СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 617
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 1 245
  • София
Здравейте! В голямо чудене съм как седят нещата с 3-то класиране. За някои паралелки 2022 балът е паднал, за други се е вдигнал. За 2-ро не стига в желаните и трябва да пишем пак хубави, но не коментирани за момента с набора. За 3-то от 2022 влиза едно от желаните и пак тези, които бихме писали и сега. Възможно ли е на практика записване на 2-ро и отписване, ако се появят свободни места за 3-то в по-желани или трябва да седи статус не записан през цялото време? Има ли време за отписване? А ако се открие техническа грешка при пренасянето на точките от изпитите в платформата може ли да има корекции? Предполагам рядко се случва, но не е невъзможно. Хора сме.
Може да се запишете на второ и като видите обявените свободни места за 3-то, да се отпишете и да подадете за трето класиране. Зависи от бала, но при нашият 330 преди три години риска се оказа огромен. Появиха се балове над 400т от деца, които не бяха писали достатъчно паралелки и не бяха влезли никъде на първо и на второ. Съответно се бореха за останалите за трето паралелки и съответно в нейният реиндж баловете масово скочиха с по 50 точки. При нас тя не успя и на 3-то и на 4-то да влезе нито в освободеното място от нея, нито в съседни в които имаше уж сериозен аванс. Ние рискувахме защото имахме сестра близначка бекъп, но с Ели честно казано не бих го направила.

# 1 246
Можете ли да ми пратите таблица с точките  от матурите на какви оценки се равняват?

# 1 247
Здравейте,
възможна ли е изобщо промяна и оспорване на точките, след разглеждане на работата по Матеметика? Тук субективния фактор би трябвало да е минимален. А и една задача може да се реши по няколко начина…

# 1 248
Аз пък ще напиша - що за човек си, че да не можеш да разбереш как се подреждат желанията. Не разбирам как час по час се питат такива елементарни неща, че после да се обвиняват други хора в подвеждане. Елементарно е!.. Начетох се на въпроси, може ли да ни класират на пет места едновременно , може ли да се върнем в по-задно желание, зависи ли кое желание ни е, та предимство да има друго дете с по-малък бал за същата паралелка!? Аман.
Това е форум за взаимопомощ, ако не се лъжа. Нормално е хора, които не са ориентирани да задават въпроси и да разсъждават по темата. И, да, има хора, които се подвеждат по написаното тук. Не е хубаво да се взима всичко на вяра.
А също така на който не му харесва да си направи една затворена група във фейсбук и критерий за прием там да е да се знаят всички нормативни документи, свързани с МОН и детето ти да няма под 99,99 т. и по двете матури.
Mia Rulana, сама се опровергавате!
Хахахаха.... Направете си Вие група и не четете тук, щом Ви подвеждат!
Изказванията Ви са биполярни!

# 1 249
Здравейте,
възможна ли е изобщо промяна и оспорване на точките, след разглеждане на работата по Матеметика? Тук субективния фактор би трябвало да е минимален. А и една задача може да се реши по няколко начина…
Не може да се оспорва оценяването.
Предполагам, че единствено за механична грешка от тяхна страна може да се коментира. Ако на сканираното пише например 80, а е пренесено в сайта 70.

# 1 250
Тук последната статистика на нашето РУО е от 2019.
Няма ни и в изпитай ме , ами как да се ориентира човек ......
Пишете или се обадете направо в РУО и им поискайте информация. Те са длъжни да публикуват статистика.

# 1 251
Добро утро, дами!
 Препоръчаха ми компютърната гимназия в Правец, била алтернатива на ТУЕС, разбира се, компромисна, но със бал 370 ТУЕС изобщо няма да е в листа. Имате ли някакви впечатления от въпросната НПГ по КТС, каквото и да е би ни било полезно, особено критики? 💐

