СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 590
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 1 260
  • София
Zeta, на въпроса ти за влизането в езикова гимназия в по-малък град. Да, по-лесно е да се влезе, спор няма. Но също така децата в градовете в провинцията в повечето случаи нямат избор. Защото в ЕГ в малките градове се учи английски, най-много и немски да има. От там нататък, неща като испански, италиански, и други са си мираж. А в столицата има. А в провинцията има деца които имат и бала, имат и желанието, но просто няма възможността. Ние сме пример. МОжеше и повече да се готвим, можеше и повече да имаме по НВО-то, но реално повече от това което имаме е неизползваемо в града ни.
Иначе, за годишните оценки, така е. И аз съм против тях, не бива да участват в класирането.

Да, лошо е и да няма голям избор. Между другото, разглеждайки училища и паралелки в София напоследък, ми направи впечатление, че испанският станал много модерен Simple Smile Само едно нещо да уточня - аз не съм против да се включват оценките от училище, но да се оценява по 100-точковата система примерно, защото тогава оценяването ще е много по-обективно.

Didia, благодаря, ще следя за освободено място!

# 1 261
  • София/Варна
Аз не намирам статистика за тази година за РУО София област. Ако ми помогнете ще съм много благодарна.

# 1 262
Здравейте

При тази статиска за Варна - с БЕЛ 85 и МАТ 83 къде се намираме

Някой може ли да ме ориентира кое да гледам

# 1 263
Дали знаете кога и къде излиза онази статистика за среден брой точки по училища?

# 1 264
Мен ме интересува и статистиката по училища за точки от ДЗИ. Намирам само за миналата година.

# 1 265
  • Пловдив
Статистиката за Пловдив е публикувана
https://www.ruoplovdiv.bg/news

# 1 266
  • София
Мен ме интересува и статистиката по училища за точки от ДЗИ. Намирам само за миналата година.

Още няма за тази.

# 1 267
Извинявам се, но има много написано, не мога да изчета всички страници.
Сега чакаме на 05.07 да отворят портала, за да подреждаме желанията.
Правилно ли съм разбрала?
Мерси

# 1 268
Някок знае ли кога излизат резултатите от изпитите за проверка на способностите?
В РУО Стара Загора още няма статистика.

# 1 269
  • София
Zeta, сравнете програмата на езиковата паралелка,която е желана от вас, с програмите на сходни паралелки в други у-ща.Там където балът ще ви стигне.Ако програмите са идентични прехвърлянето и по време на уч.година при наличие на свободни места е лесно.Ние искахме АЕ/ИЕ в определено у-ще,но не му стигна бал.Влезе в паралелка АЕ/ИЕ в друго у-ще с абсолютно същата програма.Обещахме да следим за свободни места и когато такова място се появи в желното у-ще / още през октомври/ той отказа,защото новия клас му харесва  и учителите -също.

Didia,  моля за  насоки- къде да гледам програмите на паралелките? По сайтовете на училищата ли трябва да търся тази информация или в РУО или...? Благодаря!

# 1 270
  • Varna
Здравейте

При тази статиска за Варна - с БЕЛ 85 и МАТ 83 къде се намираме

Някой може ли да ме ориентира кое да гледам

Бел +Мат=168 точки . От 168 - 168.499   има 6 със същия резултат и 502 с по- висок т.е. сте на  508 -мо место.

# 1 271
Здравейте, влизам да питам за приятелка
Момче, за София, с БЕЛ 77 и мат 60, но с петици от дипломата, има ли шанс за 35то с немски? Изобщо с първи немски език къде би могло да влезе?

# 1 272
Здравейте, влизам да питам за приятелка
Момче, за София, с БЕЛ 77 и мат 60, но с петици от дипломата, има ли шанс за 35то с немски? Изобщо с първи немски език къде би могло да влезе?
Не, няма (освен ако нагласите на децата не се променят коренно). 19то или 44то или при огромен шанс - 12то.

# 1 273
Nia30, ако разбирам написаното, виждам още един объркал се.
Разбрах, че високобаловата паралелка се очаква да осигури възможност за участие във второ класиране, ако приемат детето в желаната паралелка, но видите, че нежеланите съученици се записват там.
Първи вариант - високобаловата паралелка не е нереалистична и детето го приемат там, а по-предпочитаното място остане назад, няма път на обратно (по закон на Мърфи ще се окаже, че нежеланите не отиват там).
Втори вариант - стигате до второ класиране, след сработване на тази тактика, но там детето все пак ме бива прието във високобаловата паралелка!
Ние сме избрали Природни науки и Английски/Испански, двете паралелки в това училище са с най-висок бал/ сравнение с миналата година max/min 420/300. И понеже предметите, които се учат до 10 клас са едни и същи, а след това, ако реши може да се премести в друга та, където и  да е приет за него ще е ок и се надявам минималният бал да отсее "тази среда".
Това сигурно ли е, че детето ако иска след 10 клас, може да се премести или само, ако има места? Моята щерка се колебае между 2 паралелки в едно и също училище и пак до десети клас се учи едно и също, но според мен прехвърляне би могло да стане само, ако има свободно място, а обикновено не се освобождава. Или греша?

# 1 274
  • София
Връщам темата малко по-назад. И аз съм в чуденка за НТБГ и НФСГ. С бала за НТБГ е на кантар,единствено има много много голям шанс за ел. търгивя с руски. Ама той не искаше руски, но сега се чуди,че е харесал училището, в НФСГ влиза най-вероятно и то желан език, ама не е НТБГ. И дори не знам какво да го съветвам, да пише ли и руската паралелкща преди НФСГ или не. Дали е голяма разликата между училищата? Каквото намерих коментари има положителни и за двете училища, но знам ли.

Общи условия

Активация на акаунт