СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 600
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 1 335
  • София
Мда написаното от вас ме убеди и че аз ще ида да видя работата по БЕЛ (въпреки че за нас постигнатия резултат е толкова на колкото се надявахме). По математика си знаехме изгубените точки откъде са - само дето се изненадахме, че ще са толкова много, виждайки ключа.
Да не дадат никаква точка, защото било написано не както е по ключа. Просто нямам думи. И после пак да ми се възмущава онази дама от пловдивската МГ, великата оценителка, дето критикува меко казано, колегите си, които подкрепиха децата, написали отвореното писмо за ДЗИ-то и критериите за оценка.

# 1 336
Детето иска училище, в което минималния бал е с 53 точки по-голям от неговия. Ще го напишем на първо желание независимо от бала. И в случай , че не му стигне бала , може ли да не се класира никъде? Ако примерно детето има 300 точки и е посочило училище на 3 то желание, а друго дете е посочило със 200 точки същото това училище на 1во желание, кое дете е с предимство за прием?
Е нали няма да пишете само една паралелка. Ако не му стигне бала за първо желание ще се класира в паралелка , в която му стига бала, но от следващите по ред желания. На другия въпрос, класира се детето с по-високия бал.

И моят въпрос беше за това кое дете е с предимство. Синът ми е с 394 бала. Според статистиката за миналата година в паралелката,  която иска минималният бал за прием при второ класиране е 399. Но все пак мислим да го напишем като първо желание. От прочетеното тук разбирам,че паралелката с второ желание, за която има предостатъчен брой му е сигурна, ако все пак не се класира според първото си желание. Т.е се гледа балът, а не поредността на желанията и друго дете с по-нисък бал,но е записало паралелката като първо желание няма да е с предимство. Надявам се, че правилно съм разбрала. Blush

# 1 337
Сутринта отидохме да си види математиката, не са и зачели за верен въпросът, на който е поправила б на а, после решила, че б си е вярно и я бяха посъветвали да запълни и двете и да сложи голям Х на вярното. 3т губи от това, поплака, упокоявах, силно стикам палци да не са решаващи тези 3т. Другите 2т минус са от 23 б, не добро разписване.
Следобед иска да отидем и до Киров за БЕЛ, силно се надявам да не са и взели и 1т за удивителния на Отечество любезно.., ще има още сълзи и ще ми е нужно повече от джин за довечера.

Силно се интересувам това защо си го причинявате?
И моя каза, че иска да види работата си по БЕЛ при положение, че разликата между неговото изчисляване и реалните му точки е само две.
Казах, че не виждам смисъл да се влаичм до Киров само за да се ядосва после. Ако разликата е много голяма бих отишла, но иначе смисъл да си създаваме допълнително негативни емоции не виждам.
Оххххх, опитах да обясня, че няма смисъл, но уважих все пак нейното желание. Такава е, иначе ще я тормози, че не е видяла. Само да е спокойна, ще се замъкна след малко и до Киров.

# 1 338
  • София
FortyTwo, за съжаление и вас няма да ви прочетат, а ще продължат да си питат!
Някой знае ли от предишните години дали изобщо се публикуват статистики за изпитите за проверка на способностите, конкретно по ИИ? Само 51- во си е качило протокола с точките, а има още четири училища, ако не се лъжа.
И аз питах преди време, никой не отговори. И от това, което съм поглеждала миналата година, а и преди 4 - няма такава статистика. Аз се чудех дали може да се изиска по Закона за ДОИ от РУО София. Най-вероятно може, но не ми остава време тези дни да се задействам.

# 1 339
В нас е драма, за желаното училище, спрямо миналата година, не му достигат 3 точки. Според баща му шанс няма, защото видите ли, всяка година, балът се качвал, според мен шанс има и настоявам да го пишем на първо желание....
Със сигурност го пишете на първо желание, 3 точки са много малко и е напълно реално да го приемат. Както вече казаха и 30 да бяха пак нищо не пречи да го напишете.
Аз хвърлих едно око на статистиката за нашия град понеже се интересувам за 2 деца и в нашия случай смятам, че ще паднат малко баловете надолу спрямо предходната година и 3 точки са напълно реалистични.

# 1 340
  • София
Здравейте, влизам да питам за приятелка
Момче, за София, с БЕЛ 77 и мат 60, но с петици от дипломата, има ли шанс за 35то с немски? Изобщо с първи немски език къде би могло да влезе?

Има първи език немски в НФСГ и ще влезе с 350т. Стига да ги усройва професионална паралелка.

# 1 341
В нас е драма, за желаното училище, спрямо миналата година, не му достигат 3 точки. Според баща му шанс няма, защото видите ли, всяка година, балът се качвал, според мен шанс има и настоявам да го пишем на първо желание....

