Пациенти на др Емре Тургут - тема 3

• 51 754
  • 606
  •   1
Отговори
# 210
Ferial, къде сте прочела да твърдя, че несполучливите ми опити са заради липсата на ПИД!? Имам чувството, че си нагаждате информацията, така както на Вас ви харесва най - много предвид ситуацията. Напрягате ме 😀 Имам спонтанни забременявания няколко пъти още преди ин витрото, но не стигам до финал.
Какви кухи яйца...четете ли въобще? Въпреки че нямам проблем с омунология, винаги съм имала вливка или последния път бях на Програф. Ей така за всеки случай.
Абортивен материал не е изследван.

Zuchero, съжалявам за това ,през което сте преминала🫂
Аз също разбрах,че съжалявате,че не сте направила ПИД,но не разбрах защо съжалявате.
Аз например съжалявам,че направих ПИД, просто защото трябваше да се боря да получа резултатите с мозайка. Гледната точка на Фериал според мен е ,че има годни за трансфер след ПИД,но въпреки това може да се окаже кухо яйце. За мен този резултат е притеснителен и лично в мен буди съмнение колко би бил достоверен един ПИД на балансиран ембрион ако след това в сака няма ембрион.

Това са мои разсъждения. Не ангажирам никого с мнението ми.

Да допълня на Кактусчето отговора: Това ,че имаш ПИД не означава,че не може да направиш спонтанен аборт. ПИД не покрива всички хромозомни аномалии.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 12:08 от bananovolisto

# 211
Това от кога трябва да е? Понеже миналият месец на 19.10 ми беше пункцията във Жинамед и правен ПИД.
Имате ли здрави ембриончета след ПИД?
Питам понеже вече имам 2 пункции в Аджъбадем. На първата 5 перфектни бластоцисти, но след ПИД с генетични аномалии, на втората 3 шестдневни...пак с отклонения след ПИД. Лошото е, че много жени се оказаха с небалансирани ембриони след ПИД в Аджъбадем, а тези в Жинемед имат здрави. Това много ме притесни и нормално да се усъмня в ембриологията на Аджъбадем.
Писала съм на Хафизе и чакам отговор. Не знам защо не ни предложиха Жинемед. Повечето там са с мъжки фактор, но ми писаха жени с женски фактор и успех там. Имам близка с тежък мъжки и пункция в Аджъбадем. Не знам на какъв принцип решават къде да се прави пункцията.
Kactus, и на мен ще ми бъде любопитно да разбера на какъв принцип се избира болницата и ще очаквам да споделиш какво е отговорила Хафизе. Но, както вчера писах, според моята информация, репутацията  на ембриологията на Аджъбадем Фулия не е добра, да не използвам по-остра дума! И е много съмнително защо в Жинемед попадат не само пациенти с мъжки фактор.

# 212
Здравейте, ще разсея съмненията. Лично аз се чувствам много по-спокойно. Друго е човек да е информиран, но не съм се сетила да питам по-рано.
" Главният Ембриолог на Аджибадем се казва Хасан Бенли и практикува професията си от близо 17 години. За разлика от някои лаборатории биопсия на ембриона не прави с лазер, понеже вярва, че увеличава мозаицизма в ембрионите, а изчаква клетките да се излеят извън кората както се нарича, за да приключи професа с минимален риск за ембриона. Това е една от тънкостите за биопсия на ембриони. "
Ние вече имаме едно ембрионче, макар и с изключително висок мозаицизъм в Аджъбадем и клоним да направим и следващата пункция там. Иначе имаме право на избор, може и в Жинемед. Просто ще се доверим напълно на доктор Тургут за този избор. Аз имам много рядко генетично отклонение и това води до проблем със създаването на поколение. Отделно ПКЯ, ИР, хипофункция на ЩЖ вече влошават нещата. Аз се радвам, че не се отказа от нас и не ни праща в България за донорска! Все пак има успели жени с моята тежка диагноза. Шанс винаги има! Вяра, смирение  и смело напред! Ще сбъднем мечтата си! ☺️❤️❤️❤️🙏🍀

# 213
  • София
Радвам се, че вече е по-спокойно настроението в темата, затова винаги е добре да се пита и разпитва. 🙂🍀

# 214
Скоро ще направя 35г, ако за мен става въпрос по-горе. Това беше и причината да не иска да правим ПИД, понеже от кариотиповете не се видяха проблеми, а и ако не се лъжа ПИД иска след 36г възраст.

# 215
Не е точно така. Всичко е строго индивидуално. Аз например съм на 29 и от три години съм в "приключението" наречено ин витро. С нормален кариотип сме и двамата със съпруга ми и благодарение на ПИД износих и родих живо и здраво дете. Според мен макар и не на 100% ПИД дава някаква гаранция и дори минимално спокойствие. А спокойствието по време на бременност, се уверих, че е от изключително значение.
Скоро ще направя 35г, ако за мен става въпрос по-горе. Това беше и причината да не иска да правим ПИД, понеже от кариотиповете не се видяха проблеми, а и ако не се лъжа ПИД иска след 36г възраст.

