Пациенти на др Емре Тургут - тема 3

• 51 782
  • 606
  •   3
Отговори
# 165
Не знам към днешна дата как е,но преди само една година всичко беше много различно и нищо общо с написаното. Относно пациентите, прекарахме 2 пъти по 20 дни в Истанбул, втория път с почти ежедневни прегледи, и освен българи имаше турци,руснаци и араби с техни си координатори.Даже трансфера ми беше заедно с една арабка и една туркиня. Изследвания съм имала през няколко дни и всичко се е следяло изкъсо.Дозите и лекарствата ми бяха различни от вашите,както и на повечето с които комуникирах там. При др Тургут и др Башар получих разбиране,професионализъм,човечност и нито за минута не се почувствах като ходещ банкомат. Жестоката истина е,че не при всеки се получава и никой не гарантира успех, все пак те не са магьосници, а лекари и разбира се, всеки препоръчва и е доволен там,където е успял. Разбирам напълно огорчението Ви, голяма част от хората в тази и други групи сме го преживели,някои по много пъти, едни вече се радват на дечицата си, други все още стискат зъби и се борят. Вярвам, че когато човек не се отказва, успява, било то при др Тургут или друг. За мен той е човекът с главно Ч благодарение на него целувам и прегръщам рожбата си вече 4 месеца, живота ми няма как да бъде по-прекрасен. И не,не "ръся" суперлативи по групите, и не, не му правя реклама. Просто споделям и съм споделяла и в постове и на лично съобщение, как и какво е било при мен и разбира се, няма как да не споделя,когато вече държа в ръцете си най-скъпото ми благодарение на него! И нека всяка една двойка сама прецени дали това е нейният доктор или не след направена консултация. Не може да се съди по един или друг случай за успех,просто няма общо правило,което да важи за всички. И за това са форумите и социалните мрежи, за да обменяме опит и да споделяме, друг е въпроса,че повечето момичета,които вече имат дечица са заети с грижите за тях и просто не следят вече темата.

# 166
  • София
Здравейте, Ferial 🙂 Аз разбирам фрустрацията Ви, всички сме изключително чувствителни в тази борба и може би всичките тези положителни мнения за доктора създават един “хайп” за него и всички очакват при тях да се случат нещата безпроблемно, но той не е панацея все пак. Засега нямам Вашите негативни впечатления, също бях на различна стимулация от Вашата и т.н., но за добро или лошо не съм тръгнала с голямата кошница, че ще стане от първи път, дори от втори път, просто няма кой да ми даде тази гаранция, ние всички сме двойки с репродуктивни проблеми. За бележките искам да кажа, че на всеки е писано в началото, че предпочитат да се плаща в брой в евро, на нас още тогава ни направи впечатление, но всеки си преценява дали е окей с това преди започване на процедурата.

Имам един въпрос, надявам се да отговорите. Споменахте, че сте била при друг д-р в Истанбул, който е описал грешките на д-р Тургут, бихте ли ги споделили?

Пожелавам Ви успех при новия доктор и се надявам да се похвалите с добри новини скоро. 🍀

# 167
Аз съм много доволна от доктор Тургут, но взех много да се съмнявам в ембриологията на Аджъбадем. Няма как толкова много жени за последните месеци, нито една от нас да няма годен бластоцист след ПИД!???

# 168
Това е добре-дошло за Тургут. Важното е да има стимулации и да се плаща за ПИД, който междувременно скочи на 500 евро!, а дали ще има ембриони без хромозомни грешки, на него му е все тая. Той нали си е прибрал паричките...

# 169
Д-р Тургут не държи на всяка цена да минете Пид. Даже ме е яд , че не настоях самата аз повече, за да мина пид, дори и за 30 годишна.Той ме отказа.
Относно ембрилогията, при мен и двата пъти в е ползвал Жинамед.
Странно че цената била скочила на 500 евро, при условие, че преди няколко дни ми искаха по 380 евро на ембрион за Пид. 🙄
Започвам да си мисля, че сме при различни лекари...

# 170
При нас доктор Тургут държи да правим ПИД, защото без ПИД няма да направи трансфер, но аз имам проблем. Просто се съмнявам в професионалните способности на ембриолозите в Аджъбадем, която се оказа, че НЕ е известната Маслак, а съвсем различна болница.

