СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 613
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 1 230
Nia30, ако разбирам написаното, виждам още един объркал се.
Разбрах, че високобаловата паралелка се очаква да осигури възможност за участие във второ класиране, ако приемат детето в желаната паралелка, но видите, че нежеланите съученици се записват там.
Първи вариант - високобаловата паралелка не е нереалистична и детето го приемат там, а по-предпочитаното място остане назад, няма път на обратно (по закон на Мърфи ще се окаже, че нежеланите не отиват там).
Втори вариант - стигате до второ класиране, след сработване на тази тактика, но там детето все пак ме бива прието във високобаловата паралелка!

# 1 231
  • у дома
Здравейте на всички!
Искам да попитам петицата по предмет от училище на колко точки се приравнява?
За съжаление, макар че на БЕЛ има 85,5 т., по математика има едва 64,5 точки и няма да ни стигнат за желаната гимназия...Така че  се оглеждаме за варианти.

# 1 232
  • София
Отличен (6) - 50 точки
Мн. добър (5)  - 39 точки
Добър (4)    - 26 точки
Среден (3)    - 15 точки

# 1 233
# 1 234
  • у дома
Много благодаря!

# 1 235
  • София
И аз им свалям шапка и им благодаря от сърце за подкрепата и всичко, което споделят. И за личната помощ при предното ми НВО.

Моят взе да се чуди дали да ходи да си гледа Бел. Много се вълнува десетте точки, които му се губят, на тезата ли са или на преразказа. Много ядосан беше, че на четирите отворени отговора не беше прочел произведение, а нещо друго Wink

# 1 236
Здравейте!
И от мен огромно благодаря на всички, които отделят от времето си и неуморно отговарят на всякакви въпроси и то неедноктратно.
Идвам и аз с въпрос. Задължително ли е присъствие на ученика за запознаване с писмената работа? Може ли родител да отидем сам?

# 1 237
Nia30, ако разбирам написаното, виждам още един объркал се.
Разбрах, че високобаловата паралелка се очаква да осигури възможност за участие във второ класиране, ако приемат детето в желаната паралелка, но видите, че нежеланите съученици се записват там.
Първи вариант - високобаловата паралелка не е нереалистична и детето го приемат там, а по-предпочитаното място остане назад, няма път на обратно (по закон на Мърфи ще се окаже, че нежеланите не отиват там).
Втори вариант - стигате до второ класиране, след сработване на тази тактика, но там детето все пак ме бива прието във високобаловата паралелка!
Ние сме избрали Природни науки и Английски/Испански, двете паралелки в това училище са с най-висок бал/ сравнение с миналата година max/min 420/300. И понеже предметите, които се учат до 10 клас са едни и същи, а след това, ако реши може да се премести в друга та, където и  да е приет за него ще е ок и се надявам минималният бал да отсее "тази среда".

# 1 238
Здравейте! В голямо чудене съм как седят нещата с 3-то класиране. За някои паралелки 2022 балът е паднал, за други се е вдигнал. За 2-ро не стига в желаните и трябва да пишем пак хубави, но не коментирани за момента с набора. За 3-то от 2022 влиза едно от желаните и пак тези, които бихме писали и сега. Възможно ли е на практика записване на 2-ро и отписване, ако се появят свободни места за 3-то в по-желани или трябва да седи статус не записан през цялото време? Има ли време за отписване? А ако се открие техническа грешка при пренасянето на точките от изпитите в платформата може ли да има корекции? Предполагам рядко се случва, но не е невъзможно. Хора сме.

# 1 239
  • София
Може родител да отиде сам. Малко се чудеха защо съм без дете миналата година, но им казах, че моето вече изпитва непоносимост към БЕЛ, а и не иска да вижда нищо, свързано с НВО. (Беше ми любопитно колко точки има на тезата и преразказа). Още по-изненадани бяха, когато разбраха, че въпреки 90-те точки, проявявам интерес към работата.
Но така видях как прекрасно написана и обоснована теза (което констатира и консултантката по БЕЛ) се реже с цели 2 точки, защото детето не е написало изразното средство “повторение”, което се мъдри в ключа.Wink

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 10:53 от Skiorche

# 1 240
Момичета при моята мома равносметката е следната:Бел-80.5т,Мат-53.75 !Направо отиде коня у барата!Училищата който бяхме избрали съвсем са мираж. Годишните по Мат и Бел са 5-ци. Сега ако може да помогнете със статистиката ще съм благодарна! Също събирам мнения за 51 Елисавета Багряна  и ПГ но дизайн Елисавета Вазова? Важно е да сме живи и здрави,преживях шока от резултатите и сега гледаме напред! Благодаря на момичетата който отделят много от личното си време да ни помагат и напътстват в този важен момент!

# 1 241
Момичета при моята мома равносметката е следната:Бел-80.5т,Мат-53.75 !Направо отиде коня у барата!Училищата който бяхме избрали съвсем са мираж. Годишните по Мат и Бел са 5-ци. Сега ако може да помогнете със статистиката ще съм благодарна! Също събирам мнения за 51 Елисавета Багряна  и ПГ но дизайн Елисавета Вазова? Важно е да сме живи и здрави,преживях шока от резултатите и сега гледаме напред! Благодаря на момичетата който отделят много от личното си време да ни помагат и напътстват в този важен момент!
Племенницата ми беше приета в Елисавета Багряна преди две години, профил ИИ с английски и италиански/ по спомени бал 438 и 95т изпит Рисуване/. Много е доволна🍀

# 1 242
О, току-що проверих и е излязла статистиката и за Варна. https://ruo-varna.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=272&Itemid=217
Хубав ден на всички, благодарности за подкрепата Simple Smile

# 1 243
Тук последната статистика на нашето РУО е от 2019.
Няма ни и в изпитай ме , ами как да се ориентира човек ......

# 1 244
Аз съм много доволна от моята дъщеря - 95 точки по БЕЛ и 79,5 по мат

Общи условия

Активация на акаунт