Как тренирам -27

• 45 546
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Петенце, одобряваме юли, юли Grinning

# 91
Пете, изглеждаш страхотно, евала за прогреса, който си постигнала! Hushed

Днес тренирах задно бедро и дупе + 30 минути ходене на пътека с максимален наклон.
- Румънска тяга;
- Сгъване на крака от седеж;
- Хип тръст на машина;
- Повдигане на пръсти от седеж;
- Ритници на долен скрипец;

Май взе да ми харесва нивото мускулна маса, което съм достигнала. Обмислям да намаля стриктно бодибилдинг тип тренировките и да включа повече функционални такива, с фокус върху баланс, координация на движенията и мобилност. Продължавам да търся добро йога студио и тези неща ми липсват в момента, пък вкъщи не ми се занимава сама да си мисля флоу, все още имам нужда от учител.

По напредналите от вас, колко тренировки на седмица смятате, че са достатъчни само за поддържане на мускулна маса или е по-скоро строго индивидуално?

# 92
  • Перник
...
При нас бяха изтървали пуберите, попринцип не ми пречат само да не са миризливи, то това с миризмата се отнася и за останалите.
Горките , каквото може да се обърка в техниката, те го правеха.
И се чудя с този достъп до интернет и информация, как пък малко от малко не се научават.
...

Масово нямат двигателна култура децата. Нас едно време от първи клас ни караха да правим гимнастика в двора на училището. И учителите по физическо държаха на правилното изпълнение на упражненията. Сега са супер либерални, нищо не е задължително. Дори и при трениращите някакъв спорт. Синът ми тренира лека атлетика. Какви неща виждам, когато не бягат, а правят упражнения... Понякога поправям и обяснявам, понякога се спирам, че да не руша авторитета на тренера Confused

И все пак по темата: аз си тренирам вкъщи, днес правих това https://www.youtube.com/watch?v=tfgeRvBRtME&list=PLhu1QCKrfgPWmS … zmkxymJ2&index=27

Петенце, изглеждаш перфектно!

# 93
  • София
Благодаря на всички! Дерзаем само напред Simple Smile

Зойче, май е строго индивидуално. Аз поддържам в момента и не искам нито повече, нито по-малко от това, което съм в момента и тренирам 5 дни в седмицата. Мисля, че 4 до 5 дни е напълно достатъчно.

# 94
Здравейте, момичета. Довечера ми е ден за горна част Simple Smile
А Вие правите ли така?
https://www.instagram.com/reel/CueMgdtIZVv/?igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D Grinning

# 95
Оо, много я харесвам тази мадама, забавни рийлове прави. Smile Рядко ми се случва да подмина огледало без да флексна нещо и да се загледам. Joy

Днес тренировката ми беше мешана скара, колкото да се разпиша, че съм ходила да тренирам. Май така ще я карам до края на лятото с тия жеги. Sweat

- Набирания с ластик (Нона, супер е тази вариация Smile) x5;
- Преден клек към раменна преса x3;
- Лицеви опори x3;
- Придърпване на горен скрипец към лицето x3;
- Прогресии за pistol клек върху степер x4;
- Фермерска разходка х3;
- 30 минути ходене на пътека с макс наклон;

# 96
Добро утро , момичета Simple Smile
Събота направих тренировка за дупе.

1.Разтваряне на абдуктор в супер серия с Добро утро с ластик
2.Хип тръст
3.Глутеус мост
4.Румънска тяга едностранно като помощния крак е подпрян на стена
5.Машина за задно бедро от седеж
6.Сумо клек

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 16:31 от Nona M.

