Как тренирам -27

• 45 510
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Аз правя два пъти седмично bodycombat /кардио с бойни изкуства най-описателно казано/ и откакто започнах това,  виждам промяна в тялото си. Силовите тренировки отделно. Единствения недостатък е, че в петък първо се започва с това интензивно кардио и после правя тренировката с тежестите, което чета, че трябва да е обратното. Целта е сваляне на мазнини...

# 691
Добре де как вдигате такива тежести и не Ви се уголемяват бедрата?
Аз малко да си вдигна работните и бедрата ми набъбват.
На лег преса се ограничавам до 40 кг и правя 20 повторения, клекове също, румънска тяга с лост- 30-35 зависи колко повторения искам. Снощи например правих румънската тяга с дъмбели от по 12,5 кг- 20 повторения.

# 692

О, Nona, всички сме различни Heart Eyes
Винаги съм имала крака "солети" и широк ханш. Някогашната ми любов към всякакви кардио занимания допълнително помагаше на краката да стоят тънки. С тежестите ги направих прилични и постигнах някаква хармония.
Опитвала ли си вместо лег преса с 40 кг и 20 повт. да работиш 100-120 кг, но 8 повторения?
Много добри специалисти твърдят, че 12-20 повторения са много и са метод за постигане на хипертрофия, за обем на мускула, докато с големи тежести и малко повторения се постига сила и не толкова напомпана визия.

# 693

О, Nona, всички сме различни Heart Eyes
Винаги съм имала крака "солети" и широк ханш. Някогашната ми любов към всякакви кардио занимания допълнително помагаше на краката да стоят тънки. С тежестите ги направих прилични и постигнах някаква хармония.
Опитвала ли си вместо лег преса с 40 кг и 20 повт. да работиш 100-120 кг, но 8 повторения?
Много добри специалисти твърдят, че 12-20 повторения са много и са метод за постигане на хипертрофия, за обем на мускула, докато с големи тежести и малко повторения се постига сила и не толкова напомпана визия.

Никога не съм опитвала с толкова големи тежести, аз и незнам дали ще мога да ги избутам 100 кг. Grinning
Едно време се твърдеше обратното, то май и се е превърнало във "вечния въпрос", кое до кое води. Обаче честно казано, незнам дали ще имам смелоста да го пробвам това. Просто на моят ръст, не искам да растат повече, имам си обемни бедра и доста голямо дупе Grinning

Друго да питам, като мерите обиколката на бедрата стягате ли ги? Защото аз моите като ги стегна стават сякаш още по- големи.

# 694
  • София
Браво, момичета Simple Smile

Да кажа и аз - имам 4 силови тренировки в седмицата и 1 само кардио. Правя 20-30минути стълби след двете ми силови тренировки за горна част и в деня само за кардио правя 50мин. обикновено, но там миксирам стълби с пътека. Днес например направих 40мин. стълби и само 10мин. пътека, различно ги правя като времетраене, зависи в какво настроение съм. На деня решавам от кое по колко.

Нона, моите бедра също много растат. От доста време съм ограничила упражненията за предно бедро на максимум, правя лег преса и то високо горе за задно бедро с много малко участие на предното бедро и то с някакви 80кг. Като знам, че имам 280кг на лег преса за 10 повторения Grin В онзи период големички си бяха, вярно е. Те и сега не са малки, мускулът си е мускул и си е там, не можеш да го изрежеш. Просто не стоят толкова напомпани, защото не ги активирам до такава степен. Правя 3 серии предно разгъване с 20тина кг бавно и контролирано и напади пак с доста леко.

Но всеки се учи. Преди години егото ми играеше голяма роля, пък и аз по-малка...какви кг съм бутала/вдигала ще ви стане лошо.

Нона, всяка мускулна група се мери само в стегнато състояние. Не знам някой да мери в покой. Е, гърдите примерно няма как в стегнато де, но крака, ръце, корем, прасец си се мерят стегнати. И нормално да стават ''по-големи'', защото бедрата като ги стегнеш и външната глава изскача леееко встрани.

# 695
И аз съм с голямо дупе и тънки крака и искам да порастнат малко бедрата, че да постигна хармония, обаче не растат или поне за сега не наблюдавам.
Може да ми е рано още. Нали съм нуби, моите ги меря в покой.

# 696

Нона, моите бедра също много растат. От доста време съм ограничила упражненията за предно бедро на максимум, правя лег преса и то високо горе за задно бедро с много малко участие на предното бедро и то с някакви 80кг

Нона, всяка мускулна група се мери само в стегнато състояние. Не знам някой да мери в покой. Е, гърдите примерно няма как в стегнато де, но крака, ръце, корем, прасец си се мерят стегнати. И нормално да стават ''по-големи'', защото бедрата като ги стегнеш и външната глава изскача леееко встрани.
И аз така правя лег пресата и съм спряла изолиращите за предно.
А за меренето Grinning, аз точно в покой си мерих бедрата Joy, много съм зле, че тогава преди да увелича килограмите бяха 51 см, сега чакам да ми приключи МЦ и ще ги измеря.
Обаче пък бицепса си го мерих в стегнато положение хихи...

