СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 944
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 810
https://bnr.bg/horizont/post/101844025/mon-obavava-rezultatite-o … sled-vii-i-h-klas

В 12 ч. в Министерството на образованието и науката ресорният министър професор Галин Цоков ще представи екипа си и приоритетите в работата на ръководената от него институция.
Аз помислих, че това е статията, която беше качена.
Явно в друга група съм я видяла и се ошашавих вече какво чета. Хахаах
Та затова писах че очаквам до обяд, дано!

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 10:05 от Дамасцена

# 811
Пък аз кафе не пия, така че минавам на следващата точка направо. Grinning

"Скандално" заглавие. Драма да има. Нямало обявени резултати в 08:40, ти да видиш!

Че даже "знаят" по кое време ще излезнат ...

# 812
Момичета, как смятате, че е най-добре да реагира родител спрямо детето при разочароващи резултати от матурите?
Да го успокои и да му обясни/многократно/, че това е просто един глупав, макар и важен изпит, че в живота нищо не започва и не свършва с него, и че неуспехите са важна част от живота, даже по-важна от успехите.

# 813
  • София
Момичета, как смятате, че е най-добре да реагира родител спрямо детето при разочароващи резултати от матурите?
Казвате му, че резултатите са такива, каквито са и ще намерите заедно най-доброто училище на база на резултатите и няма да остане без училище.

# 814

Това обмислям аз. Смятам да й кажа, че дългите нокти, гримирането като вампир и грозните, развлачени, черни дрехи до това водят 😀

# 815
  • София
От опит Ви казвам, не вменявайте вина на детето и в икакъв случай не го разстройвайте. Аз реагирах някак си много неадекватно в първия момент миналата година и го осъзнах в последствие. Аз и преди бях написала , моят син имаше 60т. и 70 т. , което за набора му се оказа златната среда и не толкова нисък резултат. Приеха детето , там където мислихме, че ще му стигне бала, а в последствие се оказа, че резултата щеше да му стигне и за доста по-предни желания, но тук вече е върос на риск. Само спокойно!

# 816
Ние се надявахме на резултати над 70-75т. Общо взето не сме най-амбициозните. Ако има по-малко мисля, че на всички ще ни проличи, но смятам да му кажа - горе главата, това е просто една гимназия и нищо не се знае, редим си желанията както искаш и се борим за твоя си късмет Simple Smile все ще отидеш някъде! И заминаваме довечера да се почерпим с приятели 😂

# 817
Ще се почерпим независимо от резултата - децата геройски издържаха цялата лудница на седми клас. За тези които казват, че няма смисъл да се вълнуваме и т.н.  или не живеят в голям град, или вече са записали децата в частни училища .  В София дори кварталното училище е с бал 400+

# 818
  • Силистра
Ние очакваме около 90 на БЕЛ и около 85 на Мат, това с някакви резерви. Толкова долу-горе имахме и на предварителните, а и все пак нивото на НВО-то беше малко по-ниско, поне спрямо това за което ги готвеха. Не е важно колко ще имаме, а колко ще имат масово тези които ще кандидатстват там за където се гласим. Ще видим, малко остана.

# 819

Разочароващи за кого?
Аз смятам, че голяма част от родителите не познават и не преценяват правилно децата си. Значи виждам аз, че езиците не му вървят, но нали в езикова е "престижно" го натискам да ходи там, същото и за математиката....ай нема нужда. Всички деца са с различни способности и имат различни силни страни, работа на родителя е да ги види и развие....тъй че голяма част от стреса за децата си е създаден от родителите.

# 820
Въпросът ми е по-скоро за тези от град Русе.
Та, някои от вас знае ли дали в проф. гимн. по икономика "Елиас Канети" балът е много висок?
Очакваме не много добри резултати. Около 70 т. по бел и 35/40 по мат. Имаме ли шанс изобщо за там?

# 821

Тая точка я минах! Обясних, че нищо не е на всяка цена! Сигурна 1 час говорих.... разказах, как заради квотен принцип и 1 точка не са ме приели в " елитна" гимназия на времето, и как сестра ми е учила на такова място. Пък вече тя си направи изводите .... аз имам 2 бакалавърски и една магистърска степен, имаХ успешен бизнес, преди Ковид ( реших да сменя курса и още пробивам с новото нещо), а сестра ми ..... нищо! Признах си, че чак в 8-ми клас ми е дошъл акъла, ама късно вече! Обясних как има време да реши какво иска и в 11 и 12 клас да се счупи от учене, ако иска да учи медицина например, и да си вземе изпитите ....
Общо взето казах, че тези изпити никой няма да го интересуват след 15-ти септември тази година, но за ДЗИ ще се наложи наистина да се постарае, защото ще я преследва цял живот ....

# 822
Разглеждам сега системата, но не мога да видя къде се прикачва медицинското, което ще е нужно за професионалните паралелки. Може би е рано още и не е активирана тази опция? Не знам, в чуденка съм.

# 823
Не мисля. Броене на срок щеше да има, в случай че пишеше 7/14-дневен срок. След като са посочили дата, беше редно да сложат едно вкл (което липсва навсякъде). Защото, ако трябва да подам документи до 5-ти, има голяма вероятност на 5-ти сутринта да окапя, защото последниата дата е 4-ти. Неграмотно е оформен графикът, съжалявам.

# 824
Разглеждам сега системата, но не мога да видя къде се прикачва медицинското, което ще е нужно за професионалните паралелки. Може би е рано още и не е активирана тази опция? Не знам, в чуденка съм.

Преди беше така - избираш професионална паралелка и системата извежда съобщение, че е необходимо медицинско. Отстрани се появява бутон и с него качваш медицинското. Имаше ограничение за размера на файла, но не си спомням колко точно МВ. Ако кандидатстваш за 5 професионални паралелки , не е необходимо да прикрепяш файла пет пъти, само един е достатъчен . Тази година не знам дали са правили промени

Общи условия

Активация на акаунт