# 97
Нона, раменете са топ! Heart Eyes

# 98
  • София
Здравейте! Много често ми се случва да губя мотивация 😕 Сега пак съм се засилила към фитнеса с обещания да съм стриктна. Може би не трябва да си обещавам да съм стриктна, а по-скоро последователна...
Бях изградила чудесна мускулатура преди бременността, тренирах доста и по време на самата бременност, за ужас на повечето ми близки (беше ми разрешено от следящия ме доктор). Сега вече минаха 2 години след раждането, но процесът е много по-бавен, отколкото се случваше преди. Все още сънят не е съвсем оптимален + стресът е малко повече, тези неща при мен се оказват от голямо значение, но се старая повечето дни да са добри. Заради по-бавното връщане на мускулите, често се отказвам изцяло и месец-два не стъпвам във фитнеса. Решена съм, че ще си върна хубавите мускули и за n-ти път стартирам. Дано отчетът да ми помогне този път.

Хайде, старт: 38 г, 156 см, 48 кг,
бицепс: 25, гърди: 71, под гърди: 60, талия: 73, под пъпа: 79 (провериха ме за диастаза и уж нямам, а не успявам да го прибера съвсем този корем под пъпа), ханш: 86, бедро: 51, прасец: 32.

Цели: първо - изчистване на мазнини + подобряване на техниката и резултатите в залата, следващо ниво - бълк и работа за мускулатурата, после мини кът и поддържане. 🍀

Любопитно ми е вие следвате ли програма - всяка седмица еднакви упражнения и следене на прогреса по тях, или пробвате различни сходни упражнения за даден мускул? Кой подход мислите, че е по-добър?

# 99
  • София
Соренда, добре дошла! Истината е, че подходящ момент никога няма да има. Ако чакаме всичко да ни е наред, за да започнем да се грижим за себе си, ще си останем с чакането.

Планът ти звучи добре. Аз не бих тръгнала с големи цели и очаквания. Както ти самата написа, не тръгвай с обещания, а с последователност. Винаги обяснявам на клиентите си, които идват след голяма пауза или тепърва влизат в залата, че нещата трябва да се случат постепенно. Тоест да не си прекалено строга със себе си още от самото начало. А именно - не се слагай веднага на строг хранителен режим, не си поставяй цели, които макар и реалистични, биха подложили тялото на още по-голям стрес. Направи го плавно. Започни с тренировките и на първо място това да си редовна. След седмица започни лека полека да изключваш някои храни/напитки, замествайки ги с по-здравословни алтернативи и така много постепенно. Това е по-сигурен начин за дългосрочен успех.

Относно упражненията. Винаги обяснявам на клиенти, и на себе си чат пат припомням, че този спорт е индивидуален и за съжаление скучен. Общо взето всичко е едно и също, а промяната невинаги води до резултатите, които си мислим, че ще имаме.

Моят отговор на този въпрос е, че тренировки не се променят, нещата са общо взето едни и същи, в редки случаи може да промениш едно-две упражнения за разнообразие и после пак продължаваш по старому. Успех Simple Smile

# 100
Привет и от мен. Когато има къде да се отчиташ определено помага, насреща сме да те държим отговорна. Satisfied В дните, в които не ми се тренира и започвам да си търся оправдания си напомням, че кофти или кратка тренировка е по-добре от никаква тренировка, както и това, че не е имало нито един ден, в който след като съм тренирала да съм съжалявала, че съм отишла. Nature Sun With Face

# 101
  • София
Така е! Въпреки че с времето някакси човек се научава да отсява кога не му се ходи от липса на мотивация и кога наистина си изморен и е по-добре да си починеш. Днес например трябваше да тренирам, но имах два проблема.

Първият беше, че не съм спала почти от горещина, много внимаваме с климатици и всякакъв вид охлаждащи устройства, че мъжът ми много лесно му се схваща кръста, съответно няма спане. Сутринта съм станала в 6ч, защото имах клиенти и дори някакси да бях преглътнала 3-те часа сън, много трудно се настройвам за тренировка, когато имам клиенти и трябва да тренирам след тях.

Някакси колкото повече време минава като съм в залата и не тренирам, а се занимавам с друго, в случая работя де, но като цяло имам предвид, после много трудно се събирам. Та не тренирах. Човек трябва да знае кога може и кога е по-добре да пропусне.

А и каква мускулна треска имам на предните бедра.Но пък за сметка на всичко  утре ще направя една пълноценна тренировка.

# 102
За мен истината е че мускулите са лукс, също като перфектно изрусената коса, за която трябва постоянно да ходиш на поддръжка и да плащаш стабилна сума.
Мускулите са капризни, ако гониш определена естетика, фитнеса трябва да ти стане хоби. Иска се адекватна почивка, правилно хранене, постоянство в залата/у дома... Ето вчера имах доста тежка тренировка за крака в залата, но не можах да се наспя от жегата и сега съм като изцеден парцал, чудя се как да вмъкна някоя дрямка през деня.
Напълно съм съгласна с Петенце, че основите са еднакви, промените се правят за разнообразие, което също не е за подценяване, защото все пак трябва да ти е интересно.
Когато се връщаш в залата след голяма пауза трябва да се държиш като новак, мускулите имат памет, но им трябва време да си "припомнят". Започни с 2-3 дена в седмицата с тренировка за цяло тяло, и от там вече го мисли нататък.

# 103
Соренда, ако имаш проблеми със съня на детето мога да помогна, специалист съм. Ако искаш ми пиши да ти дам насоки.
За другото- сама си си отговорила. Аз не мога да кажа, че съм мотивирана. Просто е част от деня ми, като миенето на зъбите, решила съм, че ще ходя и отивам. По програма тренирам, ако нямам се въртя като муха без глава, нямам ясна идея какво да правя и като цяло съм мудна. Вземам си листчето и си отивам, почвам с кардио 15-20мин докато се изпотя хубаво. Ей в този момент ми идва мотивацията вече. При мен имат голяма роля и сънят и водата, може да тренирам на гладно, но ако не съм спала поне 7ч хубав сън и не съм пила вода ми е много трудно.

# 104
  • София
Благодаря ви за съветите, момичета! ❤ Страхотни сте! С такава компания като вас, ще е срамота да не дам каквото мога от себе си. После съм надъхана и аз да показвам, живот и здраве!
Петенце, аз винаги така започвам, но лошото е, че твърде много започванки отначало станаха и не се получава добре. Иначе за долна част бързо успявам да качвам тежестта, но все още съм далеч от най-добрите си предишни постижения.
Питах ви за програмата с упражнения, защото моята е доста гъвкава (като видя, че някой уред е зает и правя друго упражнение за съответния мускул, което малко ме дразни, защото после се чудя какви упражнения правих този ден.. Но вече ще си записвам.)
Bobchita, благодаря ти, ще ти пиша наистина ❤.

Днешния ми ден (да вмъкна, че за един месец съм на море и бях пак пред отказване, най-вече заради хапването, но това, че писах тук наистина ми помогна) посветих на любимите глутеус и бедра:
1. Лег преса хоризонтална 4х12 с 25 кг
2. Напади статични 4х12 на всеки крак с 2х6кг
3. Клек на Смит машина 3х12 с 2х5кг
4. Румънска тяга с гири 4х12 с 2х6кг
5. Машина разтягане на бедра от седеж 4х12 с 10 кг
6. Абдуктори машина 4х12 с 45кг (но тук машината  е различна, по принцип слагам около 30 кг, така че щом се върна в моята зала, това няма да са валидни кг)
(Нещо не се справих с нагласянето на машината за аддуктори и правих едно, което пак така го усещам:)
7. Диагонално повдигане на крак 3х12 със собствено тегло
8. Хип екстензии за глутеус и бедра 2х15 с 5кг

Утре планирам кардио, а вдругиден тренировка за гърди, рамо и трицепс.

Нона, страхотни рамене! Какви упражнения правиш конкретно за тях?

Общи условия

Активация на акаунт