Отговори
# 420
Сега е редно Нарциса да следва плана, измислен от съфорумките 😃

# 421
  • Столичанин ама не в повече :D
Доколкото помня от предишни постове на Нарци, тя искаше брак, обща ипотека и тогава общо дете. Нищо невероятно или прекалено.
Не иска да мръдне от София. Не би отишла да живее във Варна, Пловдив и даже Лондон или Париж. Това изискване автоматично изхвърля от класацията 2/3 от младите българи. Не би приютила мъж от друг град (или село 🥳). Не би живяла у родители на мъжа (заедно с тях). Не иска мъж над 38г, примерно, но тя самата е преполовила 30те и става трудно. Не приема деца от предишна връзка и даже наличие на дете, което няма да идва у тях. Поне 1/4  от българите на възрастта и имат дете. Харесва светли мъже от скандинавски тип, а България не гъмжи от такива. Ръстът и е манекенски и равен на този на средностатистическия мъж в БеГе-то. По този показател половината мъже не стават. Иска да вземат ипотека, но малко мъже биха се навили на обща ипотека ако имат собствено жилище, а тези дето нямат жилище или ипотека на тази възраст са си убитаци отвсякъде.
Я пак Sunglasses

# 422
  • София
Хайде сега, засегна се и от първия път.

# 423
  • France
Не, че искам да развалям седянката, но в днешно време браковете са толкова афиф работа,  че не виждам на какви компромиси можеш да си готов за да ги "избегнеш". Подписваш, поживяваш малко и се развеждаш. Ако не се лъжа във Франция средната продължителност беше 7 години. 50% от браковете завършват с развод, а в големите градове и до 2/3. Нито ще те предпази от нещо, нито ще ти гарантира нещо. Въпросът в случая е "обичате ли се"?

# 424
Много е жалко това, че повечето бракове се разпадат.

# 425
  • Наблизо
Аз не виждам нищо романтично в брака..той е един вид юридическата рамка на нашите отношения.
За нас ни беше нужен за конкретни неща.
Но аз живея в силно социална страна и дори отношенията без брак са регламентирани.
В България смятам ,че все още има резон,защото иначе накрая сте си никои,дори с общо дете и при раздяла по-слабия родител,често жената ,тегли здраво.
Иначе за избраница,единствена,и заживели щастливи за вечни времена..да го вярват 16 годишните.

# 426
Не съм сигурна, че тази статистика е точна. Не се ли изчислява като съотношение на разводи към сключени бракове за годината? Ако се сключват все по-малко бракове няма как да са 50% наистина.

# 427
Аз за себе си държах първо да имаме брак, а след това дете. Нямаше да се навия да родя без да съм омъжена. Но и аз не смятам, че в днешно време сключването на брак е голяма романтика и че ти дава гаранция, че ще сте заедно цял живот.

# 428
  • France
Много е жалко това, че повечето бракове се разпадат.
Защо да е жалко? Важното е хората да се разделят с респект един към друг. Далеч по-драматично е да продължаваш да живееш с някого, когото не обичаш, но не можеш да си позволиш раздяла.
Точно в България не виждам какво може да ти даде брака.

# 429
  • Наблизо
Фило,не са много нещата,но са все нещо,особено с случая на авторката.
Ако си осигурена,с хубава работа и бонус подкрепящо семейство-и аз не виждам много с какво ще помогне брака.

# 430
Ами жалко е, как да не е жалко? Сякаш все по-невъзможно става двама човека да се съберат, да създадат семейство и да остареят заедно. В днешно време това е чак в сферата на имагинерното. Не казвам да стоиш с човек, когото не понасяш.

# 431
  • Столичанин ама не в повече :D
Аз за себе си държах първо да имаме брак, а след това дете. Нямаше да се навия да родя без да съм омъжена. Но и аз не смятам, че в днешно време сключването на брак е голяма романтика и че ти дава гаранция, че ще сте заедно цял живот.
Романтика е стига човек да е романтичен, което може и да е трудно в днешно време когато отвсякъде те облъчват със митута и мигтоуове и егоистична циничност, но за щастие все още има достатъчно хора за които брака е просто обяснение в любов и желание с този човек да си принадлежите докато сте на тоя свят. Simple Smile

# 432
Бракът е нещо много повече от обяснението в любов. Ако някой не разбира това или не иска да го разбере жалко за него.

# 433
Оппа, човек да не изтича за няколко оргазма и сте превъртели играта тука.
Изброеното като даване от Нарци ми се струва просто едно нормално начало на връзка – много секс, разходки, хапване на приятни места. То си е задълже, не за хвалба.
Ако иска да върже момъкът с нещо, за да се чувства подсигурена в този аспект дългосрочно, е нужно друго, и то не е брак, нито деца. Нарича се любов. Взаимна обаче. Когато хората се обичат, и двете страни са доволни и дават.
//
Горджъс, нищо общо няма с моята тема и моя бебеимък. При мен нещата са момъкът натиска за бебенце, иска брак, аз не ща. Още от месец първи дори, даже не втори. А и аз имам вече дете. Той още продължава де, не се отказва.
Така че в нейния случай е безумие, да. Стига да не го искат и двамата. Но за прясна двойка без деца смятам за безумно без да се познават поне година.

# 434
  • France
Винаги е тъжно, когато една любов умира. Особено ако е едностранно. Но е чудесно, веднъж умряла, да можеш да ù погребеш трупа. А не да се чудиш как да живееш с него. Единственото важно е при условие, че има деца в картинката - как ще се разделите. Това са нещата от живота, не виждам защо да се драматизират допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт