Пациенти на др Емре Тургут - тема 3

• 51 401
  • 606
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,
доктор Емре Тургут е уникален човек и професионалист. Не се и замисляйте да направите среща с него. Аз изгубих 5 г. докато го срещна. Ако мога да помогна на някоя от вас, която се чуди къде да отиде и да се довери ще се радвам.

Това, че е помогнал на Вас не значи, че помага на всички. Всеки е индивидуален случай. При мен подхода му беше такъв, че ме докара до хиперстимулация, заради дозите на лекарствата..

# 586
Аз не видях дамата да казва, че помага на всички.
Това, че при вас се е случило така, не означава нищо друго, освен, че при вас се е случило това.

Благодарение на него имаме дете, което също не значи нищо за никой, освен за нас.

# 587
Надявам се не сте имала сериозни последствия.
От 2020 г. съм по лекари в Турция-Бахчеджи три тансфера от една стимулация , в София 4 стимулации и два трансфера. 11 изследвани ембриона PGT, 7 трансферирани ембриона ,три хистероскопии, две цветни снимки… и какво ли още не….
Само той откри и премахна проблема .

# 588
A какъв беше проблемът?

# 589
# 590
Здравейте,
доктор Емре Тургут е уникален човек и професионалист. Не се и замисляйте да направите среща с него. Аз изгубих 5 г. докато го срещна. Ако мога да помогна на някоя от вас, която се чуди къде да отиде и да се довери ще се радвам.

Това, че е помогнал на Вас не значи, че помага на всички. Всеки е индивидуален случай. При мен подхода му беше такъв, че ме докара до хиперстимулация, заради дозите на лекарствата..
Как се получи хиперстимулацията? При мен също имаше ужасно подуване на корема (+ 6 кг качих за двете седмици в Турция), след пункцията на другия ден ми беше лошо и ми се виеше свят, много ми беше зле, сложиха ме на система там да живна. Прибрахме се в БГ и продължих с протеинова диета, за да премахна подуването. Бях като бременна в 5 м. При пункцията не успя да стигне до левия яйчник и е извадил яйцеклетките през корема. Като говорихме обясни, че няма страшно и не е хиперстимулация, защото ми е поставил стопираща инжекция, трудно беше отводняването, но мина за около 15-20 дни. Аз се поизплаших, но слава богу не стигнах до болница в бг и мина с протеинова диета. С ПКЯ съм и АМХ ми беше около 12.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 23:38 от Yoana_v

# 591
Здравейте,

Как се получи хиперстимулацията? При мен също имаше ужасно подуване на корема (+ 6 кг качих за двете седмици в Турция), след пункцията на другия ден ми беше лошо и ми се виеше свят, много ми беше зле, сложиха ме на система там да живна. Прибрахме се в БГ и продължих с протеинова диета, за да премахна подуването. Бях като бременна в 5 м. При пункцията не успя да стигне до левия яйчник и е извадил яйцеклетките през корема. Като говорихме обясни, че няма страшно и не е хиперстимулация, защото ми е поставил стопираща инжекция, трудно беше отводняването, но мина за около 15-20 дни. Аз се поизплаших, но слава богу не стигнах до болница в бг и мина с протеинова диета. С ПКЯ съм и АМХ ми беше около 12.

по същия начин добре че в Бг ме оправиха, защото там като бях всеки ми викаше спокойно а аз изобщо не се чувствах ок … затова написах по-горе че е хубаво нещата всеки да си проучи защото са индивидуални при всеки. За мен лично не бе нормално да съм сама в деня на пункцията без преводач, около мен и да подписвам документи които нямат превод дори на английски.. След всичко документи няма, а парите хвърчаха ей така неясно за какво и защо.. Аз лично изживях най-кошмарния си период, но пак казвам всичко е строго индивидуално..

# 592
A`Z, според мен, не сте на правилното място, ембриологията не е добра. Да не кажа по-силни думи. И при д-р Тургут не сте на правилното място. Казвам го като изпатила си от него.
[/quote

Може ли да споделите защо не сте доволни от ембриологията и от д-р Тургут? Ние правихме вече един опт при него , но неуспешен за съжаление. На 42 съм, извади ми 3 фоликула, 2 от които се оплодиха, но спряха развитие на 4 ден. Сега съм в дилема дали отново да пробваме при него или да опитаме на друго място.

# 593
Доктор Тургут работи с най-добрите ембриолози и хора, които имат тежки генетични проблеми/нямат шанс в България и като цяло много нисък % за успех/ и наистина е чудо да имат биологично дете, успяват. Аз съм една от тях и не съм единствената. Лабораторията, ембриолозите, които взимат материал за ПИД и други изследвания трябва да са на световно ниво, както и генетичната лаборатория, а там са такива. Разбира се и Божа работа, но препоръчвам от сърце доктор Тургут с пожелание за успех на всяка една двойка. ❤️😍🍀

# 594
Трансферът на естествен цикъл, въпреки проблемите ми с ПКЯ и тромбофилия е успешен 🥰🥰🥰  скоро ще дойде време за преглед (сакче и пулс), но се колебая дали да е при д-р Тургут (заради дългия път с колата) или в БГ. Бихте ли препоръчали специалист в София за установяване на бременност и евентуално проследаване? Аз имам загуба в 6  г.с. и  се притеснявам от вагинален преглед в толкова ранен стадии. При мен се случи на следващия ден след прегледа мин път.

Д-р Калчев

# 595
Няма смисъл при доктор Калчев, при бременност, направо при доктор Чучумишев, те работят заедно и съм пациент и на двамата 🥰

# 596
Трансферът на естествен цикъл, въпреки проблемите ми с ПКЯ и тромбофилия е успешен 🥰🥰🥰  скоро ще дойде време за преглед (сакче и пулс), но се колебая дали да е при д-р Тургут (заради дългия път с колата) или в БГ. Бихте ли препоръчали специалист в София за установяване на бременност и евентуално проследаване? Аз имам загуба в 6  г.с. и  се притеснявам от вагинален преглед в толкова ранен стадии. При мен се случи на следващия ден след прегледа мин път.

Д-р Калчев ми беше препоръчан от д-р Тургут, тъй като в Б-я нямах АГ. Бях при д-р Калчев за първи преглед в БГ и след това при д-р Чучумишев правех феталните морфологии.

# 597
Здравейте момичета,
накратко пробваме от 2 години вече - нищо. Консултация и прегледи с трима репродуктивни специалиста в София. И най-накрая третият - доктор Калчев откри проблема ми - тежка аденомиоза. Всички други изследвания на мен и мъжът ми са добре. И другите двама репродуктивни ми бяха казали за аденомиозата, но бяха готови и двамата да стартираме инвитро, а доктор Калчев не смята така. Та въпросът ми е има ли жени тук с такава диагноза при доктор Тургут? Искам да отидем и да изкаже становище по проблема ми и да каже какво да правим в крайна сметка? Ще съм благодарна, ако някой се включи.

# 598
Аз съм с аденомиоза. Д-р Калчев каза ,,при тая матка цялата на дупки как искаш да се захване ембрион,,. Доц. Михайлова каза ,,без зарзио няма да имаш имплантация,,. Д-р Тургут каза, че положението не е толкова зле и няма да подтискаме аденомиозата. Имах естествена бременност. Имам положителен ЗЕТ. Без зарзио и без естрофем. Доверете се на Д-р Тургут!
quote author=porto84 link=topic=1567410.msg49983128#msg49983128 date=1752841479]
Здравейте момичета,
накратко пробваме от 2 години вече - нищо. Консултация и прегледи с трима репродуктивни специалиста в София. И най-накрая третият - доктор Калчев откри проблема ми - тежка аденомиоза. Всички други изследвания на мен и мъжът ми са добре. И другите двама репродуктивни ми бяха казали за аденомиозата, но бяха готови и двамата да стартираме инвитро, а доктор Калчев не смята така. Та въпросът ми е има ли жени тук с такава диагноза при доктор Тургут? Искам да отидем и да изкаже становище по проблема ми и да каже какво да правим в крайна сметка? Ще съм благодарна, ако някой се включи.
[/quote]

# 599
Благодаря ти за отговора. Аз от както я имам аденомиозата не съм стигала до естествено забременяване. А при Тургут с дълъг протокол ли беше и с замразен трансфер? Калчев не ми дава много надежди. Иска да съм по най-най-дългият протокол. Да разбирам ли, че с аденомиозата имаш две дечица от естествено и ЗЕТ? Извинявай за въпроса, но не разбрах. Търся и аз някаква надежда, че отчаянието вече надделява…

Общи условия

Активация на акаунт