Пациенти на др Емре Тургут - тема 3

• 52 913
  • 615
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря ти за отговора. Аз от както я имам аденомиозата не съм стигала до естествено забременяване. А при Тургут с дълъг протокол ли беше и с замразен трансфер? Калчев не ми дава много надежди. Иска да съм по най-най-дългият протокол. Да разбирам ли, че с аденомиозата имаш две дечица от естествено и ЗЕТ? Извинявай за въпроса, но не разбрах. Търся и аз някаква надежда, че отчаянието вече надделява…
Надеждата е да забравиш какво са ти казали в БГ и да отидеш поне на преглед и консултация с др. Тургут. Ако шансовете са минимални той ще ти го каже честно. Лечението на една и съща диагноза при две различни пациенти ме е едно и също. Има много "зависи". И точно в индивидуалния подход се крие тайната на успеха на др. Тургут. Ако средствата не са проблем, смело отивайте на преглед. Ще получите адекватно, честно и персонално към вас насочено мнение.

# 601
Благодаря за отговора. Ще си запиша и там час за становище.
А някой има ли представа как вървят часовете при доктор Тургут?
И другият ми въпрос е да пиша или да се обадя на координаторката за час? Каква е практиката?

# 602
Пишете по вайбър или уотсъп

# 603
Здравейте, момичета!
За пръв път пиша тук. Поздравления за смелостта, куража и вярата, които носите в себе си! ❤
Аз съм на 32 години, АМХ=0,5, без тръби, с тежка ендометриоза и аденомиоза.

Имаме два инвитро опита в България, единствено ембрионче, върнато едва на втори ден, кратка имплантация...
Ендометриозата ми се развива и въпреки двете ми операции, имам нови сраствания.
Буквално сме в каша накъде да поемем. Знаете ли дали д-р Тургут се занимава с ендо- и аденомиоза?
Тези от вас, които имат опит и с български клиники, имат ли наблюдение дали с турските ембриолози резултатите яйцеклетки->оплодени->ембриони са по- добри от тези, които сте в България?  

Понеже имам операция в чужбина все още са ми много пресни спомените от трудностите с координаторите и тромавата комуникация. Чета темата и оставам с впечатление, че и по отношение на инвитрото го има този проблем. Това би ми създало доста притеснения, а знам колко е важна спокойствието.
Също, екипите говорят ли английски? Предполагам, че няма как координаторката да присъства на всяка процедура и да стои с жената, докато се събужда от упойка, например и да превежда всеки въпрос от мединските лица.
Прочетох, че има и вариант д-р Калчев да следи част от процеса. Имате ли мнения за този начин на провеждане на процедурата?
Благодаря, момичета! Желая ви здраве и успех! 🍀💛

# 604
Естественото забременяване беше кухо яйце. Сега съм бременна след ЗЕТ. Стимулацията беше по къс протокол. В Турция май не работят по дълъг. И съм и с намален яйчников резерв АМХ 0.11.
quote author=porto84 link=topic=1567410.msg49985115#msg49985115 date=1752901996]
Благодаря ти за отговора. Аз от както я имам аденомиозата не съм стигала до естествено забременяване. А при Тургут с дълъг протокол ли беше и с замразен трансфер? Калчев не ми дава много надежди. Иска да съм по най-най-дългият протокол. Да разбирам ли, че с аденомиозата имаш две дечица от естествено и ЗЕТ? Извинявай за въпроса, но не разбрах. Търся и аз някаква надежда, че отчаянието вече надделява…
[/quote]

# 605
Здравейте, момичета!
За пръв път пиша тук. Поздравления за смелостта, куража и вярата, които носите в себе си! ❤
Аз съм на 32 години, АМХ=0,5, без тръби, с тежка ендометриоза и аденомиоза.

Имаме два инвитро опита в България, единствено ембрионче, върнато едва на втори ден, кратка имплантация...
Ендометриозата ми се развива и въпреки двете ми операции, имам нови сраствания.
Буквално сме в каша накъде да поемем. Знаете ли дали д-р Тургут се занимава с ендо- и аденомиоза?
Тези от вас, които имат опит и с български клиники, имат ли наблюдение дали с турските ембриолози резултатите яйцеклетки->оплодени->ембриони са по- добри от тези, които сте в България?  

Понеже имам операция в чужбина все още са ми много пресни спомените от трудностите с координаторите и тромавата комуникация. Чета темата и оставам с впечатление, че и по отношение на инвитрото го има този проблем. Това би ми създало доста притеснения, а знам колко е важна спокойствието.
Също, екипите говорят ли английски? Предполагам, че няма как координаторката да присъства на всяка процедура и да стои с жената, докато се събужда от упойка, например и да превежда всеки въпрос от мединските лица.
Прочетох, че има и вариант д-р Калчев да следи част от процеса. Имате ли мнения за този начин на провеждане на процедурата?
Благодаря, момичета! Желая ви здраве и успех! 🍀💛
Аз съм с ендометриоза и съм пациент на доктор Тургут, занимава се. Координаторките бяха с нас по време на процедурите включително ме заведоха в операционната, бяха вътре в операционната и за трансфера,
водеха ни на кръвни изследвания, спермограма, прегледи, българки са, които са се преместили в Истанбул.Превеждат всичко на лекарите, запазват хотели, като цяло неговите координаторки си вършат чудесно работата, няма безгрешни разбира се.
Желая късмет където и да се насочите.

# 606
Координаторите му ви придружават за прегледи, изследвания и на място в болниците. С вас са на трансфер и дори показват къде е сонда, къде ембрион, изобщо за всичко важно са там. С друг персонал едва ли ще се наложи да говорите, но по-младите особено говорят сносен английски и изобщо ще се разбере смятам. Д-р Тургут говори английски също, минава след процедурата да ви каже какво е направил, било пункция, хистероскопия. Успех!

# 607
Здравейте, може ли тези от Вас които вече са минали по този път да дадат малко повече информация отностно следните въпроси. Колко време напред се записват часове при доктор Тургут? Как става записването по емейл, уптсъп? Колко пъти трябваше да ходите до Истанбул и за колко време горе долу? На английски ли се случва цялата комуникация? Благодаря ви предварително

# 608
Всичкото това е писано н-броя пъти. Прочетете поне няколко страници от темата.

# 609
Всичкото това е писано н-броя пъти. Прочетете поне няколко страници от темата.
четох доста, но не успях да намеря специално за колко време се чака за час. Освен това може в момента вече да е различно.Обобщено с първичен преглед, после стимулация , трансфери и тн няма никъде инфо, има за отделни неща само. Не бих питала ако се ориентирам. Ако не ви е проблем с две думи има ли как да отг.

# 610
Аз мога да кажа относно престоя, въпреки че опитът ми е от друга болница в Турция. Обикновено първичният преглед е отделно ходене. За ден-два се случват нещата, защото най-често ще поискат и цветна снимка. Би трябвало да може и в един ден да стане ако поискате от координаторите да го организират така предварително.
За стимулация се тръгва като дойде цикълът и се седи от 2-3 ден до пункцията. Различно време отнема при всяка жена, но да кажем около 2 седмици. Между първия и втория преглед по време на стимулация често има 3-4 дни разстояние и е възможно мърдане извън Истанбул.
Някои доктори искат да останете след пункция в изчакване ако се реши за свеж трансфер. При мен се надявахме да имаме бластоцисти за ПИД и замразяване на ден 5 от пункцията, но въпреки това останах наоколо до 5ти ден, когато се потвърди, че могат да се замразят и няма нужда от свеж трансфер.
За замразения трансфер отидох след 2 месеца само за 2 дни.

# 611
Благодаря много! Значи отнема грубо казано 3 седмици в най-разгърнатият сценарий. Мерси пак

# 612
3 седмици е основният престой и две бързи ходения за по 2 дни.

# 613
Здравейте, някой дали има актуален списък с цени за инвитро през 2025-та година при д-р Тургут? Интересуват ме пакетни и извън пакетни цени. Ако може да ми го изпрати, ще съм много благодарна!

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 16:00 от Steph

# 614
Здравейте, може ли тези от Вас които вече са минали по този път да дадат малко повече информация отностно следните въпроси. Колко време напред се записват часове при доктор Тургут? Как става записването по емейл, уптсъп? Колко пъти трябваше да ходите до Истанбул и за колко време горе долу? На английски ли се случва цялата комуникация? Благодаря ви предварително

Здравейте! Относно ходенето, мен ме насочиха към него от кабинета на д-р Калчев. Свързах се с координаторката( те са две) , тя ми изпрати какви изследвания трябва да направим аз и съпругът ми преди прегледа при д-р Тургу, и ни записа час на втори ден от цикъл. Направихме изследванията, изпратих ги и тръгнахме. Не препоръчвам пътуваме с кола или влак. Много е като часове, при условие, че със самолет си за час там. С авиокомпания Pegasus има самолетни билети по 45€/човек в посока. Предимно използваме Airbnb за нощувки, има доста сносни по 60/70лв. на вечер. След като кацнем на Сабиха( това е старото летище, което се намира е азиатската част на Истанбул), слизаме долу в метрото и пътуваме около 45/50 мин. до Ayrilikcesme, прекачваме се за 3 спирки и слизаме на Yenikapi. Това е нещо като както е при нас метеостанция Сердика. Винаги си избираме хотел около тази спирка, защото е на централно място и всички линии минават от там.

Общи условия

Активация на акаунт