# 697
  • София
Краката са много интересна мускулна група - в покой стоят малки и нежни и като ги стегнеш и буммм Grinning Въпреки че отдавна не ги натягам, лятото си спомням бях с едни къси дънкови панталонки и приятелят ми ме чакаше в колата и после каза, че и той искал да носи къси панталонки, че да му се очертават бедрата като стъпва така Grinning Grinning

# 698
  • София
Накрая ще ми се скарат, че пиша поредни мнения Simple Smile Защо не сте активни бре, девойки?

Какви ги вършите? Аз напоследък леееко излязох от релси с тренировките, че вкъщи проблеми от различно естество и то неминуемо влияе, но се опитвам да не пропускам. Приятелят ми го закъса много сериозно с две дискови хернии и освен, че тревогите са доста, ами и той си ми беше дружка и сега временно не спортува докато се възстановява и аз саминко Sad

Честно да си призная последната седмица (ох, да не кажа две!) добре си хапвам хляб и тарама вместо въглехидрата, който си ям по принцип и трябва вече да спра. После се чудя защо пъпки ми излизат. Еми....кой както си го направи!

Нещо не мога да се разбера с тоя грахов протеин - повдига ми се като го слагам в овеса, не знам вече какво да го правя. Спрях млечните за месец, не видях никаква разлика върху кожата си (нали това беше главната причина, че ми излизат едни гадни хормонални пъпки по брадичката и челюстта) и пак започнах да си слагам по една доза суроватъчен протеин в закуската. Не издържам с тоя грахов, а слагам вътре какао, чия, течна стевия, сушени боровинки - тц. Една позната препоръча соев - то пък и там като започнах да чета за соята, по-добре граховия.

Стресът ми е в повече. Побъркала съм се с тия пъпки вече - лутам се и само чета, чета и се затормозявам още повече. Но да не променям темата, че много неща станаха, за които да ми се карат Simple Smile

Аз съм безкрайно щастлива, че най-накрая в нашия Пулс в Младост са преместили йогата в неделя в 11ч, преди мисля, че беше в 14 или 15ч, което беше крайно неудобен час за почивен ден. По това време се спи следобед. Ха-ха. Та мисля малко да разтегна вдървеното си тяло.

Споделям тренировката си за горна част от днес:

1. Горна част гърди с дъмбели на пейка под наклон 4х12
2. Флайс с дъмбели 3х15
4. Раменна преса с дъмбели 4х12
5. Разтваряне за странично рамо 5х15
6. Изнасяне на дъмбели напред чуково (предно рамо) 4х12
7. Избутване с права ръкохватка на скрипец за трицепс 3х15
8. Френско разгъване с дъмбел над глава 3х12
9. Избутване с права ръкохватка отново на скрипец с обратен хват 3х15
10. Корем в суперсерия: повдигане на краката за долна част, последвано от молитва и завършвам с крънч преси на топка с тежест над глава - 4х15 всяко

Завърших с 15мин стълби и 10мин пътека

# 699
Аз тази седмица съм нещо кекава. Всичко ми е трудно.
От днес тренировката

Утре сутрин ще се меря, обаче подозирам, че никакъв прогрес нямам освен мазоли по ръцете Grin Уж ставам по-силна, а визуално и на кантара кръгла нула. Малко демотивиращо е, може и за това да не ми вървят тренировките последните дни.

# 700
Петенце, дисковите хернии от тренировки ли се получиха?
А някой скача ли на въже, кое е по добре се чудя тичане или скачане.
Аз скоро започвам да постя и не знам как ще заменя протеина, с който свикнах ежедневно да консумирам.

# 701
Петенце, дисковите хернии от тренировки ли се получиха?
А някой скача ли на въже, кое е по добре се чудя тичане или скачане.
Аз скоро започвам да постя и не знам как ще заменя протеина, с който свикнах ежедневно да консумирам.

С растителен.

# 702
Много е сложно с протеина при пости 🫤
Правя си режим с растителен протеин разбит с млеката от ядки, ядки, банани и след постите мускулите ми направо се стапят.

Обичайния ми режим е всеки ден яйца и телешко, по-рядко пиле.

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 18:10 от Al Georgieva

# 703
Мерих се в събота, както се и очакваше, никакъв прогрес. Даже съм надолу с 1,8кг, но от нещо друго, не мускул слава Богу. Мускулната маса е същата като миналия месец.
Сега тренера иска да си следя какво и колко ям една седмица и да видим какво може да се промени в храненето.

# 704
  • Бургас/Пз
Мерих се в събота, както се и очакваше, никакъв прогрес. Даже съм надолу с 1,8кг, но от нещо друго, не мускул слава Богу. Мускулната маса е същата като миналия месец.
Сега тренера иска да си следя какво и колко ям една седмица и да видим какво може да се промени в храненето.
Целта да е да качвате тегло ли?? Какво имате предвид под прогрес?

Общи условия

Активация на акаунт