Как тренирам -27

• 45 727
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас/Пз
200г. сварен ориз?? Колко е в сурово състояние- предполагам, че не повече от 80г??Предполагам на едно хранене ?? Колко хранения имаш на ден - до тук сметнах 3 - две с овесени ядки и 1 с ориз, има ли други които са без въглехидрати?

# 571
  • София
Да, около 80гр. в сурово състояние се пада. Просто сме двама и в това забързано ежедневие,  варя една голяма тенджера с ориз и гребем и двамата Grinning

Ани, имам още две. Менюто ми е едно и също всеки ден, а логиката ми е проста.. уж. Въглехидрата ми се върти около тренировката общо взето.

Ставам в 5ч. пия кафе и закусвам палачинки от 40гр. овес, 1ч.л чия и протеин, какао и подсладител, заливам със зеро сос
Тренирам от 6:30ч до 8ч.
Второто хранене ми е същото като закуската, което е като отида в офиса към 9ч.
Обяд в 13ч 120гр. пуешко/конско с 200гр. ориз и обикновено грах си слагам за зеленчук, че най-лесно
Четвъртото хранене се пада около 18ч обикновено хапвам 4 цели яйца и салата със зехтин и оцет
Последното хранене ми е към 21:30ч, което е или отново месо или риба. Днес примерно сме на риба Blush И пак салата де. За къде без нея.

Общо взето това е. Тук там някое сурово кашу хапвам, въпреки че далеч не е най-полезната ядка, ама ми е вкусна. Даже, ако трябва да съм искрена, месото ми е малко. Трябва да махна яйцата и да имам още едно хранене с месо в дните, които ядем риба.

Тук там експериментирам. Не всеки ден е един и същ, даже докато пиша това привършвам с храненето, дето ви казах, че го ям в 18ч и сега ще хапна малко кокосово кисело мляко. Супер на усет ми е всичко.

# 572
Пете, супер си. А плодове ядеш ли изобщо?
Аз не мога да ги спра.
А салата имам и на двете основни хранения.
Иначе млечните са ми протеин , извара и скир(рядко).
Днес почивам, утре глутеус.

# 573
  • София
Ах! За мен лично, източника на протеин играе много голяма роля. Когато консумирам повече червено месо (телешко или конско), мускулът стои плътен, обемен и не толкова изразен, но имам много сила. От леките меса стоя по-релефна, по-чиста, но и една идея по-мека стои самата мускулатура.

Плодове рядко, обичам сезонните и гледам да не прекалявам. Ям ананас всеки ден със закуската, той има страхотни храносмилателни ензими, обичам много малини, боровинки, грейпфрут. Но избягвам тези сладките и то не толкова умишлено, колкото просто не са ми вкусни колкото другите.

Зеленчуци също гледам да ям честно казано, не е хубаво да остават на заден план. Броколи, брюкселско зеле, грах, зелен фасул.

Аз едва се  завлякох до залата тая сутрин, събудих се в 4:40 и пренавих алармата за 6:30 и правих само 40мин кардио днес.

# 574
  • Бургас/Пз
Пете, супер си. А плодове ядеш ли изобщо?
Аз не мога да ги спра.
А салата имам и на двете основни хранения.
Иначе млечните са ми протеин , извара и скир(рядко).
Днес почивам, утре глутеус.
Яж си ги спокойно, но да е максимум до 14ч, или най-много до 16.
Пете, супер хранене си си направила. Особено, когато и половинката се храни така дори е много удобно. Аз много често чувам въпроси от типа - не ти ли омръзва, ама то все едно и също и т.н. Ние вкъщи имаме подобно меню и се храним по подобен начин, само дето порциите са ни по-големи. Аз с 200г сварен ориз, 300г салата и 200г печена риба не мога да се наям, пък какво остава за мъжа ми. В повечето случаи оризът ми е около 300-330г, а рибата поне 250. Но аз имам само 4 хранения, защото не ставам толкова рано и не вечерям толкова късно. Късно си позволявам само , ако излизаме и сме на маса. Снощи примерно вечерях към 22ч. Хич не ми беше добре.

# 575
Пете, браво за железния режим! Годините положен труд си личат от километри. Blush

Аз направих днес втора тренировка за седмицата:
- Sumo Squat (3 x 15);
- Reverse Lunges (4 x 15);
- Glute Bridge (3 x 20);
- Single Arm Row (4 x 12);
- Bent Over Reverse Flys (3 x 15);
- Tricep Kickbacks (3 x 12);
- Dips (3 x 10);

В момента не следя калории и макроси, но със сигурност се храня в излишък, защото съм качила 2-3 кг последния месец. Веднага след раждането си бях върнала теглото от преди бременността, а малко след това даже свалих още няколко кг (без да искам) и веднага се отрази на лактацията. Затова сега си хапвам на корем, просто гледам да е чиста и непреработена храна през 70 - 80% от времето.