# 1 252
За коя област става дума?

# 1 253
За коя област става дума?
Кърджали.

# 1 254
Благодаря ви Simple Smile Да естествено сме решили да се водим от предишните години, изобщо няма да се пишат специалности с по-висок бал от нашия. Дори специалността която иска, миналата година на минимален на първо класиране е била с 30 единици под неговия, затова ще я оставим на първо желание. Оттам нататък така или иначе класиранията ще се водят към паралелки с по-нисък бал, пък и то въобще няма желание към паралелките с високите балове Simple Smile Просто не разбирах какво показва и каква яснота дава статистиката ако имаш 300 човека пред себе си. Simple Smile
Задължително пишете всички паралелки, които желаете, дори да смятате, че няма шанс да се класирате. Задължително пишете достатъчно паралелки, които имат по-нисък бал от вашия, за да се застраховате при вдигане на бала, че ще ви класират някъде. Задължително наредете паралелките пт най- желаните към най- нежеланите. Това са правилата при редене на паралелките.

# 1 255
# 1 256
  • София
Момичета, онзи ден ми свършиха успокоителните и алкохолът вкъщи (едновременно!) и вече на трезва глава взеха да ме глождят някои въпроси. Има много неща, които ме тревожат в нашата образователна система. Като се почне оттам, че е по-трудно да се влезе в детска градина, отколкото в университет и като се стигне до голямото напрежение за седмокласниците, най-вече в София, които искат да влязат в някое от т.нар. елитни училища - за тях им трябват по около 90 т. минимум. Моето дете е с много хубав бал, обаче на десетина точки от прием в желаната езикова гимназия, най-вече прецакана от математиката, която просто не е нейното нещо. Защо за езиковите гимназии се изисква тази математика, а не се гледат резултатите по чужд език? Освен това, в София явно няма да влезе в езикова гимназия, но в езикова гимназия в друг град би влязла от раз - струва ми се малко нечестно спрямо софийските деца, които ги влекат чуждите езици. С което искам да кажа следното - след като има такъв наплив към езиковите гимназии, защо не се откриват нови такива, обаче университети никнат като гъби? Трета английска, трета немска, втора испанска - ах, как хубаво ще ни дойдат! Квотният принцип също ми се струва дискриминация спрямо момичетата - изпитала съм го лично на гърба си, а сега и дъщеря ми - ако беше момче, щеше да си влезе по първо желание без проблем. И друго се чудя - тази шестобална система, по която оценяват децата в училище, не отразява реалните възможности на всяко дете. Аз може да съм за 4,50 и да ми пишат 5 за годината, друг може да е за 5,49 и пак да му пишат 5 за годината, а това си е цяла единица разлика. За мен най-подходяща е 100-точковата система, както при НВО-тата - това е по-обективно оценяване. Или, викате, да ходя да си търся алкохол и да не се терзая с глупости Rolling Eyes

# 1 257
Търсете паралелка с желаните езици и следете догодина за свободни места в езиковите гимназии, които са й на сърце.

# 1 258
  • Силистра
Zeta, на въпроса ти за влизането в езикова гимназия в по-малък град. Да, по-лесно е да се влезе, спор няма. Но също така децата в градовете в провинцията в повечето случаи нямат избор. Защото в ЕГ в малките градове се учи английски, най-много и немски да има. От там нататък, неща като испански, италиански, и други са си мираж. А в столицата има. А в провинцията има деца които имат и бала, имат и желанието, но просто няма възможността. Ние сме пример. МОжеше и повече да се готвим, можеше и повече да имаме по НВО-то, но реално повече от това което имаме е неизползваемо в града ни.
Иначе, за годишните оценки, така е. И аз съм против тях, не бива да участват в класирането.

# 1 259
Zeta, сравнете програмата на езиковата паралелка,която е желана от вас, с програмите на сходни паралелки в други у-ща.Там където балът ще ви стигне.Ако програмите са идентични прехвърлянето и по време на уч.година при наличие на свободни места е лесно.Ние искахме АЕ/ИЕ в определено у-ще,но не му стигна бал.Влезе в паралелка АЕ/ИЕ в друго у-ще с абсолютно същата програма.Обещахме да следим за свободни места и когато такова място се появи в желаното у-ще / още през октомври/ той отказа,защото новия клас му харесва  и учителите -също.

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 13:10 от Didia

Общи условия

Активация на акаунт