СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 627
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 1 050
Следващият въпрос е сега нашия бал за къде ще стигне. Справочникът ми остана вкъщи..да се види горе-долу в първите училища колко момчета влизат. Дали има някъде информация онлайн за брой ученици в училищата в София. Сега видях миналогодишната статистика в нашата група  по бал момчетата са 84 повече тази година.

# 1 051
444,50 му става бала на моя син. Току-що светнаха оценките в Школо.
Миналата година минималния бал в Бургас в математическата гимназия е бил 424. Опасявам се, че може да не му стигне. Той не иска да чуе за друго, освен ППМГ. Много ми се искаше да си отдъхна още днес, но ще съм със свито сърце още няколко дни явно....
Със сигурност ще му стигне, Руо-то току що изкараха обобщената статистика.

# 1 052
За Пловдив ще съм благодарна ако някой даде линк към статистиката. Не мога за я намеря в сайта на РУО.
https://www.ruoplovdiv.bg/messages-students-archive/section_id/3
тук, когато я качат...

# 1 053
Аз да попитам по-запознатите, статистиката в горният регистър ми се вижда абсолютно съответстваща на миналогодишната. Няма да има разлика във високите балове според мен.

Аз пък видях от статистикага, че ще има спад на бала в най-горния регистър.
Действително над 197,5 точки балът ще се вдигне.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 15:03 от герани

# 1 054
  • София
За пръв път правя упражнението със статистиките, дотук открих, че по сумарен брой точки тази година пред нас има едни 30-40 човека повече. От друга страна, се разкриват нови паралелки с желания от нас профил. Надявам се това да компенсира.

# 1 055
За Пловдив ще съм благодарна ако някой даде линк към статистиката. Не мога за я намеря в сайта на РУО.
https://www.ruoplovdiv.bg/messages-students-archive/section_id/3
тук, когато я качат...
Благодаря

# 1 056
За пръв път правя упражнението със статистиките, дотук открих, че по сумарен брой точки тази година пред нас има едни 30-40 човека повече. От друга страна, се разкриват нови паралелки с желания от нас профил. Надявам се това да компенсира.
Как успявате да се ориентирате?

# 1 057
С уточнение, че съм гледала само София и само момичета, също смятам, че има спад на бала в горния регистър. Поне пред дъщеря ми има с над 100 момичета по-малко, отколкото е имало със същия бал миналата година

Някой може ли да ми каже къде да погледна приема по брой паралелки за миналата година. Струва ми се, че някои от желаните училища, за които балът ни, сравняван с миналогодишния, е на кантар, тази година са разкрили нови паралелки. Но не намерих от миналата година брой приети деца в отделните училища, само минимални балове.

# 1 058
2023 г. - 21 момичета със същия или по-висок бал
2022 г. - 19 момичета със същия или по-висок бал

Не съм гледала момчетата. Но мисля, че в рейнджа около 188 има вече сериозни разлики при момичетата.

# 1 059
Все си мисля, че това колко деца имат еднакъв бал не е от значение. Нали имат различни интереси и кандидатстват в различни училища? Така че ако с твоя бал има 21 деца, но за паралелката, в която искаш да влезеш кандидатстват само 3 от тях, то реално ще сте си конкуренция само 4, а не 21.

# 1 060
  • Sofia
След като сравних статистиката от тази и миналата година, установих че сме с около 50човека по-напред от миналата година. Въпроса обаче е като се добавят оценките от дипломата какво става

# 1 061
Аз чакам графика за проверка на работите по математика, защото има огромна разлика между очаквания и получения резултат. Нямам представа как се вкарват резултатите в системата, но ако има човешки фактор, е възможно и да има техническа грешка.

# 1 062
Все си мисля, че това колко деца имат еднакъв бал не е от значение. Нали имат различни интереси и кандидатстват в различни училища? Така че ако с твоя бал има 21 деца, но за паралелката, в която искаш да влезеш кандидатстват само 3 от тях, то реално ще сте си конкуренция само 4, а не 21.
Целта е да можеш да сравниш тазгодишният с миналогодишният бал.
Ако тази година пред теб има 1000 деца и имаш бал 100, а миналата година 1000 деца е имало пред бал 120, то тогава се водиш от бал 120 а не от 100.
Гледах до последният бал на така нареченият първи ешалон и не виждам големи разминавания.

И понеже ще редя с нам си колко деца....

# 1 063
Аз да попитам по-запознатите, статистиката в горният регистър ми се вижда абсолютно съответстваща на миналогодишната. Няма да има разлика във високите балове според мен.

Аз пък видях от статистикага, че ще има спад на бала в най-горния регистър.

И аз това видях в статистиката за София във високите точки. Гледах само за момичетата обаче.

# 1 064
  • София
Погледнах набързо. При момичетата виждам лек спад във високия регистър /около 2т/, но при момчетата е обратното - около 4 точки покачване на бала. Става въпрос за НЕГ и Испанската. Довечера ще сметна и ще ви пусна прогнозни балове, ако някой друг не го е направил дотогава.

Общи условия

Активация на акаунт