Все още не мога да кажа, че съм влязла в релси с тренировките, помързява си ме и това, че през повечето дни съня ми е накъсан и максимум по 6 часа на вечер определено оказва влияние. Но се старая вече не само заради себе си ами и защото бебо заслужава здрава и щастлива мама.

# 576
  • Plovdiv
Петенце тренирала ли си професионално някакъв спорт?
Треньор ли си в момента или чисто любителски?
Много време и усилия си инвестирала личи си.

ani_d можеш ли да споделиш другите  ти 3 хранения в момента?

# 577
  • Бургас/Пз
ani_d можеш ли да споделиш другите  ти 3 хранения в момента?
Закуска - палачинка с 1 яйце, 1-2 белтъка, извара и овесени ядки. Мажа я с малко мед или домашно сладко от боровинки. Ако нямам време натиснати от вечерта овесени ядки + скир + тахан и шепа боровинки. Напоследък вместо боровинки слагам пъпеш или праскова.
На обяд салата, киноа или ориз или картофи + месо , понякога котидж и яйце, понякога сандвич или тортиля с шунка или сьомга.
Следобяд обикновено е някакъв плод със скир или с извара и малко ядки или някакъв сладкиш, ако съм си направила. Понякога правя повече палачинки сутрин и си оставям една за следобяд. Ако нямам нищо или пътувам - протеинов бар - но се случва рядко.
Има дни, особено зимата,  в които на обяд ям пиле с грах или пиле с ориз, руло Стефани, телешки бургери , леща, рибена супа. Абе като цяло всичко ям, просто гледам да има повечко протеин и въглехидратите да не са от тесто. Ако е нещо тестяно или сладкиш предпочитам аз да съм го правила и да знам какво има вътре.
Признавам си, че понякога и пържени филийки хапвам, но ги правя с хляб от лимец и с повече белтъци, за да си наглася протеина. Опитвам се в храненията с месо да имам около 30г протеин, в другите 20.
Не съм спирала никога млечните - но много рядко ям нещо различно от скир, кисело мляко, извара или котидж.
Има друга тема за храненето , мисля че там можеш да намериш много хубави идеи.

# 578
  • София
Не, не съм тренирала професионално. Но винаги съм казвала, че за да имаш професионални резултати, то трябва да се държиш като професионалист, да се храниш като такъв и да тренираш като такъв. 

Чисто любителски се занимавам в момента, преди години практикувах треньор, но не изкарах дълго, защото осъзнах, че имам прекалено високи очаквания от клиентите си, а масовата част влизаха в залата, за да се раздвижват, а аз исках те да имат резултати, съответно това доведе до неудовлетворение от моя страна, започнах да ходя с нежелание и осъзнах, че ако продължа така, ще изгубя страстта към спорта и затова спрях.

# 579
Какво ви е отношението към клиновете, които стимулират изпотяване?
Чудя се, дали да не вкарам в употреба такъв за деня на кардио.

# 580
  • София
Никакво. Само маркетинг. По-добре един качествен л-карнитин или фет бърнър.

# 581
А в какви диапазони на пулса кардиото е ниско интензивно и респективно високо интензивно?
При ниско интензивно кардио какво е препоръчителното време (минимално) и при него може ли да се използва л-карнитин?

# 582
Винаги пия Л карнитин всеки ден ,а особенно преди кардио каквото и да било....ползите му за  кардиото и горенето на мазнини са надценени ,а  тези по принцип-много подценени ,малко се знае за действието му като цяло от масовката  ,по съвет на треньор го пия почти нон стоп за от години .
https://fitbg.net/blog/supplements/l-karnitin#%D0%9B-%D0%BA%D0%B … D1%82%D0%B2%D0%BE

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 11:59 от No_frame bitch

# 583
  • София
Л-карнитинът си е аминокиселина и като цяло освен ползи за намаляване на теглото, има и свойства на възстановяване. Дълга тема е това, но може да прочетете за липотропните фетбърнъри в сравнение с термогенните и каква е разликата между тях.

# 584
  • Plovdiv
Не, не съм тренирала професионално. Но винаги съм казвала, че за да имаш професионални резултати, то трябва да се държиш като професионалист, да се храниш като такъв и да тренираш като такъв. 

Чисто любителски се занимавам в момента, преди години практикувах треньор, но не изкарах дълго, защото осъзнах, че имам прекалено високи очаквания от клиентите си, а масовата част влизаха в залата, за да се раздвижват, а аз исках те да имат резултати, съответно това доведе до неудовлетворение от моя страна, започнах да ходя с нежелание и осъзнах, че ако продължа така, ще изгубя страстта към спорта и затова спрях.

Супер си Петенце Heart

Общи условия

Активация на акаунт