# 171
И ние платихме 500 евро за ПИД на един ембрион. Това е преди няколко седмици. Момичета, откакто доктора работи с Аджибадем Фулия и във Фейсбук валят оплаквания. Жени с по 12, 13, 15 Я (без мъжки фактор) зорлем стигат до 1-2 ембриона, а някои дори и не стигат. Какво ви говори това? Ембриологията в Аджибадем е много зле. Ако иска докторът да има успех трябва да ги смени тези. На нас не ни беше предложено да избираме, директно Аджибадем. Аз ако можеш да отида в Жинамед или друга щях да го направя. От стимулацията нямам оплаквания, при мен мина добре, добър брой Я извадиха. Но....всичко започна след пункцията, която беше в Аджибадем, оплождането също. Е ми, няма как да работиш с недодялани ембриолози и да искаш да имаш успех. То това е най-важната част от инвитрото! Ако не беше така никой нямаше да се пъне да ходи до Турция, защото същия успех може и тук да имаме. Дано си поправи грешката.

# 172
И ние платихме 500 евро за ПИД на един ембрион. Това е преди няколко седмици. Момичета, откакто доктора работи с Аджибадем Фулия и във Фейсбук валят оплаквания. Жени с по 12, 13, 15 Я (без мъжки фактор) зорлем стигат до 1-2 ембриона, а някои дори и не стигат. Какво ви говори това? Ембриологията в Аджибадем е много зле. Ако иска докторът да има успех трябва да ги смени тези. На нас не ни беше предложено да избираме, директно Аджибадем. Аз ако можеш да отида в Жинамед или друга щях да го направя. От стимулацията нямам оплаквания, при мен мина добре, добър брой Я извадиха. Но....всичко започна след пункцията, която беше в Аджибадем, оплождането също. Е ми, няма как да работиш с недодялани ембриолози и да искаш да имаш успех. То това е най-важната част от инвитрото! Ако не беше така никой нямаше да се пъне да ходи до Турция, защото същия успех може и тук да имаме. Дано си поправи грешката.

Аз като опит при двама доктора,Тургут и още един доктор, мога да потвърдя твърдението горе:

Тургут, стимулация месец Март
9 зрели
4 оплодени
2 на ден 5( неуспешен трансфер)

Нов доктор,стимулация Юли( по-ниски дози на стимулация от Тургут, вместо Мериоферт сложи Перговерис) Не съм взимала добавки преди новата стимулация,в периода Април-Юни,защото трансферът ми бе в средата на Юни.

6 зрели
4 оплодени
2 на ден 5( 1 годен за трансфер)

# 173
Относно цената на ПИД на мен ми обясниха, че за 1 ембрион е 500 евро, а за повече от 1 е 380 евро на ембрион. Каква е логиката нямам представа, но такива били цените на клиниката.

# 174
Относно цената на ПИД на мен ми обясниха, че за 1 ембрион е 500 евро, а за повече от 1 е 380 евро на ембрион. Каква е логиката нямам представа, но такива били цените на клиниката.
500€ за първия и 375€ за всеки следващ.

# 175
Не 500 за първия и 375 за всеки следващ. Ако имаш само 1 ембрион за ПИД плащаш 500 евро за изследването. Ако имаш 2,3,4...плащаш по 380 за всеки

# 176
Не 500 за първия и 375 за всеки следващ. Ако имаш само 1 ембрион за ПИД плащаш 500 евро за изследването. Ако имаш 2,3,4...плащаш по 380 за всеки
Да, де 😁 Преди месец беше 375€ на ембрионче, а сега плащаш 500€ за първото и за всяко следващо по 375 €, ако имаш само 1 плащаш 500€.

# 177

Аз като опит при двама доктора,Тургут и още един доктор, мога да потвърдя твърдението горе:

9 зрели
4 оплодени

Нов доктор,стимулация Юли( по-ниски дози на стимулация от Тургут, вместо Мериоферт сложи Перговерис) Не съм взимала добавки преди новата стимулация,в периода Април-Юни,защото трансферът ми бе в средата на Юни.

6 зрели
4 оплодени

Бихте ли споделила кой е новият доктор и клиника?
Може и на лично, че да не се приеме за реклама 😊

# 178

9 зрели
4 оплодени

6 зрели
4 оплодени

Може ли да споделите докторът?

# 179
Другият доктор е Серкан Орал, но аз лично не виждам голяма разлика между двете стимулации и резултата. Да не говорим, че си е руска ролетка с качеството. Единият месец може да нямаш една качествена, а на следващия всички да са качествени. Това разбира се със здравословен хранителен и двигателен режим, добавки. За мен лично няма значение при кой от двамата ще бъда...няма никаква разлика в отношението и казаното от двамата към мен.

Общи условия

Активация на акаунт