, че тя не плаща нищо, можем да очакваме, че ѝ остават повече пари отколкото са ѝ оставали преди, това не важи ли като вид издръжка, че да обсъждаме какво още може да си поискаме?

Много ми е интересно на вас ако всяко гадже почне да ви изявява такива претенции, с вашите заплати да го издържате, да му купувате апартамент и ново БМВ, че и месечна издръжка да му давате, че инвестира време във вас и може после да не намери жена, която да му роди деца, как ще реагирате?

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 11:54 от Анонимен

# 282
Да те черпи някой кафе е въпрос на маниери и възпитание. Да те черпи апартамент и месечна издръжка за живот е друго.

Именно за това съм леко потресена от тези изисквания тук особено с оглед на съседната тема..
Такива изисквания бих очаквала да чуя от определени националности, които далеч не са известни с еманципацията си.. Напротив, поне си признават какви са им ценностите и не го крият.

# 283
Авторката сама се издържа, а някои кресливи между 10 и 15 години по-млади от нея участнички в темата ги издържат мъжете им. За какво точно си говорим?

# 284
И една проста сметка-апартамент в София, без особени претенции 200 000евро,30к пръстен, Мавриций - годишно поне 10к,месечни разходи Х пари-че тоя мъж колко според нея трябва да изкарва, че са си го позволи? И накрая за един секс... Еми няма мъж, на който да му се стори рентабилно!

Общи условия

Активация на акаунт