Тумор в пикочния мехур

• 5 924
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, може ли малко повече информация как точно се влива лекарството? Благодаря!

# 16
Да ви успокоя, ракът на пикочния мехур не е толкова страшен.
Има вероятност да се окаже доброкачествено образувание, но шансът не е голям. Добрият лекар още на ехографа вижда дали това е рак, по симптомите и
На мъжа ми поставиха такава диагноза преди 13 години. Но той изтегли късата клечка, инвазивен карцинов high grade, който беше навлязъл в стената. После сбъркаха терапията и предписаха лъчетерапия, вместо химия, в резултат на което получи увреждане на кръвоносните съдове на стената. В следващите 3-4 години имаше още няколко ТУР-а заради рецидиви. Сменихме клиниката и лекаря, който прегледа цялата документация и дисковете от ТУР-овете и скенера и установи, че още при първата операция туморът не е бил отстранен напълно. Съгласи се на радикална цистектомия. От тогава минаха 8 години и води напълно нормален живот.
Разказвам това да ви дам кураж, дяволът не е толкова черен.
Много е важно да попаднете на лекар, на който имате доверие. Лекарят, който направи цистектомията на мъжа ми е прекрасен специалист и много човечен. Златни ръце и душа има.
При нас се намеси съдбата, бяхме планували да се оперира при професора в клиниката, но той почина месец преди това. Доверихме се на този млад лекар, негов ученик, и не сгрешихме. А за отношението му към пациента просто нямам думи - обади се преди пътуването за операцията, там го чакаше сестра, която да се погрижи за документите и да го настани, лекарят се обади по телефона да се извини, че не е могъл лично да го посрещне. В реанимацията му е предложил своя телефон, за да ни се обади. После се обаждаше да пита как се чувства, има ли проблеми. А 1 година след операция се появиха някакви бактерии, мъжът ми се обади на лекаря, който каза на другия ден да влиза в болницата при него. Дай Боже повече такива лекари.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 08:45 от ее123456

# 17
Благодаря ви за успокоението. Бъдете здрави. Ние чакаме биопсията. Вторник свалиха катетъра и на ехографа казаха, че всичко е наред. А каква е диетата?

# 18
Алкални храни, по възможност без сладко, много вода, билкови чайове от корени на глухарче, царевична коса, червена боровинка и пр. Като добавка пия Артемизин.

# 19
Здравейте отново. Излезе днес епикризата и се оказа циститна малформация без туморни изменения. Най-накрая ми олекна. Явно може и такова нещо да е.

# 20
Чудесни новини! Много се радвам за теб. Очаквам и аз резултати следващата седмица.

# 21
и вие ли преминавате през такава операция. Дай боже да е добро. Стискам ви палци!

# 22
Има вероятност да се окаже доброкачествено образувание, но шансът не е голям. Добрият лекар още на ехографа вижда дали това е рак, по симптомите и
На мъжа ми поставиха такава диагноза преди 13 години. Но той изтегли късата клечка, инвазивен карцинов high grade, който беше навлязъл в стената. После сбъркаха терапията и предписаха лъчетерапия, вместо химия, в резултат на което получи увреждане на кръвоносните съдове на стената. В следващите 3-4 години имаше още няколко ТУР-а заради рецидиви. Сменихме клиниката и лекаря, който прегледа цялата документация и дисковете от ТУР-овете и скенера и установи, че още при първата операция туморът не е бил отстранен напълно. Съгласи се на радикална цистектомия. От тогава минаха 8 години и води напълно нормален живот.
Много е важно да попаднете на лекар, на който имате доверие. Лекарят, който направи цистектомията на мъжа ми е прекрасен специалист и много човечен. Златни ръце и душа има.
При нас се намеси съдбата, бяхме планували да се оперира при професора в клиниката, но той почина месец преди това. Доверихме се на този млад лекар, негов ученик, и не сгрешихме. А за отношението му към пациента просто нямам думи - обади се преди пътуването за операцията, там го чакаше сестра, която да се погрижи за документите и да го настани, лекарят се обади по телефона да се извини, че не е могъл лично да го посрещне. В реанимацията му е предложил своя телефон, за да ни се обади. После се обаждаше да пита как се чувства, има ли проблеми. А 1 година след операция се появиха някакви бактерии, мъжът ми се обади на лекаря, който каза на другия ден да влиза в болницата при него. Дай Боже повече такива лекари.

Здравейте, а може ли да кажете лекаря и болницата. Че и аз попаднах в този кошмар

# 23
Здравейте, а може ли да кажете лекаря и болницата. Че и аз попаднах в този кошмар
Д-р Светлин Златев - https://superdoc.bg/lekar/svetlin-zlatev
Вече не е толкова млад, минаха 8.5 години от операцията. Мъжът ми се оперира в "Св. Анна", където все още работи докторът. Целият екип в урологията тогава, надявам се и сега, е изключително свестен.
Мъжът ми се почувствал нестабилен и залитнал в коридора. Наблизо минавал един от доцентите, който го грабнал и сам го е занесъл до леглото в стаята.

# 24
Можете ли да препоръчате какво да се пие когато има кръв в урината.Благодаря

# 25
Веднага се посещава уролог, дори и да спре кървенето!

# 26
При кой лекар сте правили цистектомията?

# 27
Здравейте момичета!
В отчаянието си пиша тук. Става въпрос за моя татко. На 82 години е. Има рак на пикочния мехур( 2020 г,без разсейки, прилагана цистоскопия, периодично престъргваха туморите и локални вливки). 2023 се появи ракът на простатата( без разсейки, направен кибер нож и хормонална терапия). 2024 се появи и третия рак- на дебелото черво( направихме операция( робот Давинчи) за премахване на тумора, без нищо друго, защото бил на възраст). Мислехме, че положението е горе- долу стабилизирано, но се оказа, че докато сме се занимавали с другите два рака, най- първо открития( на пикочният мехур) е станал неспасяем. Докато лекуваха другите два рака, никой от докторите не поглеждаше, какво се случва с мехура.  Лекуващите доктори бяха спрели да го следят повече от година, нито се прилагаха манипулации. Сега лекарят казва, че нищо не може да се направи, все пак си е поживял 4 години. Трябвало да се премахнат мехура и простатата, чрез отворена операция. Но тъй като ще е много тежка, а баща ми на 82, според доктора, няма да издържи операцията. Ако пък не се направи операция, той умира. Казаха ни, че ние, семейството, трябва да вземем решение, какво да бъде. Как да знам, кое е правилно 😢 От Пловдив сме. Лекуват го в Каспела за пикочния мехур. Ще го заведем за второ мнение при д-р Димитър Матеев в Медлайн Пловдив. Прочетох добри отзиви.
Отказвам да приема, че няма начин, че е края. Нали няма разсейки. Дайте някакви идеи, на които възрастен родител е минал по този път. Някакви добавки, които са изпробвани. Добри специалисти в тази област. Извинявам се за дългия пост.

Общи условия

Активация на акаунт