# 216
Момичета, ако си мислите, че като сте под 35 г сте застраховани от генетични мутации жестоко се лъжете. Тези мутации не питат, случват се много по-често при млади жени, отколкото при тези над 35 г.,дали защото при младите има повече бременности, не знам, но възрастта не е оправдание. На мен професор по ФМ ми е казвал, че самото инвитро и начина по който се прави " насилствено", т.е. с ИКСИ или ИМСИ не предполага естествен подбор, какъвто се случва при естествените бременности и затова ни пишат рискови. Навсякъде като чуят инвитро и те записват в отделна графа. И като се замислите, има ли в природата такова нещо с игла да ти вкарват сперматозоид в Я, няма! Затова и няма как да има естествен отбор. Затова и разчитаме на ПИД. А иначе последната дума винаги има Господ! Всеки е успял и ще успее там, където му е писано, в момента в който му е писано!

# 217
Не смятам, че съм застрахована по някакъв начин. Споделих какво обсъдихме с доктора, ние също искахме да правим ПИД, но той ни възпря. Всеки случай е индивидуален все пак и спрямо иследванията ни доктора определя как ще се процедира.

# 218
Деси88, не, в никакъв случай не е насочено към вас, просто и други момичета са писали така преди време. И не е проблема във вас. За мен ако има мъжки фактор, предишни аборти или липса на имплантация или някакви фамилни обременености за мутации, дори и на двойката да е нормален кариотипа трябва да се прави ПИД. Това че сте поискали е добре, това че ви е отказал не е добре. Имам позната на която също е отказал, отива на друго място и всички ембриони с мутации. По външен вид няма как да се оцени ембрион. И ние на първата стимулация имахме 2 перфектни с качество 4АА, единия беше с мутация и абортирах в 18 г.с., а с другия в 6 г.с. Сега съжалявам, че не сме правили ПИД, нямаше да ми се разбива живота и психиката да загубя дете в 5-ти месец. Вие сте прави в случая че сте искали ПИД. Както и да е, стискам палци да имате успех !
Съжалявам за дългото излияние, явно загубата не съм я преживяла и едва ли някога ще я преживея, просто много неща могат да се спестят с едно изследване. Бъдете здрави и ви пожелавам всичко да е наред!

# 219
Само ще добавя, че няма никакво значение дали оплождането ще е ИКСИ, IVF или ествено зачеване. Пак могат да настъпят случайни грешки, наследствени болести или аномалии в следствие на мъжки/женски фактор и повече години. С моята мутация има жени, които не са можели да си позволят инвитро.... емиии, те нямат под 7 аборта. ПИД си е една застраховка.

# 220
И не всеки лекар като чуе инвитро те слага в графа рискова, аз се следих при двама, като единия е репродуктивен в Ню Лайф, викаше ми бременност като бременност медал ли очаквате да получите, потресена съм. Всяка жена, майка заслужава медал, няма значение как е забременяла, износила, родила и т. н. Това изказване е недопустимо и не родих с него. Освен това като разбра, че ще раждам секцио с друг доктор, коментара беше това можеше и ние да го свършим. "Това" е най-важния момент в живота ми и не е просто да се свърши. Малко извън темата излезнах, но да си имате едно наум, въпреки че са репродуктивни, трябва да усещате че доктора, се бори с вас и да му имате пълно доверие и да се чувствате спокойна и в добри ръце. Аз за миг не съм се съмнявала в ръцете на Тургут. Колкото до Пид, след неуспешни трансфери и аборт зад гърба си, предпочетох да не играя тото с 7 ембриона при него, т. е 7 трансфера или поне 4,а да е една идея по-спокойно. Трудно се стига до здрав ембрион и бременност и всичко е и божа, работа, освен майсторлъка на докторите.

# 221
Здравейте момичета! Тези които са правили хистероскопия при доктора(при мен ще е за седловина матка,ако има значение. На кой ден от цикъла ви викат за операция. Трябваше да ми дойде преди 2-3 дни,но ми закъснява и се чудя да не се падне точно по празниците да ходим...

# 222
Здравейте момичета! Тези които са правили хистероскопия при доктора(при мен ще е за седловина матка,ако има значение. На кой ден от цикъла ви викат за операция. Трябваше да ми дойде преди 2-3 дни,но ми закъснява и се чудя да не се падне точно по празниците да ходим...

Аз след тази операция имам успех Simple Smile) мисля че към 10-11 ден , не съм сигурна. Но попитай кога са им почивните дни.

# 223
Трябва ли да имам брак, за да направя Ивитро при д-р Тургут?!
Благодаря ви?

# 224
Трябва ли да имам брак, за да направя Ивитро при д-р Тургут?!
Благодаря ви?

доколкото знам да

Общи условия

Активация на акаунт