Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 73

• 36 054
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
  • София, Bulgaria
Еее...хайде сега, хората не продават и купуват всяка година, но виж квартири сменят. Нагледала към се на драми. Благодаря! Не е моето! Искам сигурност и спокойствие в дама си, за да концентрирам енергия в бизнес, работа, кариера.
Пак казвам, че всеки взема решения на база неговият си живот.
Няма правило и не можеш да кажеш, че хората с кредити са баламурници или пък, че тези, който предпочитат под наем грешат. Еми не, всеки е прав за себе си. И плаща, за това, което му харесва.
П.С. По статистика на БНБ, ипотечните кредите в България се погасяват средно за 12г.

# 706
Ние си изплащаме нашият вече, 97 кв. м. вноската ни е около 1000 лв и сме с намаляващи вноски. До края на периода ще е около 700 лв вноската (ако няма промени някакви). Та 600 лв наем за двустаен или 700 лв вноска за наше жилище. Нашата сметка е такава.
Моята сметка пък е 0 наем, 0 ипотека. Е, не казах, че съм дал навремето си солидна сума, за да нямам сега вноска.
Та и така не казваш колко сте дали за първоначална вноска, за нотариус, прехвърляне, после за ремонт от Ш/З докато се нанесете, и колко вноски вече платихте преди да почнат намаляващите.
Сметката може всеки и сам да си я направи с елка като вземе пълната цена за придобиване, включи нотариус и комисионна, ремонт, довършване, и сметне една анюитетна вноска. А не дадеш първо 50к евро накуп, и после да викаш - е то вноската ми е колкото наема. Защото при наема нищо не даваш накуп.

# 707
Крис78, дала е малко повече в началото, но в края на ипотеката ще има налице един недвижим имот. А в същия период под наем, ще има пак похарчени малко по-малко пари и само това, без имот. И аз предпочитам първия вариант.
При наема нищо не даваш накуп, но и накрая нищо не вземаш. Като теглиш чертата, с притежание на имот после е по-добре или ти казваш друго? Wink

# 708
П.С. По статистика на БНБ, ипотечните кредите в България се погасяват средно за 12г.
Досега...

# 709
Най - малкото ще кажа, че на мен ми беше отказана адресна регистрация от предишната ми хазяйка. С оглед на това, че трябваше да сменям лична карта, а за тази цел ми трябваше адресна регистрация.. понеже иначе ще запишат детето на адреса на нашите 😄 където се водех и аз до скоро. После детска градина и ясла нямаше да видим.. то не е гаранция и сега, но пък поне знам, че съм направила каквото мога. Ей такива малки неща, умножение по 100..  В един момент от живота те кара да искаш да пуснеш корени.. Особено, ако си като мен уморена от сменяне на квартири и изплащане на чужди ипотеки.

# 710
  • Бургас
От 20 години ползвам банките за кредити и нито веднъж не съм ги почувствала като "свекърви". За мен са вариант за ресурс, когато ми е необходим. Първия кредит го изплатих за 9-10 г. Втори имот, който купих без кредит, ползвах като обезпечение за кредит за друг бизнес. Ако го нямаше, нямаше откъде да вземем парите. Имаме и ипотека на сегашното жилище, което покрива изцяло нуждите ни, а вноската е смешна и няма такъв наем в района към днешна дата. Друго продадохме, което също имаше ипотека и се преместихме. Ипотеката и собствеността не са никакъв проблем нито за продажба, нито при местене, стига човек да е грамотен и да знае какво прави. Банките за едни са майки, за други - мащехи. Всеки има глава да чете, мисли и решава.

# 711
Ами не. Всеки има глава, но много хора не могат да смятат.
Иначе сметката е ясна. Имотни калкулатори има в нета.

# 712
пускам тази статия защото имаше интерес към виновия и други подобни немски предприятия. На който му е интересно да превежда в гугъл.

# 713
Здравейте, какво ви е мнението за новите сгради по протежение на ул. Обиколна в Дружба2 ? Зад повечето от тях минава надземно метрото, няма ли да е проблем шума и вибрациите? Иначе има нелоши предложения..

# 714
Ние си изплащаме нашият вече, 97 кв. м. вноската ни е около 1000 лв и сме с намаляващи вноски. До края на периода ще е около 700 лв вноската (ако няма промени някакви). Та 600 лв наем за двустаен или 700 лв вноска за наше жилище. Нашата сметка е такава.
Моята сметка пък е 0 наем, 0 ипотека. Е, не казах, че съм дал навремето си солидна сума, за да нямам сега вноска.
Та и така не казваш колко сте дали за първоначална вноска, за нотариус, прехвърляне, после за ремонт от Ш/З докато се нанесете, и колко вноски вече платихте преди да почнат намаляващите.
Сметката може всеки и сам да си я направи с елка като вземе пълната цена за придобиване, включи нотариус и комисионна, ремонт, довършване, и сметне една анюитетна вноска. А не дадеш първо 50к евро накуп, и после да викаш - е то вноската ми е колкото наема. Защото при наема нищо не даваш накуп.

Като живееш в изплатен апартамент имаш скрит разход който е алтернативния доход който може да получаваш ако инвестираш парите които са затворени. Например ако апартамента ти е около 200 хил евро, тези пари инвестирани в ДЦК на 5.4% може да ти носят около 1000 евро на месец

# 715
Ох, не се държах, а сигурно ли е??? Аз не познавам хора забогатели от ДЦК, но такива купили/ препродали/ давали и даващи под наем  имоти ДА!

# 716
Ох, не се държах, а сигурно ли е??? Аз не познавам хора забогатели от ДЦК, но такива купили/ препродали/ давали и даващи под наем  имоти ДА!

Буквално няма по- сигурна инвестиция. Само да подчертая че никъде не съм казал че някой ще забогатее от ДЦК. Това е инструмент за хора с пари да получават доход с минимален риск. Не искам да се отклонявам много от компетенцията на този форум, ама по принцип даже е възможно да се постигне добра печалба ако се купят ДЦК в момент когато са с висока доходност и да се продадат когато са с ниска доходност. В примера на Крис дето доходността паднала от 5% на 4% означава че инвестицията е скочила 20%.

# 717
Всяка тема - едно и също…
Толкова ли няма тема за дкцта, акции и тн

# 718
Всяка тема - едно и също…
Толкова ли няма тема за дкцта, акции и тн
🤣🤣🤣🤣🤣 Темите за дКц-тата са в раздел Здраве (пустите му автокоректори, направиха ни разногледи)
Трейдърите (да са живи, здрави и много печеливши) ми приличат по отдаденост на общността на веганите 😜 📈 😜 🥑 😀

# 719
Поне да съм спокойна че автокоректора работи като хората 😂😂😂 поправя както и където му кефне, явно болничното съкращение е по разпространено от инвестиционното😂

Общи условия

Активация на акаунт