СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 631
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 1 215
Izpitai.me не отваря от снощи при мен?!?
Работи си, сега пробвах.

При мен продължава да не става😔

# 1 216
  • Sofia
Izpitai.me не отваря от снощи при мен?!?
Работи си, сега пробвах.

При мен продължава да не става😔

И при мен всичко е наред! Проверете си мобилните данни!

# 1 217
https://www.izpitai.me/client/schoolScores - този линк ли ползвате?

# 1 218
Аз в този влизах.

# 1 219
Аз се чудя нещо за статистиката, каква информаиця дава за тези с по-нисък бал и изобщо нас касае ли ни.
Гледам за миналата година, тъй като за тази още не са качили, и виждам че има 235 с по-висок бал от него (от съответния пол).
Напълно сте права. Защото каква е гаранцията, че тези 235 човека ще искат точно училището, което сте набелязали вие?
Но пък са полезни в смисъл, че така се вижда дали резултатите тази година са по- високи или не (а те са). Защото ако миналата година се е влизало в паралелката Х с бал 200, тази година може да трябва бал 210. Затова и съветите тук са да се пишат и паралелки с миналогодишен бал 50точки точки под твоя.
Аз правя друго. Не гледам минималните балове, а максималните. И то на първо класиране. Те са ми ориентир. Ако детето ми има бал над или около максималния за паралелката съм спокойна.
Знам че има деца, които записват паралелки на поразия. И им е все тая дали ще ги приемат в училището Х, Y или Z. Ние обаче сме се фокусирали в професионална паралелка и конкретно училище. Вчера бях спокойна, че ще влезе. Днес се събуждам със съмнение. Докато не излязат класиранията няма как да съм на 100% убедена. Само прогнозирам.

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 07:56 от Mia Rulana

# 1 220
  • София
Аз се чудя нещо за статистиката, каква информаиця дава за тези с по-нисък бал и изобщо нас касае ли ни.
Гледам за миналата година, тъй като за тази още не са качили, и виждам че има 235 с по-висок бал от него (от съответния пол).
Напълно сте права. Защото каква е гаранцията, че тези 235 човека ще искат точно училището, което сте набелязали вие?
Но пък са полезни в смисъл, че така се вижда дали резултатите тази година са по- високи или не (а те са). Защото ако миналата година се е влизало в паралелката Х с бал 200, тази година може да трябва бал 210. Затова и съветите тук са да се пишат и паралелки с миналогодишен бал 50точки точки под твоя.
Аз правя друго. Не гледам минималните балове, а максималните. И то на първо класиране. Те са ми ориентир. Ако детето ми има бал над или около максималния за паралелката съм спокойна.
Знам че има деца, които записват паралелки на поразия. И им е все тая дали ще ги приемат в училището Х, Y или Z. Ние обаче сме се фокусирали в професионална паралелка и конкретно училище. Вчера бях спокойна, че ще влезе. Днес се събуждам със съмнение. Докато не излязат класиранията няма как да съм на 100% убедена. Само прогнозирам.
Не мисля,че резултатите тази година са по-високи. Гледайки нашия общ резултат и сравнявайки го със същия общ резултат миналата година тази,при все,че има повече кандидати,по-малък брой деца са пред моето дете,сравнено със същия бал от миналата година,когато с по-висок бал са били повече кандидати.

# 1 221
# 1 222
Първо изчакайте новата статистика за тази година и в нея вижте на кое място е, но за момчета само ако има квоти в паралелките, които искате. Ако са без квоти се гледа колоната момчета+момичета.
Второ- с тази бройка от статистика 2023 г. отивате в статистиката от 2022 г. и намирате същата бройка на какъв бал отговаря и с този бал, къде е прието детето в 2022 г. на 2-ро класиране.

Бройката 235 за София би била много добра позиция, но не знам във вашия град броя на паралелките, които са важни за вас.
Да, желаната паралелка е с квоти, затова гледам.
Не сме в София, а в Стара Загора, което изобщо не знам на колко "лошо" място го поставя, но каквото-такова Grinning Така или иначе това няма да промени подредбата на първото му желание и то ще се посочи като първо. Simple Smile Надявам се днес да излезне статистиката и при нас.

# 1 223
# 1 224
  • София
Няма никакъв смисъл от безцелно гледане на статистиката.
Започнете с желаното училище, вижте какъв ви е бала и какъв е бил бала за прием миналата година и тогава гледайте и сравнявайте.

Санака написа по-рано - за София в най-горния сегмент има леко понижаване на баловете за момичета и леко покачване за момчетата. В средния обаче има покачване. Та не може просто да се каже баловете са по-високи, защото не е валидно за всички сегменти.

# 1 225
  • София
Mia Rulana, ако някой чете без разбиране и отгоре - отгоре, да, може и да се случи описаното от Вас. От доста години следя седмокласните теми и хората, които визирате НИКОГА не са казвали да се пишат само желаните паралелки без да се съобразяваш с изкарания бал. Винаги се натъртва по н- на брой пъти,  че трябва да има и паралелки с по 30 т. по-нисък бал от изкарания спрямо миналогодишния, защото това са прогнозни балове и никой не може да предвиди субективните фактори.

# 1 226
За хората,които не помнят как стават нещата ,няма ли да е добре да има един пост със систематизирана информация ?

# 1 227
Ние сме с бал 408, по преразказа и тезата  явно е "избухнал" и ако не бяха елементарните пропуски от първи модул можеше да грабнем някоя и друга точка БЕЛ 80т. Математика 74/ явно точкуването на втори не е както мислех, верен ред и съответни точки, но здраве да е поне се побрахме във времето/. Не се борим за училище в големи градове, а се борим за нормална среда. А сега като чувам, че "обкръжението ", от което се надявахме да се спасим, се е юрнало в същата посока, но с доста по-ниски балове се чудя каква тактика да предприема.🙏🙄 Да избера за първо желание паралелка с висок бал и след излизане на класирането да се запишем в последния ден, яко "средата" позволява или направо да търся друго училище😌😌😌

# 1 228
Статистиката и правилното подреждане на желанията са много важни. Това е важно най-вече защото част от хората се доверяват на миналогодишните балове и не пишат достатъчно паралелки с по-нисък бал. Деца с нелоши резултати всяка година остават некласирани на първо и второ класиране, заради неправилно изчислени възможности.

# 1 229
Благодаря ви Simple Smile Да естествено сме решили да се водим от предишните години, изобщо няма да се пишат специалности с по-висок бал от нашия. Дори специалността която иска, миналата година на минимален на първо класиране е била с 30 единици под неговия, затова ще я оставим на първо желание. Оттам нататък така или иначе класиранията ще се водят към паралелки с по-нисък бал, пък и то въобще няма желание към паралелките с високите балове Simple Smile Просто не разбирах какво показва и каква яснота дава статистиката ако имаш 300 човека пред себе си. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт