Онлайн консултации с ортопед - задайте въпрос на д-р Росен Георгиев

• 75 049
  • 675
  •   2
Отговори
# 360
Здравейте от 4 дни имам болка в тазобедрената област и слиза на доло по крака под коляното при сядане и лягане се усилва нетърпимима е само когато се деижа не ме боли пия всички хапчета за обезболяващи кремове нищо ме помага нерв ли е сухожилие немога да разбера мпже ли да ми кажете какъв лекар да посетя

Здравейте, благодаря за въпроса.

Така описано, най-вероятно е нерв. Съветвам Ви да посетите невролог за този проблем и да не отлагате.

С уважение:
д-р Георгиев

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 10:37 от Рaдост

# 361
Здравейте,това е разчета на ЯМР!Според Вас имам ли нужда от хирургична намеса? Благодаря!

# 362

Здравейте д-р Георгиев, моля за мнение относно резултата от ЯМР на баща ми, който е на 78 години. Предварително Ви благодаря!

# 363
Здравейте, д-р Георгиев. На 41 г. съм и от няколко месеца имам тежест в краката, отделно чувствам парене във възглавничките на стъпалата, изтръпване на пръстите и крампи. Цял живот съм имала проблеми с краката, няма удобни обувки за мен и лесно се износват. Болят ме дори от малко ходене  и имам болки в гърба. Дали е плоскостъпие или нещо друго и какво бихте ме посъветвали. Благодаря!

# 364
Здравейте,това е разчета на ЯМР!Според Вас имам ли нужда от хирургична намеса? Благодаря!

Здравейте, благодаря за въпроса и документите.

Хубаво е да се види и самият диск. При това описание не смятам, че е необходима хирургична интервенция!
Трябва с медикаменти да се коригира състоянието и то сравнително бързо.

С уважение:
д-р Георгиев

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 10:37 от Рaдост

# 365

Здравейте д-р Георгиев, моля за мнение относно резултата от ЯМР на баща ми, който е на 78 години. Предварително Ви благодаря!

Съветвам Ви в кратък срок да направите биопсия за потвърждаване на диагнозата и да се започне лечение.

С уважение
д-р Георгиев
www.beta-clinic.com

# 366
Здравейте, д-р Георгиев. На 41 г. съм и от няколко месеца имам тежест в краката, отделно чувствам парене във възглавничките на стъпалата, изтръпване на пръстите и крампи. Цял живот съм имала проблеми с краката, няма удобни обувки за мен и лесно се износват. Болят ме дори от малко ходене  и имам болки в гърба. Дали е плоскостъпие или нещо друго и какво бихте ме посъветвали. Благодаря!

Причините може да са много. Нека се започне от преглед за плоскостъпие с плантография и тензиометрия.
Също така е хубаво да пуснете кръвни изследвания: ПКК, глюкоза, пикочна киселина.
Това изтвъпване може да се дължи и на патология в гръбначния стълб. Хубаво е да се направят образни изследвания, за да се види къде е причината за тях.

Ако имате въпроси, ще се радвам да Ви отговоря.

С уважение:
д-р Георгиев

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 10:38 от Рaдост

# 367
  • София
Здравейте д-р Георгиев,
Интересува ме как може да се подобри стойката на тийнейджърка, която ходи изгърбена/приведена и със свлечени напред и надолу рамене? Виждам, че е масово явление.Simple Smile Отгоре на всичкото е спортистка (не е гимнастичка). Това ще доведе ли до бъдещо изкривяване? Помагат ли едни специални колани, които се обличат като жилетка на раменете и гърба и, ако да -бихте ли препоръчали модел и марка.
Благодаря предварително!

# 368
Здравейте, д-р Георгиев.
За втори път се случва подуване и болка в малкия пръст на единия крак при тийнейджърка. Първият път беше преди няколко години. Към какъв лекар да се насочим и какви изследвания да пуснем предварително?
Записала съм час за ортопед, но прочетох разни страхотии. Няма травма.

# 369
Здравейте,  д-р Георгиев.
При световъртеж причинен от шипове във врата повече от 10г. бихте ли могли да ми помогнете?Приемам бетасерк 16мг , но световъртежа продължава.
Благодаря Ви!

# 370
Здравейте , удобно ли е да попитам нещо за остеопороза след менопауза - ДЕХА изследването показа  /- 3.2/ в една кост , а кръвните изследвания / пакета за остеопороза / показа всички показатели в норма , само вит Д3 е доста под нормата .
Възможно ли е да има " грешка" в ДЕХАизсл.?

Поздрави

# 371
Здравейте д-р Георгиев,
Интересува ме как може да се подобри стойката на тийнейджърка, която ходи изгърбена/приведена и със свлечени напред и надолу рамене? Виждам, че е масово явление.Simple Smile Отгоре на всичкото е спортистка (не е гимнастичка). Това ще доведе ли до бъдещо изкривяване? Помагат ли едни специални колани, които се обличат като жилетка на раменете и гърба и, ако да -бихте ли препоръчали модел и марка.
Благодаря предварително!

Хубаво е да се направи преглед при ортопед с рентгенова снимка, за да се оцени дали е само неправилна стойка, или зад това се крие гръбначно изкривяване.
Ако е само неправилна стойка, Ви препоръчвам общофизикални упражнения, йога и плуване.
Препоръчвам да се проведе разговор с нея сама да коригира стойката и да мисли за това.

С уважение:
д-р Георгиев
www.beta-clinic.com

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 09:57 от Рaдост

# 372
Здравейте, д-р Георгиев.
За втори път се случва подуване и болка в малкия пръст на единия крак при тийнейджърка. Първият път беше преди няколко години. Към какъв лекар да се насочим и какви изследвания да пуснем предварително?
Записала съм час за ортопед, но прочетох разни страхотии. Няма травма.

Aко няма травма, причината може да бъде плоскостъпие, пренатоварване, неудобни обувки и др.
Няма повод да се притеснявате. За да се изключат и др. състояния, можете да пуснете ПКК, глюкоза, ревматоиден фактор и пикочна киселина. Не забравяйте да се посъветвате с Вашия личен лекар.

С уважение:
Д-р Георгиев

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 09:58 от Рaдост

# 373
Здравейте,  д-р Георгиев.
При световъртеж причинен от шипове във врата повече от 10г. бихте ли могли да ми помогнете?Приемам бетасерк 16мг , но световъртежа продължава.
Благодаря Ви!

Съветвам Ви да се обърнете към невролог и УНГ за този проблем.

С уважение:
д-р Георгиев

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 09:58 от Рaдост

# 374
Здравейте , удобно ли е да попитам нещо за остеопороза след менопауза - ДЕХА изследването показа  /- 3.2/ в една кост , а кръвните изследвания / пакета за остеопороза / показа всички показатели в норма , само вит Д3 е доста под нормата .
Възможно ли е да има " грешка" в ДЕХАизсл.?

Поздрави

Разбира се, че е възможна грешка, макар и да са рядкост. Винаги може да повторите изследването, като е хубаво да бъде на няколко точки/зони. Витамин Д е от голяма важност за метаболизма на калция в тялото.
Съветвам Ви да повторите изследването и да се консултирате с ендокринолог.

С уважение:
Д-р Георгиев

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 09:59 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт