Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 73

• 36 870
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
Наскоро мернах нещо хубаво в Боровец - не беше скъпо, готово до ключ, с басейн, близо до пистите... Ако не бах на +55, а на 30 щях да се замисля. Не толкова за инвестиция, колкото за лично ползване.
Но там е хубаво и лятото, и зимата.

# 181
  • Sofia
Не знам защо инвестицията се разбира винаги като нещо, което да даваш под наем. Може да имат предвид имот, който да повиши стойността си с времето. Т.е вместо да стоят в банка, парите да стоят в имота, който пък междувременно да се ползва лично. Но при подобен подход не трябва да се купува в пика на цените, а има опасения, че в момента е точно този връх.

# 182
Не знам защо инвестицията се разбира винаги като нещо, което да даваш под наем. Може да имат предвид имот, който да повиши стойността си с времето. Т.е вместо да стоят в банка, парите да стоят в имота, който пък междувременно да се ползва лично. Но при подобен подход не трябва да се купува в пика на цените, а има опасения, че в момента е точно този връх.

Може би ако въпроса беше зададен: "Имам едни пари, които искам да вложа в нещо за наше ползване засега" повече хора щяха да го разберат като за собствено ползване. Обикновено под за инвестиция се има предвид другото. Ако аз искам да вложа някакви пари в мой имот няма да кажа, че е за инвестиция, а за собствено ползване дори и да не живея там. Но щом не го отдавам и не правя нищо с него си е нищо за момента. Евентуално след време продажба (а кой знае дали-или и при какви условия изобщо ще се случи и кога), но дотогава не бих го определила като инвестиция щом няма наематели.

# 183
  • Бургас
Към момента бих инвестирала в земеделска земя (ако намеря, скоро изтървах една изгодна сделка), както и в паркоместа и гаражи в София и големи градове.
В апартаменти вече се наинвестирах.
Да не слагаме всички яйца в една кошница.
Но ако нямах, отново бих купила в София, в уреден район с добра инфраструктура, ново строителство, или старо - за тотален ремонт, но в сграда с поддържани общи части.
Ваканционен имот - категорично не. Само ако е за собствено ползване, макар че като го наползваш да миеш прозорци и да чистиш по една седмица, а да почиваш още 1-2, ще ти мине меракът. За същите пари можеш да имаш ваканция навсякъде по света.
Освен ако не се стои цяло лято, да речем.

# 184
Аз лично в земеделска земя, но едро, комасирано парче, над 20 декара и нагоре според възможностите.
А кой район бихте препоръчали?
Аз имам в северна българия, наследствени. И съм препре доволен от това. Но наистина вече не се намира, просто помислих че повдигналия въпросът съфорумец има възможност да избира вече от налични предложения. Ако няма конкретно предложение, и аз не вярвам да се намери нещо едро, обединено ... Има фирми които издирват наследници, наследници на наследници, които даже не се и познават или понасят, изкупуват половинки, четвъртинки, обединяват, и после продават на едро.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 18:04 от Seiko7075

# 185
Seiko7075 егати хамалогията описа.

# 186
Seiko7075 егати хамалогията описа.
Ами ние продадохме така една земя, която не можехме да оправим и я бяхме отписали, някакво далечно наследство, в северозапада, бяхме я и забравили. Единствения начин беше да я продадем, не можехме само ние да сключим договор с арендатор. Аз не исках по принцип, но по добре някакви пари отколкото нищо все пак. Та чак от Русе дойде една жена нито я знаем нито познаваме, и тя обикаляла цяла България има наследници навсякъде тая земя, разпарчетосана. Получихме превод по банковата сметка с RINGS и след 2 часа беше продадена земята и така. Разправия голяма е но и печелят добре предполагам като се уедри.

# 187
  • София
Ззравейте , бихте ли ми казала /съсвсички условности, разбира се/, цена от 1500 евро на кв м на зелено ,  за район Студентски град , до хотел Вега, нормално ли е към момента?
Просто дахсе ориентирам. Мерси

# 188
  • Бургас
Ами за някои може да е нормално, за други да не е.
Важно е коя е фирмата, с каква история е, с какви материали строи, какви са рисковете от незавършване и т.н.
Иначе да - в рамките на разумното е.
Преди година се включих на 1400 в същия район.

# 189
По 200 лв. паркоместа има и в София, и то не малко. При нас са толкова, на толкова се отдават и от собственици - логично, а място за паркиране извън тях има единствено в локалното извън комплекса. Не е опция да се паркира хубава кола там, та едно закупено имаме и за едно плащаме наем. Това е положението. И аз бих купила, но искат 30к евро и ми се вижда много, предвид че така или иначе си имаме едно. За 10к евро бих купила и дори не бих се замислила. И за 15 бих.

# 190
Ззравейте , бихте ли ми казала /съсвсички условности, разбира се/, цена от 1500 евро на кв м на зелено ,  за район Студентски град , до хотел Вега, нормално ли е към момента?
Просто дахсе ориентирам. Мерси
Нормално е, даже в по модерни сгради вървят над 2000. Района е спокоен с ключови булеварди,  аз имам там. 1500 е добра цена. И фантастико е близо

# 191
Не е спокоен. Мега натоварено е там.

# 192
До пощенския университет, къде е натоварено? Булевардите да, но мен сутринн са ме будили птици от ловния парк

# 193
Ако е една сграда над хотел вега и бившия картинг, дето седя поне 15 години на груб строеж на влага и пек, и сега някакви я взеха, напудриха и завършиха- не, не е нормална цената. Там и да ми я подаряват, не я ща.

# 194
Дръж си панелката, скоронцената ще им стане тройна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт