Как тренирам -27

• 45 768
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Не се считам за ветеран чак, но винаги загрявам отгоре надолу или иначе казано - започвам от кръгови движения за врата, после рамената, лакти, китки, кръст, колене и накрая глезени.

За всяко едно упражнение изпълнявам 1 загряваща серия и 1 вработваща серия и чак тогава започвам работните серии, тоест ако имам 5 работни серии, със загрявката стават 7. Кардио за загрявка бих препоръчала колело, ако ще правите крака и ходене по-бързо на пътека (равен наклон) за горна част.

За мое огромно щастие тренирам от 12 години и нямам нито една контузия или травма и нищо не ме боли, така че стигнах до извода, че явно е правилно Smiley

Разтягането отпуска мускулатурата, затова го правя само след тренировка.

# 466
Благодаря, Петенце Heartpulse
Сподели полезни неща! Green Heart

# 467
Не правя кардио преди тренировка, само загрявка.
От известно време правя кардио два пъти седмично след две от тренировките ми, по 30 мин. пътека, бързо ходене , определено има ползи при мен.

Сега с неограничената карта за новия фитнес, се чудя дали тези две кардиота да ги отделя от тренировките и да ходя отделно за тях и примерно едната да я съчетая с корем Simple Smile

Довечера последно в кварталния фитнес, горна част. Взела съм си ластика, ще правя набирания Simple Smile Между другото вчера си мерих подгръдната, 80 см, една идея се е увеличила.
Хубав ден, момичета Heart Eyes

# 468
Да попитам, тези които тренират на фитнес уреди - как изпълнявате упражненията си - бавно или ритмично?

Например тези две упражнения предпочитам да ги правя по-ритмично, но забелязвам, че има "колежки", които го правят доста бавно.

Явно всеки както харесва, но все пак ми беше  любопитно да попитам и тук кой как обича...

# 469
Когато едно упражнение се изпълнява бавно и контролирано, мускула или мускулната група се таргетират много по- добре.

Момичета, кажете качествени ръкавици за фитнес (да си имат мекичко). Последните ми от Декатлон се скъсаха за няколко месеца. Загледах един Найк в Абау тю.

# 470
Благодаря, Нона, ще коригирам!

Случайно да се сещате за упражнения за корем, които не товарят кръста?

# 471
Нона, аз последно ползвах тези на Under Armour преди да спра да нося ръкавици като цяло. Повече от година тренирах с тях и все още са в много добро състояние.

# 472
  • София
Нона, аз ползвам трети чифт на горила уеър. И не са скъпи 🫶

# 473
Китайска Капка

Важно е да изпълнявате упражненията правилно с умерено темпо. Но например момчето на снимката тренира много усилено, но изпълнява упражненията твърде бързо, но това не му пречи да развие хубава физика.

# 474
Момчето от снимката е Сам Сулек и освен,че тренира бързо приема и стероиди.

# 475
Знам, но нарочно не го споменах точно заради това. Blush
Стероидите не са вълшебно хапче, пак ще имате нужда от здравословни тренировки, качествена храна, правилно възстановяване и т.н.

Научна статия, направена в Австралия относно употребата на стероиди от професионални и любители спортисти. много интересно четиво.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/dar.13656

# 476
  • София
Стероидите са много дълга и обширна тема. Моето мнение за тях е, че няма смисъл да бъдат употребявани от хора, които не са професионалисти - няма за къде, нито пред кого. Но не съм против, мисля, че те дават последните детайли на една наистина добре завършена физика. Бих добавила ''умерено'', но за съжаление тази дума не е позната на никой, който ги употребява.

Иначе знам и са ми казвали, че когато си на стероиди се тренира дори още по-усилено и се спазва диета на 200%, за да може да извлечеш максимума от тях, а не както повечето хора си мислят, че на стероиди спят и стават яки. Ами, не.

# 477
Петенце

За съжаление няма умерена употреба, защото повечето които ги приемат, са големи комплексари. Вижте, професионалните спортисти имат треньори и уж лекари, които следят здравето им но честно казано, те не са много запознати със страничните ефекти, не четат много и не се интересуват от подробности свързани със здравето, треньорите се интересуват повече от успеха. Затова и Милен Добрев, Величко Чолаков си отидоха рано, не можеш да живееш дълго години на конски дози.

Аз съм за използването, но в умерени количества малко над естествените мъже, нищо повече.
Дори някой с добра генетика ще бъде в по-добра форма от мен. Grinning
Такива хора са един на сто хиляди.

# 478
  • София
Мили хора, някой пробвал ли е този веган протеин? На нова вълна съм и търся нещо качествено, без никакви млечни продукти. Ако имате препоръки,  моля ви, споделете.

https://ohgood.bg/products/vegan-protein-powder

# 479
Аз съм взимала банан от този който е 1, 5кг заместител на хранене. На вкус не е нещо уау( за мен вкуса така или иначе не е от значение, работа да върши е по-важно).Със сукралоза са им, а четох за нея, че е вредна. Веганския на Now беше хубав, със стевия. И като цена се доближават.

Общи условия

Активация на акаунт