Обяснете на баща му, че абсолютно нищо не губите, ако сте писали на първо желание паралелка, в която евентуално нямате шанс да бъде прието детето. Може само да спечелите, ако имате късмета тази година леко да падне балът там. Поредността на желанията няма отношение към шанса за успех. При класиране се гледа само и единствено бала на децата, а не поредността на желанията им. Затова правилото за подреждане на желанията е само едно: подреждате от най-желаната към най-малко желаната паралелка изобщо БЕЗ да се съобразявате с никакви балове. НАКРАЯ на списъка си с желания слагате няколко паралелки, при които миналогодишните балове са били значително по-ниски от този на детето ви. Те служат за застраховка да не останете некласирани.
Да се надяваме, че тук мотивите на таткото не са продиктувани само от желанието му да се хвали, че детето е прието на първо класиране по първо желание. Тази стратегия може единствено и само да ощети детето.

# 1 342
МГ трябва да имат собствен изпит, може да приемат и деца с блестящо представяне от Олимпиадите. Повечето родители залепят “елитно “ пред МГ И настояват децата им да са там. Тези гимназии не са за всеки - трябва наистина да обичаш и разбираш математиката, защото иначе е мъка безкрай. НВО не е на такова ниво за да отсее математиците

# 1 343
Детето иска училище, в което минималния бал е с 53 точки по-голям от неговия. Ще го напишем на първо желание независимо от бала. И в случай , че не му стигне бала , може ли да не се класира никъде? Ако примерно детето има 300 точки и е посочило училище на 3 то желание, а друго дете е посочило със 200 точки същото това училище на 1во желание, кое дете е с предимство за прием?
Е нали няма да пишете само една паралелка. Ако не му стигне бала за първо желание ще се класира в паралелка , в която му стига бала, но от следващите по ред желания. На другия въпрос, класира се детето с по-високия бал.

И моят въпрос беше за това кое дете е с предимство. Синът ми е с 394 бала. Според статистиката за миналата година в паралелката,  която иска минималният бал за прием при второ класиране е 399. Но все пак мислим да го напишем като първо желание. От прочетеното тук разбирам,че паралелката с второ желание, за която има предостатъчен брой му е сигурна, ако все пак не се класира според първото си желание. Т.е се гледа балът, а не поредността на желанията и друго дете с по-нисък бал,но е записало паралелката като първо желание няма да е с предимство. Надявам се, че правилно съм разбрала. Blush

Точно така. Всяко дете ще бъде класирано в най-предното желание, за което му стига бала. Затова ги редите според предпочитанията на детето и не забравяте да добавите 1-3 паралелки, които миналата година са били с бал поне 30 точки по-нисък от вашия.

# 1 344
Няма нужда от 3-ти модул по Мат., а по-скоро от приемен изпит както беше преди години. СМГ-то например ще сложат от най-трудните задачи, за да може да отсяват. Някое провинциално селско МГ ще сложи по-лесни задачи, за да можа да отсее, но на ниско ниво. Така ще е най-справедливо, все пак нивата са прекалено различни за да могат да бъдат отсяти децата.
"Провинциално" не Ви се стори достатъчно, та решихте да добавите и "селско". Grinning Grinning
И аз се впечатлих от подчертаната реплика. На село вместо глави тикви им растат.

# 1 345
  • София
Разбира се, че го пишете като първо желание, щом това му е първото желание. И не, не ви е гарантирано и второто желание. Дори миналата година да са стигали тези точки. Така че наредете още желания.
Поредността на желанията не носи никакво предимство на другите. Класирането е единствено по точки/бал.

# 1 346
  • Къде ли не
Jiema, ще се обадя утре в РУО София да поразпитам в такъв случай. Струва ми се, че на тези изпити не се обръща много внимание от РУО, а пък децата не са малко. Сега видях, че са шест училища, които провеждат изпит, ако във всяко е имало по 140 деца излиза, че са се явили над 800 деца.

# 1 347
Някой има ли информация за STEM паралелките към езиковите гимназии? Не мога да добия обективна представа дали дават някакви други предимства освен допълнителните часове по математика и информатика. Иска ми се да знам дали се прилагат наистина по-иновативни образователни подходи при обучението или е проформа само, за да се усвоят отпуснатите по програмата средства? Конкретно за Първа ЕГ във Варна се интересувам

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 15:43 от temir

# 1 348
  • у дома...
А още дори не е подхванат въпросът с "провинциалистите", които кандидатстват в София и запълват местата, отредени за софиянчетата...

# 1 349
Няма нужда от 3-ти модул по Мат., а по-скоро от приемен изпит както беше преди години. СМГ-то например ще сложат от най-трудните задачи, за да може да отсяват. Някое провинциално селско МГ ще сложи по-лесни задачи, за да можа да отсее, но на ниско ниво. Така ще е най-справедливо, все пак нивата са прекалено различни за да могат да бъдат отсяти децата.
Интересно как въпреки това ниско според Вас ниво голяма част от световно признати математически таланти излизат тъкмо от "провинциални и селски МГ-та" ...

Общи условия

Активация на акаунт