Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви проблеми могат да възникнат от плоскостъпието при дете и как да ги предотвратим?
Какво е подходящото лечение за плоскостъпие при дете на 3 години?
Какво може да причини стъпване на пръсти при дете на 1 година?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви проблеми могат да възникнат от плоскостъпието при дете и как да ги предотвратим?
Плоскостъпието може да доведе до болки в кръста при деца поради натоварването на гъвкавите стави. За предотвратяване на това е необходим специализиран преглед и оценка за ортопедични стелки както за ежедневно носене, така и за тренировки. Освен това е важно да се консултирате с ортопед и да направите образни изследвания, ако болката не отшуми след 3-5 дни, тъй като може да има риск от сколиоза.
-
Какво е подходящото лечение за плоскостъпие при дете на 3 години?
-
Какво може да причини стъпване на пръсти при дете на 1 година?
-
Какви са възможните причини за болки в кръста при дете след игра на баскетбол?
-
Какво е препоръчителното лечение за частична руптура на сухожилието на m.supraspinatus при раменна травма?

докторе бих те ли споделили виждате ли нещо нередно на ренгена на лакътя
Здравейте,след лечение на болки в коляното с Диклопрам и Паратрамол ме пратиха на ЯМР,това са резултатите.Лекуващият ортопед казва само операция и ме насочва към Плевен,там пък ми казват,че за сега не се налага операция,имало износване на колянна става,да съм отслабнела и да карам така с болка в коляното докато менискусът се разкъса напълно,мен ме боли,при вървеж не мога да го изпъна изцяло в коляното.Казаха ми така ще е,може да мине година,две пет докато се скъса напълно.Изписаха ми Аркоксия 2 пъти по 60мг. за 10 дена и ме пратиха по живо по здраво.Работата ми е тежка и опасна,работя във военен завод и при отказ на крака докато нося взривоопасни материали,не мисля,че е добра идея,просто да стоя и да чакам да се скъса.Какво може да се направи.Казаха ми,че ако се оперирам до 2-3 години ще се наложи смяна на става.Единственото решение е да смъкна килограми.103кг. съм на 42г. с диабет.Предложиха ми физиотерапия,но дали ще има ефект.Какво мога да приема като медикаменти натрових се с обезболяващи.Благодаря за отделеното внимание и успешна нова година.